Nalika kamera pisanan digawe?

Fotografi minangka seni sing tetep kontemporer sajrone pirang-pirang taun, berkembang lan adaptasi karo produksi anyar manungsa lan pasar fotografi dhewe. Teknik terus berkembang lan gelombang fotografi ganti saben taun, kanthi gaya fotografi anyar lan kabeh.

Soko sing bener-bener mengaruhi evolusi lan owah-owahan ing fotografi sajrone pirang-pirang taun yaiku kamera, sing dadi luwih modern. Nanging sampeyan ngerti Nalika kamera pisanan digawe? Priksa artikel saiki kanggo mangerteni kabeh babagan model pisanan sing dikembangake!

Sapa sing nggawe kamera?

Kamar pisanan dibangun dening Louis Daguerre sing nganggo basa Prancis, sing lair ing taun 1787 ing wilayah Prancis ing Val-d'Oise. Dheweke tilar donya ing taun 1851, ing umur 63 taun. Pencipta paten pisanan kanggo kamera fotografi, Daguerre minangka pelukis, fisikawan, desainer pesawat lan uga penemu.

Pangembangan kreatif Daguerre diwiwiti kanthi nggunakake kamera obscura, kabeh minangka bantuan kanggo lukisan penglihatan. Kanthi cara iki, pelukis Prancis wiwit nggoleki pilihan kanggo nyekel gambar sing tetep lan ora obah. Kanthi iki, daguerreotype digawe, dijenengi kanggo ngurmati Daguerre.

Basa Prancis dadi misuwur minangka leluhur fotografi. Pangembangan kreatif Daguerre minangka kelanjutan saka asosiasi karo Joseph Nicéphore Niépce, penemu Prancis sing njupuk foto paling wiwitan. 2 nggunakake agen fotosensitif sing digawe saka lenga lavender kanggo normalake foto kamar peteng.

Kurang saka 8 jam, pembangunan kasebut sukses. Niépce tilar donya ing taun 1833 lan Daguerre nyekel fokus saka kana kanggo nggawe kamera fotografi pisanan.

Nalika kamera pisanan digawe? 1 – h3

Daguerre dadi ngerti babagan karya Niépce ing taun 1826 lan, saka ing kono, dheweke miwiti asosiasi kanggo nggawe teknik kanggo normalake gambar sing dijupuk saka kamera obscura. Pangembangan nggunakake agen fotosensitif kedadeyan ing taun 1832, setaun sadurunge Niépce ilang.

Sawise kolegane ilang, Daguerre ngupayakake pembangunan sing luwih efisien lan luwih gampang. Soko menarik yaiku, sajrone salah sawijining tes, ana kedadeyan nalika dheweke nemokake manawa uap merkuri duwe kemampuan kanggo nyepetake pangembangan foto, saka 8 jam nganti 30 menit, lan penemuan sing gedhe banget kasebut digawe. kanthi acak.

Presentasi daguerreotype marang wong-wong dianakaké enem taun sawisé Niépce ilang, ing taun 1839. Luwih tepaté, ing tanggal 19 Agustus 1839, pelukis Prancis lan pembangun kamera fotografi pisanan nuduhake karyane marang publik ing sawijining majelis. saka Akademi Ilmu Prancis ing Paris.

Lan 19 Agustus iki, ditempelake ing foto, bisa nggawe sampeyan ngelingi soko utawa tanggal tartamtu, ta? Dadi ojo bingung. Thanks kanggo penciptaan lan presentasi Daguerre tanggal 19 Agustus, dina kasebut dadi Hari Fotografi Sedunia, sing dirayakake saben taun.

Sawise nggawe Daguerre, daguerreotype entuk pangenalan nganti 1850, taun nalika ambrotype digawe, sing luwih murah lan luwih cepet.

Kepiye cara kerja kamera pisanan?

Kamera pisanan ing donya makarya liwat pembangunan positif langsung, ngendi gambar karo rasio aspek penting digawe ing foil tembaga. Lembar iki, ing kasus kaya mengkono, uga duwe tutup perak sing apik, sing negatif ora digunakake ing daguerreotype.

Saindhenging pembangunan, piring tembaga dilapisi salaka mbutuhake reresik unrivaled, nggawe area katon kaya speculum. Sawise bagean pisanan iki, piring iki dilebokake ing kothak sing ditutup ing ndhuwur yodium, ing endi bakal terus nganti munculé mawar kuning.

Mengko dilebokake ing support cahya-nyenyet kanggo mengko sijine ing kamera kita. Kanthi piring siap lan diselehake ing kamar, piring kasebut kapapar cahya lan ditemokake ing merkuri sing panas banget. Iku terus ana nganti wayahe gambar katon.

Nanging, prekara kasebut ora rampung ing kana: gambar kasebut mung bakal didandani yen dilebokake ing larutan natrium thiosulfate utawa uyah, supaya dicelupake, banjur dilapisi karo klorida emas.

Padha karo dina, daguerreotypes uga duwe wektu cahya, nanging luwih suwe, saka 3 nganti 15 menit. Akibaté, potret ora mungkin. Nanging, kabeh berkembang lan daguerreotype wis apik: kanthi lensa sing luwih apik lan owah-owahan ing pangembangan sensitisasi, cahya kurang saka siji menit.

Iki carane daguerreotype makarya!

kesimpulan

Babad fotografi apik banget lan uga menarik, dadi subyek sing apik banget kanggo sinau lan sinau luwih akeh. Luwih maneh yen sampeyan mlebu ing jagad fotografi, luwih becik sinau babagan masa lalu kanggo ngembangake foto lan nggawe referensi anyar. Iku kanthi sinau yen siji berkembang, ing saben titik!

Apa sampeyan duwe pitakon luwih akeh? Apa sampeyan seneng karo artikel kasebut? Ninggalake komentar ing ngisor iki!

Tommy Banks
Kita bakal seneng ngrungokake apa sing sampeyan pikirake

ninggalake wangsulan

TechnoBreak | Nawakake lan Reviews
Logo
Ngaktifake registrasi ing setelan - umume
Wadhah karanjang