Kako izbrisati Uber Eats nalog u nekoliko koraka sa računara

Echo Dot Smart Speaker

Početna » Softver i aplikacije » Kako izbrisati Uber Eats račun u nekoliko koraka iz PCSoftvera i aplikacija Zoe Zárate 24. septembra 2021.

Ako želite znati kako izbrisati svoj Uber Eats račun, aplikaciju pomoću koje možete naručiti hranu u mjestu gdje živite, prvo trebate znati da je ovaj proces usko povezan s Uber aplikacija za vožnju, budući da se u oba servisa koristi isti korisnik.

Što se tiče isporuke narudžbi, moguće je da imaju do dva različita naloga za rad na Uber Eatsu, jer ova kompanija nudi mogućnost rada sa dva načina dostave: motocikli i bicikli.

Ako se fokusiramo na račun koji mogu dobiti obični korisnici koji namjeravaju koristiti bilo koju uslugu (za putovanje ili naručivanje hrane), nema razlike. Za ovu vrstu korisnika, otkažite svoj Uber Eats nalog To je slično kao da ste htjeli otkazati Uber račun.

Platforma kompanije Uber ne pravi nikakvu razliku između naloga svoje dvije različite usluge, iako za njih ima dvije odvojene aplikacije. To znači da ako želite da koristite Uber jede, bit će potrebno prethodno kreirati račun u Uberu, usluzi putovanja.

Negativna strana oba računa koja su povezana na ovaj način je da ako bilo koji korisnik želi da otkaže Uber Eats nalog, on će neizbježno i Uber račun će biti otkazan.

Izbrišite Uber Eats nalog

Suočeni s ovim pomalo ograničenim scenarijem za korisnika, najbolje rješenje za izbrišite uber eats nalog ali da biste i dalje imali Uber račun, potrebno je deinstalirati aplikaciju za hranu s uređaja i više ne koristiti navedenu uslugu.

Reklama

S druge strane, za ljude koji oni brinu o pošiljkama (radnici), proces brisanja vašeg Uber Eats naloga je drugačiji. Vozačima koji već koriste aplikaciju za vožnju na poslu savjetuje se da omoguće uslugu Uber Eats na istom računu, iako mogu kreirati i poseban račun.

Objašnjenje za to je da Uber Eats ne radi samo sa dostavljačima koji već rade kao vozači Ubera, već uključuje i radnike koji su zaduženi za transport narudžbi na svojim biciklima ili motociklima.

Kako izbrisati Uber Eats nalog

U svakom slučaju, proces otkazivanja Uber Eats računa isti je kao onaj koji se koristi za odjavu s Ubera:

  • Prijavite se na web stranicu Ubera koristeći svoje podatke za prijavu.
  • Idite na odjeljak Pomoć > Opcije plaćanja i računa > Postavke i ocjene računa.
  • Idite na opciju "Izbriši moj Uber račun". Unesite svoju lozinku.
  • Na sljedećem ekranu kliknite na “Nastavi”.

U slučaju ne mogu ga ukloniti, morat ćete unijeti sljedeći link i popuniti obrazac:

https://www.help.uber.com/riders/article/no-he-podido-eliminar-mi-cuenta?nodeId=62f59228-7e48-4cdb-9062-2e9c887c21bb

[su_note]Napomena: morate biti prijavljeni sa svojim računom da biste mogli popuniti i poslati obrazac.[/su_note]

Kada se proces završi, Uber će zadržati sve podatke o računu 30 dana, tako da ako korisnik požali što ga je obrisao, može ponovo koristiti svoj račun. Nakon tog vremena, biće trajno izbrisan i biće nemoguće vratiti ga. Dakle, dobro razmislite da li zaista želite da izbrišete Uber Eats nalog.

Tommy Banks
Bit će nam drago čuti vaše mišljenje

ostavite odgovor

TechnoBreak | Ponude i recenzije
Logo
Omogući registraciju u postavkama - općenito
Kolica za kupovinu