Milyuner "nyewa" roket kanggo njupuk tamu menyang angkasa

Milyuner Jepang Yusaku Maezawa wis ngeculake dhaptar wolung wong sing bakal lelungan karo dheweke ing misi dearMoon, sing bakal nggunakake pesawat ruang angkasa SpaceX kanggo mabur ngubengi Bulan ing taun 2023. Maezawa, sing nggawe rejeki minangka pengecer online, ujar ing video. sing ngarep-arep "kabeh [do voo peserta] ngakoni tanggung jawab sing teka karo ninggalake Bumi, lelungan menyang Bulan lan bali.

Peluncuran misi iki direncanakake kanggo 2023, nanging ana risiko tundha, amarga pesawat ruang angkasa Starship durung disertifikasi kanggo ngubengi Bumi, apamaneh penerbangan menyang Bulan, kaya sing ditawakake Miliarder. . SpaceX ngenteni persetujuan saka Administrasi Penerbangan Federal babagan syarat penilaian lingkungan ing situs peluncuran South Texas.

Waca liyane:

Sing dipilih kanggo miwiti lelungan yaiku: Steve Aoki, DJ, produser lan artis musik elektronik; Tim Dodd, pangripta saluran YouTube "Astronot Saben Dina"; Yemi AD, artis lan koreografer; Karim Iliya, sing dadi fotografer lan wis nggambarake publikasi kayata National Geographic Magazine; Rhiannon Adam, fotografer sing menang penghargaan; Brendan Hall, direktur proyek kayata dokumenter "Blood Sugar Rising" babagan diabetes ing Amerika Serikat; Dev Joshi, "aktor televisi India; lan TOP, rapper Korea Selatan sing dikenal dadi pimpinan boyband Big Bang. Kajaba iku, bakal ana rong anggota sekunder: penari Miyu lan pemain snowboard Kaitlyn Farrington.

Proyek DearMoon Maezawa diumumake ing taun 2018 sawise "kontes pacar" kontroversial kanggo misi ruang angkasa sing saiki wis mati. Nalika aplikasi kanggo dearMoon dibukak ing Agustus 2021, miliarder kasebut ora nemtokake kualifikasi sing dibutuhake kanggo melu misi kasebut. Ing Desember 2021, pengecer kasebut mabur menyang Stasiun Luar Angkasa Internasional (ISS) karo juru kamerane, Yozo Hirano, lan sawetara kosmonot Rusia ing pesawat ruang angkasa Soyuz nalika diluncurake lan ndharat.

Misi gumantung ing kapal.

Saiki, isih kudu dideleng kepiye Starship, sing uga ditugasake kanggo nyelehake astronot NASA ing Bulan ing misi tartamtu program Artemis, bakal nindakake kanggo ngrampungake misi kasebut. Non-astronot menyang antariksa katon dadi luwih kerep. Dennis Tito, miliarder liyane, wis nyiapake kursi ing taun 2021 kanggo dheweke lan garwane Akiko kanggo melu misi luar angkasa, kanthi luwih akeh wong sing gabung karo tim sing bakal diumumake.

Apa sampeyan ndeleng video anyar ing YouTube aspek digital? Langganan saluran!

Tommy Banks
Kita bakal seneng ngrungokake apa sing sampeyan pikirake

ninggalake wangsulan

TechnoBreak | Nawakake lan Reviews
Logo
Ngaktifake registrasi ing setelan - umume
Wadhah karanjang