Apa aman kanggo nggawe avatar ing Lensa? Ngerti panggunaan data lan ngerti carane nglindhungi dhewe | Privasi

Lensa minangka aplikasi sing wis dadi hit ing media sosial ing minggu kepungkur kanthi fitur Magic Avatars, sing nggawe ilustrasi pasuryan sampeyan nggunakake teknologi intelijen buatan. Sanajan populer banget, utamane ing Instagram, jumlah data sing dituntut aplikasi kanggo produksi seni - sepuluh nganti 20 foto saben pasuryan pangguna dibutuhake - wis takon: apa aman kanggo menehi Lensa akeh informasi? ?

  • 7 cara kanggo njaga data kanthi aman ing aplikasi
  • Ketemu Lensa, aplikasi sing nggawe 'avatar ajaib' kanthi intelijen buatan

O TechAll analizó la política de Prisma Labs, la empresa propietaria de Lensa, y habló con la investigadora de Data Privacy España, Júlia Mendonça, para comprender los riesgos involucrados en el uso de la aplicación. En las próximas líneas, comprenda lo que la aplicación puede y no puede hacer con su información y descubra si es seguro usar Lensa para crear avatares. Vale la pena recordar que las reglas se aplican tanto a Android como a iPhone (iOS).

Apa aman kanggo nggawe avatar ing Lensa? Ngerti panggunaan data lan ngerti carane nglindhungi dhewe — Foto: Anna Kellen Bull/TechTudo

Apa app paling apik kanggo ngowahi gambar? Priksa metu ing forum TechTudo!

Apa Lensa? Kok munggah?

Lensa minangka aplikasi panyuntingan gambar sing, sanajan wis ana wiwit taun 2018, wiwit dadi viral ing akhir November 2022, sawise sawetara selebriti nuduhake avatar sing digawe karo platform kasebut ing Instagram. Gambar kasebut minangka bagean saka fitur Magical Avatars, sing bubar diluncurake dening aplikasi Android lan iPhone (iOS), lan diprodhuksi nggunakake intelijen buatan.

La función es paga y los usuarios deben gastar al menos euros 30 para que sus avatares se realicen en Lensa. Además, también es necesario compartir entre diez y veinte fotos de tu rostro con la plataforma, para que la inteligencia artificial pueda leerlo y predecirlo en tus ilustraciones, y ahí es donde radica el problema.

Apa kontroversi babagan Lensa? Sampeyan aman?

Kontroversi babagan Lensa adhedhasar sawetara faktor, nanging utamane jumlah informasi sing dikumpulake aplikasi babagan pangguna. Sanajan wis jelas ing kabijakan privasi yen foto sing dikirim menyang platform mung bakal digunakake kanggo produksi avatar lan banjur dicopot saka awan perusahaan sajrone 24 jam, kabeh karya seni sing digawe ing kana minangka properti aplikasi sing ora bisa dibatalake.

Sesuai karo syarat panggunaan Prisma, perusahaan sing duwe Lensa, kanthi nggunakake aplikasi kasebut, sampeyan menehi "hak permanen, bisa dibatalake, non-eksklusif, bebas royalti, ing saindenging jagad, dibayar kanthi lengkap, bisa ditransfer lan hak sublisensi". lisensi kanggo nggunakake, ngasilaken, ngowahi, adaptasi, nerjemahake, nggawe karya turunan saka, lan nransfer Konten Panganggo, tanpa ganti rugi kanggo sampeyan lan tansah tundhuk idin luwih eksplisit kanggo panggunaan kasebut yen dibutuhake dening hukum sing ditrapake lan minangka kasebut ing Politik kita privasi”.

Secara blak-blakan, iki tegese sanajan Lensa ora nyimpen foto sampeyan ing sistem luwih saka 24 jam lan ora bisa digunakake kanggo maksud apa wae kajaba nggawe avatar, avatar kasebut dhewe minangka properti Prisma. Kanthi cara iki, bisa digunakake, diowahi lan diadaptasi dening perusahaan tanpa sampeyan entuk ganti rugi.

Kabijakan data Lensa luwih jelas tinimbang penerbit virus liyane, nanging isih duwe celah — Foto: Anna Kellen Bull / TechTudo

Senadyan mangkono, peneliti Júlia Mendonça nuduhake yen Lensa, ora kaya FaceApp lan ToonMe -loro aplikasi panyuntingan gambar liyane sing nggawe kontroversi babagan data- duwe "kabijakan privasi sing rada kurang jelas". Iki utamane bisa dideleng ing klausa sing mesthekake yen foto sing dienggo bareng karo app mung bisa digunakake kanggo nggawe avatar.

Nanging, pakar kasebut nyatakake yen isih ana risiko nggunakake Lensa, amarga syarat panggunaan, kaya sing dituduhake ing ndhuwur, njamin kepemilikan perusahaan gambar sing digawe dening teknologi intelijen buatan.

"Sanajan ora dadi prakara sing ana gandhengane karo proteksi data pribadhi, nanging uga ana hubungane karo hak cipta, klausa iki mbukak celah kanggo interpretasi masalah sing bisa ditindakake kanggo ngrusak pangguna ing mangsa ngarep," ujare Mendonça marang laporan kasebut. Panggunaan pariwara, umpamane, minangka salah sawijining kemungkinan.

Lensa: Aplikasi nggawe avatar nggunakake intelijen buatan, nanging bisa uga ora aman - Foto: Anna Kellen Bull / TechTudo

Mulane, kanthi cara, spesialis privasi data ora nuduhake panggunaan aplikasi kasebut, sanajan kabijakan data kasebut luwih jelas tinimbang penerbit liyane sing wis nyebar ing Internet.

"Kita wis manggon ing masyarakat sing wis didata lan data pribadhi diklumpukake sawayah-wayah lan kesimpulan digawe babagan macem-macem wilayah ing urip wong. Ing pangertèn kasebut, nggunakake aplikasi sing luwih nyengkuyung transfer data iki, kalebu gambar, kayane ora dadi pilihan sing wicaksana, "ujare. TechAll🇧🇷

Peneliti uga nuduhake masalah liyane sing ana gandhengane karo aplikasi kasebut, kayata bias intelijen buatan - sing, miturut pangguna lan spesialis liyane, bakal nyaring fitur wong kulit ireng ing gambar sing diprodhuksi dening sumber kasebut.

Aku wis nggawe avatar ing kana, saiki kepiye? Kepiye carane njaga dataku?

Yen sampeyan wis nggunakake Lensa lan saiki sampeyan ora setuju yen avatar sampeyan ditransfer menyang perusahaan, aja kuwatir: sanajan klausa sing dituduhake ing ndhuwur, sampeyan isih bisa njamin hak sampeyan kanggo nglindhungi informasi pribadhi. Iki amarga Hukum Umum kanggo Perlindhungan Data Pribadi (LGPD), sing njamin sawetara hak kanggo pangguna.

"Adhedhasar artikel 18, bagean VI, LGPD, sawayah-wayah, yen dijaluk, pihak sing kasengsem (ing kasus iki, pangguna), bisa njaluk pambusakan data pribadhi, sanajan sadurunge wis menehi idin. tujuan tartamtu", Mendonça nerangake laporan kasebut.

Mula, yen sampeyan seneng, sampeyan bisa ngubungi Prisma kanthi email "privacy@lensa-ai.com" (tanpa kuotasi) lan njaluk pambusakan kabeh data pribadhi, kalebu avatar sing digawe saka foto sampeyan.

Kajaba iku, kanggo ngindhari kahanan kaya ngono, penting kanggo nggatekake klausa utama syarat panggunaan lan kabijakan privasi sadurunge nggunakake aplikasi kasebut. Iki luwih bener yen panggunaane kalebu gambar, kaya ing editor video lan foto. Mula, sadurunge mencet "Aku nampa syarat", goleki tembung kunci kayata "hukum" utawa "data".

Deleng uga: España vs Camerún: simulamos la tercera vuelta de la selección en el Mundial en FIFA 23

España vs Camerún: simulamos la tercera vuelta de la selección en el Mundial en FIFA 23

España vs Camerún: simulamos la tercera vuelta de la selección en el Mundial en FIFA 23

Tommy Banks
Kita bakal seneng ngrungokake apa sing sampeyan pikirake

ninggalake wangsulan

TechnoBreak | Nawakake lan Reviews
Logo
Ngaktifake registrasi ing setelan - umume
Wadhah karanjang