Kako izbrisati Uber Eats nalog u nekoliko koraka sa računara

Echo Dot Smart Speaker

Ako želite znati kako izbrisati svoj Uber Eats račun, aplikaciju pomoću koje možete naručiti hranu tamo gdje živite, prvo morate znati da je ovaj proces usko povezan s aplikacijom Uber travel, jer obje usluge koriste istog korisnika.

Što se tiče isporuke narudžbi, moguće je da imaju do dva različita naloga za rad na Uber Eatsu, jer ova kompanija nudi mogućnost rada sa dva načina dostave: motocikli i bicikli.

Razlike između Ubera i Uber Eatsa

Ako se fokusiramo na račun koji mogu dobiti obični korisnici koji namjeravaju koristiti bilo koju uslugu (za putovanje ili naručivanje hrane), nema razlike. Za ovu vrstu korisnika, brisanje Uber Eats naloga je slično brisanju Uber naloga.

Platforma kompanije Uber ne pravi nikakvu razliku između naloga svoje dvije različite usluge, iako za njih ima dvije odvojene aplikacije. To znači da ako želite koristiti Uber Eats, morat ćete prethodno kreirati račun kod Ubera, usluge putovanja.

Negativna strana oba naloga koja su povezana na ovaj način je da ako korisnik želi da otkaže Uber Eats nalog, neizbežno će i Uber nalog biti otkazan.

S obzirom na ovaj donekle ograničen scenarij za korisnika, najbolje rješenje za brisanje Uber Eats naloga, ali i dalje imati Uber nalog je deinstaliranje aplikacije za hranu s uređaja i ponovno korištenje navedene usluge.

S druge strane, za osobe koje su zadužene za pošiljke (radnike), proces brisanja Uber Eats naloga je drugačiji. Vozačima koji već koriste aplikaciju ride za posao savjetuje se da omoguće uslugu Uber Eats na istom računu, iako mogu kreirati i poseban račun.

Objašnjenje za to je da Uber Eats ne radi samo sa dostavljačima koji već rade kao vozači Ubera, već uključuje i radnike koji su zaduženi za transport narudžbi na svojim biciklima ili motociklima.

Kako izbrisati Uber Eats nalog

U svakom slučaju, proces otkazivanja Uber Eats računa isti je kao onaj koji se koristi za odjavu s Ubera:

Ingresa al sitio web de Uber utilizando tus datos de acceso.
Dirígete a la sección de Ayuda > Opciones de pago y cuenta > Configuración de la cuenta y calificaciones.
Ve a la opción «Eliminar mi cuenta de Uber». Ingresa tu contraseña.
En la próxima pantalla, haz click en «Continuar».

Ako ga ne možete ukloniti, morat ćete unijeti sljedeći link i popuniti obrazac:

https://www.help.uber.com/riders/article/no-he-podido-eliminar-mi-cuenta?nodeId=62f59228-7e48-4cdb-9062-2e9c887c21bb

Napomena: morate biti prijavljeni na svoj račun da biste mogli popuniti i poslati obrazac.

Kada se proces završi, Uber će čuvati sve podatke o računu 30 dana, tako da ako korisnik požali što ih je izbrisao, može ponovo koristiti svoj račun. Nakon tog vremena, biće trajno izbrisan i neće ga biti moguće oporaviti. Dakle, dobro razmislite da li zaista želite da izbrišete Uber Eats nalog.

tags:

Tommy Banks
Bit će nam drago čuti vaše mišljenje

ostavite odgovor

TechnoBreak | Ponude i recenzije
Logo
Omogući registraciju u postavkama - općenito
Kolica za kupovinu