Telpon seluler

Ing jaman biyen ana insinyur sing mutusake kanggo ngganti dalan sejarah. Mikir cara supaya komunikasi luwih efisien lan luwih gampang, dheweke duwe ide sing apik kanggo nggawe sistem sing bisa komunikasi antarane telpon tanpa kabel.

Gagasan kasebut ora ala, nanging teknologi kasebut ora mbantu akeh. Iku kabeh diwiwiti ing taun 1947, nanging gagasan ora ngluwihi teori lan prakteke cilik.

Sejarah nyata ponsel, uga dikenal minangka ponsel, diwiwiti ing taun 1973, nalika telpon pisanan digawe saka ponsel menyang telpon darat.

Wiwit April 1973, kabeh teori nuduhake yen ponsel bisa digunakake kanthi sampurna lan jaringan ponsel sing disaranake ing taun 1947 wis dirancang kanthi bener. Iki minangka wayahe sing ora kondhang, nanging mesthi acara sing ditandhani ing salawas-lawase lan sing ngganti sejarah jagad iki.

riwayat telpon seluler

Wiwit digawe ing taun 1973 dening Martin Cooper, ponsel wis berkembang kanthi cepet. Ing taun-taun wiwitan, peralatan kasebut abot lan ageng, lan regane cukup akeh. Saiki, meh kabeh wong bisa duwe piranti murah sing bobote kurang saka 0,5 kilogram lan luwih cilik tinimbang tangan sampeyan.

1980-an: taun-taun awal

Sawetara manufaktur dites antarane 1947 lan 1973, nanging perusahaan pisanan sing nuduhake piranti sing bisa digunakake yaiku Motorola. Jeneng piranti kasebut yaiku DynaTAC lan ora didol kanggo umum (mung prototipe). Model pisanan sing dirilis sacara komersial ing Amerika Serikat (sawetara negara liya wis nampa telpon saka merek liya) yaiku Motorola DynaTAC 8000x, yaiku, sepuluh taun sawisé tes pisanan.

Mantan karyawan Motorola Martin Cooper ngenalake ponsel pertama ing donya, Motorola DynaTAC, nalika tanggal 3 April 1974 (kira-kira setaun sawisé digawé).

Ngadeg ing cedhak Hotel Hilton New York, dheweke nggawe stasiun pangkalan ing pinggir dalan. Pengalaman kasebut bisa ditindakake, nanging butuh dasawarsa nganti ponsel pungkasane dadi umum.

Ing taun 1984, Motorola ngrilis Motorola DynaTAC kanggo umum. Isine pad nomer dhasar, tampilan siji-baris, lan baterei ala mung siji jam wektu ngobrol lan 8 jam wektu siyaga. Nanging, wektu iku revolusioner, mula mung sing paling sugih sing bisa tuku utawa mbayar layanan swara, sing larang regane.

DynaTAC 8000X ngukur dhuwuré 33 sentimeter, jembaré 4,5 sentimeter, lan kekandelané 8,9 sentimeter. Boboté 794 gram lan bisa apal nganti 30 angka. Layar LED lan baterei sing relatif gedhe tetep desain "kotak". Kerjane ing jaringan analog, yaiku, NMT (Nordic Mobile Telephone), lan produksie ora diselani nganti 1994.

1989: inspirasi kanggo telpon flip

Enem taun sawise DynaTAC metu, Motorola dadi luwih maju, ngenalake apa sing dadi inspirasi kanggo telpon flip pisanan. Disebut MicroTAC, piranti analog iki ngenalake proyek revolusioner: piranti panangkepan swara sing dilipat ing keyboard. Kajaba iku, ukurane luwih saka 23 sentimeter nalika dibukak lan bobote kurang saka 0,5 kilogram, dadi ponsel paling ènthèng sing tau diprodhuksi nganti saiki.
1990s: évolusi sing bener

Ing taun 90-an, jinis teknologi seluler modern sing sampeyan deleng saben dina wiwit dibentuk. Pemroses sinyal digital berteknologi tinggi pisanan (jaringan iDEN, CDMA, GSM) muncul ing wektu sing nggegirisi iki.

1993: smartphone pisanan

Nalika ponsel pribadi wis ana wiwit taun 1970-an, nggawe smartphone kasebut narik kawigaten para konsumen Amerika kanthi cara sing anyar.

Sawise kabeh, telung puluh taun antarane telpon seluler pisanan lan smartphone pisanan weruh tekane saka internet modern. Lan penemuan kasebut nyebabake wiwitan fenomena telekomunikasi digital sing kita deleng saiki.

Ing taun 1993, IBM lan BellSouth gabung kanggo ngluncurake IBM Simon Personal Communicator, telpon seluler pisanan sing kalebu fungsi PDA (Personal Digital Assistant). Ora mung bisa ngirim lan nampa telpon swara, nanging uga dadi buku alamat, kalkulator, pager, lan mesin fax. Kajaba iku, nawakake layar demek kanggo pisanan, ngidini para pelanggan nggunakake driji utawa pena kanggo nelpon lan nggawe cathetan.

Fitur-fitur kasebut beda-beda lan cukup maju kanggo dianggep pantes judhul "Smartphone Pertama ing Donya".

1996: telpon flip pisanan

Setengah dasawarsa sawise release saka MicroTAC, Motorola ngrilis nganyari dikenal minangka StarTAC. Diilhami dening leluhure, StarTAC dadi telpon flip sing bener. Iki dioperasikake ing jaringan GSM ing Amerika Serikat lan kalebu dhukungan kanggo pesen teks SMS, nambahake fitur digital kayata buku kontak, lan sing pisanan ndhukung baterei lithium. Kajaba iku, piranti kasebut mung bobote 100 gram.

1998: telpon candybar pisanan

Nokia bledosan ing taun 1998 kanthi telpon desain candybar, Nokia 6160. Bobot 160 gram, piranti kasebut nampilake tampilan monokrom, antena eksternal, lan baterei sing bisa diisi ulang kanthi wektu ngobrol 3,3 jam. Amarga regane lan gampang digunakake, Nokia 6160 dadi piranti paling laris ing Nokia ing taun 90-an.

1999: Prekursor kanggo smartphone BlackBerry

Piranti seluler BlackBerry pisanan muncul ing pungkasan taun 90-an minangka pager rong arah. Iki nampilake keyboard QWERTY lengkap lan bisa digunakake kanggo ngirim lan nampa pesen teks, email, lan kaca.

Kajaba iku, nawakake tampilan 8-baris, tanggalan, lan organizer. Amarga kurang kapentingan ing piranti email seluler ing wektu kasebut, piranti kasebut mung digunakake dening wong-wong sing kerja ing industri perusahaan.

2000s: umur smartphone

Milenium anyar nggawa kamera terintegrasi, jaringan 3G, GPRS, EDGE, LTE, lan liya-liyane, uga panyebaran pungkasan jaringan seluler analog kanggo jaringan digital.

Kanggo ngoptimalake wektu lan nyedhiyakake luwih akeh fasilitas saben dina, smartphone wis dadi indispensable, amarga wis bisa kanggo surfing Internet, maca lan nyunting file teks, spreadsheet lan cepet ngakses email.

Ora nganti taun 2000 smartphone kasebut disambungake menyang jaringan 3G sing nyata. Ing tembung liya, standar komunikasi seluler dibangun kanggo ngidini piranti elektronik portabel ngakses Internet kanthi nirkabel.

Iki nambah ante kanggo smartphone saiki nggawe kaya konferensi video lan ngirim lampiran email sing gedhe.

2000: telpon bluetooth pisanan

Telpon Ericsson T36 ngenalake teknologi Bluetooth menyang jagad seluler, ngidini konsumen nyambungake telpon seluler menyang komputer kanthi nirkabel. Telpon uga nawakake konektivitas ing saindenging jagad liwat pita GSM 900/1800/1900, teknologi pangenalan swara lan Aircalendar, alat sing ngidini konsumen nampa nganyari wektu nyata menyang tanggalan utawa buku alamat.

2002: smartphone BlackBerry pisanan

Ing taun 2002, Riset In Motion (RIM) pungkasane metu. BlackBerry PDA minangka sing pisanan nampilake konektivitas seluler. Operasi liwat jaringan GSM, BlackBerry 5810 ngidini pangguna ngirim email, ngatur data lan nyiapake cathetan. Sayange, ora ana speaker lan mikropon, tegese pangguna kepeksa nganggo headset karo mikropon sing dipasang.

2002: ponsel pisanan karo kamera

Sanyo SCP-5300 ngilangi kabutuhan kanggo tuku kamera, amarga iku piranti seluler pisanan sing kalebu kamera sing dibangun kanthi tombol snapshot khusus. Sayange, iki diwatesi kanthi resolusi 640x480, zoom digital 4x, lan jarak 3 kaki. Preduli saka iku, pangguna telpon bisa njupuk foto ing perjalanan banjur dikirim menyang PC nggunakake piranti lunak.

2004: telpon ultra-tipis pisanan

Sadurunge diluncurake Motorola RAZR V3 ing taun 2004, telpon cenderung gedhe lan gedhe banget. Razr ngganti kanthi kekandelan cilik 14 milimeter. Telpon uga nampilake antena internal, keypad sing diukir kimia, lan latar mburi biru. Intine, telpon pertama digawe ora mung kanggo nyedhiyakake fungsionalitas sing apik, nanging uga menehi gaya lan keanggunan.

2007: Apple iPhone

Nalika Apple mlebu industri ponsel ing 2007, kabeh diganti. Apple ngganti keyboard konvensional kanthi keyboard multi-tutul sing ngidini para pelanggan bisa ngrasakake manipulasi piranti ponsel kanthi driji: ngeklik tautan, foto mulet / nyusut, lan muter album.

Kajaba iku, nggawa platform pisanan sing kebak sumber daya kanggo ponsel. Iku kaya njupuk sistem operasi saka komputer lan sijine ing telpon cilik.

IPhone ora mung piranti layar demek sing paling elegan ing pasar, nanging uga minangka piranti pisanan sing nawakake versi internet sing lengkap lan ora diwatesi. IPhone pisanan menehi konsumen kemampuan kanggo browsing web kaya ing komputer desktop.

Iku gumunggung umur baterei 8 jam wektu ngomong (ngluwihi smartphone saka 1992 karo siji jam urip baterei) uga 250 jam wektu siyaga.

Fitur ponsel cerdas

SMS

Sumber daya sing penting kanggo akeh wong yaiku layanan olahpesen teks (SMS). Sawetara ngerti, nanging pesen teks pisanan dikirim ing 1993 liwat operator Finlandia. Butuh wektu suwe kanggo kabeh teknologi iki teka ing Amerika Latin, sawise kabeh, operator isih mikir kanggo nginstal landline kanggo pelanggan.

Pesen teks ora dadi masalah nalika iku, amarga diwatesi mung sawetara karakter lan ora ngidini nggunakake aksen utawa karakter khusus. Kajaba iku, angel nggunakake layanan SMS, amarga perlu, saliyane ponsel, ponsel panampa kompatibel karo teknologi kasebut.

Ponsel sing bisa ngirim pesen teks biasane dilengkapi keyboard alfanumerik, nanging piranti kasebut kudu ngemot huruf tinimbang angka.

nada dering

Ponsel nggawa lonceng sing rada jengkel, sauntara karo kemajuan teknologi ing operator lan piranti, nada dering monofonik lan polifonik sing dipersonalisasi wiwit katon, faktor sing nggawe wong mbuwang dhuwit akeh mung kanggo duwe lagu favorit.

layar werna

Tanpa mangu-mangu, kabeh iku sing paling apik kanggo konsumen, nanging isih ana sing ilang kanggo ponsel rampung: yaiku warna. Piranti sing nganggo layar monokrom mung ora nuduhake kabeh sing bisa dingerteni mripat.

Banjur manufaktur ngenalake layar kanthi skala abu-abu, sumber daya sing bisa mbedakake gambar. Senadyan mangkono, ora ana sing marem, amarga kabeh katon ora nyata.

Nalika XNUMX ponsel warna pisanan muncul, wong-wong ngira yen bakal mungkasi jagad iki, amarga iku teknologi sing luar biasa kanggo gadget cilik kasebut.

Ora butuh wektu suwe kanggo piranti entuk layar 64.000 warna sing luar biasa, banjur layar nganti 256 warna katon. Gambar kasebut wis katon nyata lan ora ana cara kanggo ngerteni kekurangan warna. Temenan, evolusi ora mandheg lan saiki ponsel duwe 16 yuta warna, sumber daya sing penting ing piranti resolusi dhuwur.

Pesen multimedia lan internet

Kanthi kamungkinan nampilake gambar warna-warni, ponsel cepet entuk sumber pesen multimedia MMS sing misuwur. Pesen multimedia, ing wiwitan, bakal migunani kanggo ngirim gambar menyang kontak liyane, nanging, kanthi evolusi layanan kasebut, MMS wis dadi layanan sing malah ndhukung ngirim video. Iku meh kaya ngirim email.

Sing dikarepake kabeh wong pungkasane kasedhiya ing ponsel: internet. Mesthine, internet sing diakses liwat ponsel ora kaya internet sing digunakake ing komputer, nanging kudu cepet berkembang. Portal dibutuhake kanggo nggawe kaca seluler (sing diarani kaca WAP), kanthi isi suda lan sawetara rincian.

Smartphone saiki

Ana prabédan gedhe ing hardware wiwit taun 2007 nganti saiki. Ing cendhak, kabeh luwih maju.

- Ana luwih akeh memori
- Piranti luwih cepet lan luwih kuat
- Sampeyan bisa nggunakake macem-macem aplikasi ing wektu sing padha
- Kamera kasebut HD
- Streaming musik lan video gampang, kaya game online
– Baterei tahan sawetara dina tinimbang menit utawa sawetara jam

Loro sistem operasi utama wis berkembang ing pasar smartphone. Android Google wis diadopsi dening macem-macem manufaktur hardware kanggo saingan karo iOS Apple.

Ing wayahe, Android menang, amarga nduweni pangsa pasar paling gedhe ing donya, kanthi luwih saka 42%.

Thanks kanggo kemajuan kasebut, umume wong bisa ngganti kamera digital lan iPod (pemutar mp3) nganggo telpon. Nalika iPhones luwih larang amarga set fitur, piranti Android dadi luwih nyebar amarga luwih terjangkau.

Masa depan smartphone

Smartphone awal kaya Simon IBM menehi kita sekilas babagan piranti seluler. Ing taun 2007, potensial kasebut diowahi kanthi lengkap dening Apple lan iPhone. Saiki, dheweke terus dadi pokok saben dinane.

Saka panggantos kamera digital lan pemain musik, nganti asisten pribadi kaya Siri lan telusuran swara, kita wis mandheg nggunakake smartphone mung kanggo komunikasi.

Évolusi ora bisa mandheg, mula pabrikan ora mandheg ngluncurake piranti liyane, kanthi fitur sing luwih canggih lan fungsi sing luwih menarik.

Kemajuan smartphone terus berkembang. Iku angel kanggo prédhiksi apa sing bakal teka, nanging misale jek kaya push bali menyang telpon karo layar demek foldable kamungkinan. Prentah swara uga samesthine bakal terus berkembang.

Ical wis dina nalika kita kudu ngorbanake akeh kemampuan sing kita nikmati ing laptop utawa desktop nalika lagi lelungan. Peningkatan teknologi seluler wis ngidini kita luwih akeh pilihan babagan cara nyedhaki kegiatan kerja lan luang.

TechnoBreak | Nawakake lan Reviews
Logo
Ngaktifake registrasi ing setelan - umume
Wadhah karanjang