Bantal pinter ngawasi kualitas turu

Peneliti ing Universitas Guangxi ing China wis ngembangake jinis bantal cerdas anyar sing bisa ngawasi turu. Piranti kasebut nampilake posisi sirah pangguna, nyedhiyakake rincian sing tepat kanthi cara sing luwih murah tinimbang sistem pelacak sing digunakake saiki.

Miturut ilmuwan, bantal mandiri ora mbatesi obahe lan bisa digunakake ing wayah wengi tanpa pasien krasa ora kepenak karo topeng lan kabel sing dipasang ing sirah, ngidini maca luwih efisien babagan macem-macem tahapan turu.

"Wong sing duwe masalah turu menyang pusat medis utawa bisa nggunakake aplikasi ing ponsel lan jam tangan cerdas kanggo ndeteksi gangguan turu. Masalahe yaiku rong cara iki ora njamin data akurat kaya bantal sing ora dingerteni nalika ngawasi turu, "ujare profesor nanoteknologi Haiying Kou, panulis utama panliten kasebut.

nanogenerators

Kanggo nggawe sistem pemantauan sing kurang invasif, para peneliti nggunakake nanogenerator triboelectric (TENGs). Piranti kasebut nduweni daya dhewe, tegese ora mbutuhake sumber daya eksternal kanggo bisa digunakake.

Diagram operasi bantal cerdas (Gambar: Reproduksi/Universitas Guangxi)

Bantal cerdas nduweni lapisan triboelektrik sing digawe saka polimer sing fleksibel lan keropos. Gerakan ing antarane sirah lan lapisan iki ngganti medan listrik ing sekitar elektroda sing dipasang ing permukaan bantal, ngasilake arus sing nguwasani kabeh sistem.

"We sijine bebarengan sawetara sensor poto-powered iki kanggo nggawe Uploaded banget fleksibel lan breathable saka nanogenerators triboelectric sing bisa diselehake ing ndhuwur bantal normal, tanpa sabar nyadari sing lagi nganggo piranti kanggo ngawasi turu," nambah. Kou. .

ngluwihi ngimpi

Sajrone tes laboratorium, para ilmuwan nedahake manawa sensor sing dikuwasani dhewe bisa gampang nangkep distribusi tekanan sing ditindakake dening sirah nalika ngganti posisi, nglacak variasi turu nalika wong obah nalika turu.

Sensor mandhiri ndeteksi variasi tekanan saka gerakan sirah (Gambar: Playback/Universitas Guangxi)

Miturut peneliti, sistem kasebut uga bakal efisien kanggo nglacak penyakit sing mengaruhi gerakan sirah, kayata kelainan gulu degeneratif sing dikenal minangka spondylosis serviks, utawa diadaptasi kanggo nyedhiyakake sistem bebaya wektu nyata kanggo wong sing ana risiko tiba. dhengkul amben.

"Tinimbang ngawasi kualitas turu, bantal cerdas iki bisa menehi gambaran lengkap babagan kesehatan pasien, kanthi maca sing akurat banget nalika wong kasebut turu utawa nyoba turu," ujare Prof. Haiying Kou.

Tommy Banks
Kita bakal seneng ngrungokake apa sing sampeyan pikirake

ninggalake wangsulan

TechnoBreak | Nawakake lan Reviews
Logo
Ngaktifake registrasi ing setelan - umume
Wadhah karanjang