Audio

Revolusi industri ditondoi kanthi owah-owahan sing tiba-tiba lan radikal, nggawa teknologi anyar menyang urip kita. Lan salah sijine yaiku bagean saka urip saben dina kanggo umume wong: evolusi cara ngrungokake musik. Dina iki, kapan wae, ing ngendi wae lan kanthi koleksi musik sing ora ana telas, kita bisa ngrungokake kabeh saka klasik nganti rilis paling anyar, nanging ora mesthi kaya iki.

Kanggo ngrungokake lagu, sampeyan kudu menyang teater, festival, utawa njaluk kanca nggawe swara ing cedhak sampeyan. Nalika iku Thomas Edison nggawe fonograf. Wiwit kuwi, pemain dadi luwih kompak lan cara nyimpen audio uga saya apik. Deleng sejarah piranti nggawe soundtrack ing saindenging jagad ing ngisor iki.

fonograf

Konsep fonogram muncul saka fonograf. Iki minangka piranti fungsional pisanan sing bisa ngrekam lan ngasilake swara sing direkam ing papan kasebut, kanthi cara mekanik. Ing wiwitan, piranti kasebut mung bisa digunakake kanggo rekaman telu utawa papat. Sajrone wektu, bahan anyar digunakake ing komposisi piring silinder phonograph, nambah daya tahan lan jumlah panggunaan.

Gramophone

Wiwit wiwitan, sing diterusake yaiku suksesi inovasi sing nggawe panyimpenan audio sing saya tambah akeh. Gramophone, sing diciptakake dening Jerman Emil Berliner ing taun 1888, minangka evolusi alam sabanjure, nggunakake rekaman tinimbang piring silinder. Audio kasebut kanthi harfiah dicithak kanthi jarum ing disk iki, digawe saka bahan sing beda-beda, lan direproduksi nganggo jarum piranti, dekoding "retak" disk kasebut dadi audio.

Pita magnetik

Ing pungkasan taun 1920-an, kaset magnetik muncul, dipatenkan dening Fritz Pfleumer Jerman. Dheweke nduweni wigati banget ing sajarah musik, utamane ing rekaman audio, amarga, kanggo wektu kasebut, dheweke ngidini kualitas apik lan portabilitas sing ekstrem. Salajengipun, penemuan digawe iku bisa kanggo ngrekam loro utawa luwih audios direkam ing kaset beda, karo kamungkinan nggabung menyang tape siji. Proses iki diarani campuran.

Cakram vinyl

Ing pungkasan taun 1940-an, rekaman vinyl teka ing pasar, materi sing digawe utamane saka PVC, sing ngrekam musik ing microcracks ing disk. Vinyl dimainake ing meja putar kanthi jarum. Dheweke wis ana ing pasar sadurunge, nanging rekaman kasebut digawe saka shellac, bahan sing nyebabake akeh gangguan lan kualitas sing rada curiga.

Pita kaset

Pita kaset sing narik kawigaten sing mrentah paling dhuwur wiwit taun 1970-an nganti 1990-an tuwuh saka inovasi sing diidinake dening sedulur tuwa. Iki minangka pola pita magnetik sing digawe ing pertengahan 1960-an dening Philips, sing kasusun saka rong gulungan tape lan kabeh mekanisme kanggo obah ing njero plastik, nggawe urip luwih gampang kanggo kabeh wong. Originally, kaset audio kompak dirilis mung kanggo tujuan swara, nanging mengko dadi misuwur amarga kemampuan kanggo ngrekam video uga, karo kaset luwih gedhe.

Walkman

Ing taun 1979, bapak saka iPod lan pemain mp3, Sony Walkman, tekan tangan lan kuping kita. Pisanan muter kaset lan mengko CD, penemuan iki bisa kanggo njupuk music ngendi wae pengin. Mung sijine tape favorit lan nggawe soundtrack kanggo mlaku-mlaku ing taman.

CD

Ing taun 1980-an, salah sawijining inovasi paling gedhe ing panyimpenan media tekan pasar: CD: cakram kompak. Bisa ngrekam audio nganti rong jam kanthi kualitas sing durung nate katon sadurunge. Wis misuwur banget wiwit saiki lan tetep dadi standar kanggo industri musik, kanthi tingkat dodolan sing dhuwur nganti saiki. Asalé saka iku, DVD muncul, luwih nambah kapasitas panyimpenan lan kualitas swara, sawise évolusi saka konsep Surround.

audio digital

Bebarengan karo CD, audio digital wis cukup diwasa kanggo melu ing langkah sabanjure ing evolusi panyimpenan audio. Komputer saya cilik lan HD entuk ruang luwih akeh, ngidini dina lan dina musik kualitas dhuwur bisa disimpen. Akeh komputer saiki duwe pembaca CD lan perekam, ngidini sampeyan ngrungokake cakram favorit lan malah ngrekam dhewe.

streaming

Streaming utawa siaran yaiku jeneng transmisi audio lan/utawa video liwat internet. Iku teknologi sing ngidini transmisi audio lan video tanpa pangguna ndownload kabeh konten sing dikirim sadurunge ngrungokake utawa ndeleng, kaya sing kedadeyan ing jaman kepungkur.

Aplikasi

Lan pungkasane aplikasi, APP sing misuwur tanpa mangu-mangu jeneng utama ing antarane kabeh media kasebut saiki. Saiki, Spotify terus berkembang lan akeh tanggung jawab kanggo popularisasi streaming minangka salah sawijining bentuk konsumsi musik utama saiki. Nduwe katalog gedhe lan jutaan pelanggan ing saindenging jagad. Lan kita ana. Priksa pilihan musik kita kanggo latihan gym sing kuat lan motivasi.

TechnoBreak | Nawakake lan Reviews
Logo
Ngaktifake registrasi ing setelan - umume
Wadhah karanjang