Kepiye TikTok entuk dhuwit?

TikTok minangka aplikasi sing paling populer saiki, kanthi wutah sing mbledhos lan komunitas sing seneng banget babagan video cekak. Amarga gratis lan diarahake menyang pangripta, akeh sing ora ngerti carane nggawe dhuwit. Apa sampeyan tau kepingin weruh carane jaringan sosial ngatur kanggo nyonggo dhewe lan nandur modal ing dandan?

Platform video cendhak kasebut kalebu perusahaan teknologi China sing berbasis ing Beijing, ByteDance. Platform kasebut diadegake dening Zhang Yiming ing taun 2012, wiwitane nargetake pasar China, nanging mung entuk ketenaran internasional ing taun 2019, nalika dheweke nggabungake layanan kasebut karo musical.ly lan wiwit nawakake koleksi lagu sing akeh banget.

TikTok duwe sawetara cara kanggo entuk dhuwit (Gambar: Flyer/ByteDance)

Saiki, akeh penghasilan TikTok saka sewa lan investasi saka pemegang saham ByteDance. Perusahaan ngoperasikake sawetara platform basis konten sing didhukung dening machine learning, algoritma, lan fitur pengalaman pangguna liyane. Nyatane, gaya rekomendasi iki sing nggawe TikTok njeblug sacara global, amarga wong mung nonton video sing disenengi.

Perusahaan China duwe luwih saka milyar pangguna aktif saben dina ing TikTok, sing wis dadi unggulan. Nanging, ana sawetara layanan nguntungake liyane sing ana gandhengane, sing nyedhiyakake dhasar sing apik kanggo aplikasi video kasebut, sanajan ana kerugian ing taun-taun awal.

Model finansial TikTok

Ora ana gunane duwe akeh wong ing jaringan sosial yen ora ana cara kanggo ngowahi pamirsa dadi dhuwit. TikTok ngerti babagan iki lan wiwit nandur modal wektu lan sumber daya kanggo nggawe sistem pariwara online kanggo nambah penghasilan.

Kajaba iku, jaringan video cendhak uga wis ngembangake operasi menyang ceruk anyar, tansah golek pasar potensial. Salah sawijining serangan sing paling relevan yaiku realisasi urip, sing nduweni algoritma rekomendasi minangka diferensial. Wilayah liyane sing duwe bathi yaiku adol barang kosmetik sing digunakake minangka hadiah kanggo wong liya.

Iklan Tik Tok

TikTok Ads Manager ngidini sampeyan nggawe iklan khusus kanthi cara sing disederhanakake (Gambar: Screenshot / TecnoBreak)

Dina iki, platform kasebut nduweni model dodolan iklan sing meh padha karo pesaing Meta, sing digunakake ing Facebook lan Instagram. Kaping pisanan, sistem kasebut diwatesi mung kanggo merek gedhe, nanging ahli strategi TikTok ngerti pentinge para pengusaha cilik lan menengah kanggo nyuplai model pariwara iki.

Kerjane kaya mangkene: pihak sing kasengsem netepake nilai investasi lan aplikasi ngirimake iklan menyang pangguna adhedhasar evaluasi dhewe. Nilai iki variabel lan fokus ing jumlah wong sing digayuh, uga tujuan sing dikarepake pelanggan, kayata klik, tampilan, seneng utawa pengikut.

Merek bisa nggunakake TikTok For Business kanggo ngirim produk marketing liwat fitur kaya video ing feed, takeover merek, tantangan hashtag, lan efek merek. Deleng format utama:

  • Iklan video ing feed: minangka video cendhak sing katon ing antarane feed pangguna nalika nggulung tab Kanggo Sampeyan. Iklan iki biasane padha sing katon ing Instagram Stories;
  • Iklan Takeover Brand: Yen sampeyan wis mbukak TikTok lan langsung nampa iklan, ngerti yen iki minangka iklan pengambilalihan merek. Merek bisa nggunakake jinis iklan iki kanggo langsung ngirim pesen menyang target pamirsa.
  • Pratinjau Iklan: katon nalika pangguna wis nggunakake aplikasi lan bisa tahan nganti 60 detik.
  • Tantangan Hashtag Brand: Merek nggawe tantangan hashtag dhewe lan mbayar TikTok supaya tag katon ing kaca sing ditemokake wong. Pangguna bisa melu tantangan kasebut kanthi ngrekam video lan ngirim nganggo hashtag tartamtu. Nalika nyenengake, uga mbangun kesadaran merek.
  • efek merek: Sampeyan uga bisa nggawe stiker merek khusus, saringan kasunyatan ditambah, lan lensa kanggo ditambahake menyang video. Saben efek merek bisa diaktifake nganti 10 dina, sing cukup wektu kanggo pangguna sesambungan karo perusahaan utawa produk.

Nalika merek tuku iklan kasebut kanggo nggayuh pamirsa global, TikTok entuk dhuwit. Lan kanthi luwih akeh wong sing ana ing platform kasebut, volume iki saya tambah saben dina.

Tuku ing-app

Dhuwit recehan iki bisa digunakake kanggo tuku barang (Gambar: André Magalhães/Screenshot/TecnoBreak)

Saliyane iklan, TikTok nggawa modalitas pendanaan sing diilhami dening aplikasi kencan. Sampeyan bisa entuk utawa tuku mata uang virtual sing digunakake kanggo tuku barang ing platform utawa ngganti dhuwit nyata.

Prices sawetara saka sawetara sen kanggo ewu reais ing wektu. Dhuwit dolanan digunakake kanggo tuku "hadiah" sing bisa dikirim menyang pangripta video utawa konten langsung, kayata boneka teddy utawa berlian. Iki minangka cara kanggo nuduhake apresiasi kanggo kerja keras ngasilake konten sing berkualitas.

Dhuwit recehan kasebut minangka sumber tambahan sing digunakake dening TikTok kanggo entuk dhuwit. Platform kasebut mung ngliwati setengah saka bathi menyang panyipta konten, mula kaya-kaya entuk dobel: adol mata uang lan ngirim bathi menyang pangguna. Amarga frekuensi ora mesthi, iki minangka sumber tambahan, sing ora digunakake kanggo ndhukung platform amarga bisa beda-beda saben wulan.

langganan urip

Langganan pangguna mbantu para panyipta (lan TikTok) golek dhuwit kanthi urip (Gambar: Playback/TikTok)

Kanthi mundhake streaming langsung, model langganan gaya Twitch uga muncul, ing ngendi saben wong bisa entuk keuntungan eksklusif kanthi dadi patron saka pangripta. Lencana pilihan, obrolan eksklusif, emojis unik, lan tunjangan liyane ditawakake kanggo sapa wae sing mutusake main game kasebut.

TikTok nyimpen bagean saka jumlah sing dikumpulake saka lengganan lan sisane dikirim menyang produser. Saiki, persentase iki kudu antarane 30% lan 50% saka reged sing ditampa.

Ing fase wiwitan, fokus ing siaran game online, sing paling akrab karo target pamirsa TikTok. Nanging ora mung ing segmen game sing bakal dianakake langsung: pencipta segmen seni, vlogger, seniman make-up, produser video ASMR, musisi, penari lan malah guru diundang kanggo nyusun tim awal.

Iki minangka alternatif sing luwih tetep kanggo dhuwit recehan, mula dheweke dadi sumber penghasilan nomer loro sing stabil (lan akeh) kanggo jaringan sosial video.

TikTok entuk dhuwit tanpa gumantung marang wong liya

Saliyane ngandelake subsidi saka perusahaan induk, TikTok ngadeg dhewe. Isih ana leladen tartamtu ing bagean saka sawetara perusahaan bab investasi ana, amarga chain isih katon minangka benteng banget enom karo sethitik kapentingan kanggo tuku, nanging raksasa saka Spanyol lan pasar donya wis nggawe investasi gedhe ing kono.

Jaringan sosial wis dadi nomer loro sing paling relevan ing donya, mung ana ing mburi Instagram lan luwih dhisik tinimbang pesaing sing wis pirang-pirang taun ing pasar, kayata Twitter lan Snapchat. Yen sampeyan ora ngerti kepiye TikTok entuk dhuwit, artikel iki bisa uga mbantu sampeyan ngerti telung sumber penghasilan paling dhuwur.

Tommy Banks
Kita bakal seneng ngrungokake apa sing sampeyan pikirake

ninggalake wangsulan

TechnoBreak | Nawakake lan Reviews
Logo
Ngaktifake registrasi ing setelan - umume
Wadhah karanjang