Carane nyambungake piranti seluler menyang TV

Speaker Smart Echo Dot

Nyambungake ponsel menyang TV ora angel kaya sing dikira: dina iki kita duwe akeh sarana sing ngidini kita nuduhake video, foto utawa malah kabeh layar piranti seluler ing TV, preduli saka apa iku iPhone utawa Android.

Ngerti carane gampang nyambungake telpon seluler menyang TV, kita bakal weruh kabeh cara sing bisa kanggo nyambungake ponsel menyang TV, liwat kabel, liwat Wi-Fi, langsung utawa liwat aksesoris.

Cara nyambungake iPhone utawa iPad menyang TV nganggo Apple TV

Ora ana akeh pilihan: nyatane, siji-sijine cara kanggo kaca layar iPhone utawa iPad (utawa malah macOS) ing televisi yaiku liwat Apple TV, amarga produk saka perusahaan iki mbutuhake protokol AirPlay proprietary kanggo nindakake. antarane iGadget lan televisi.

Pisanan sampeyan kudu ngenali lambang Layar Mirroring utawa nggunakake pilihan AirPlay kanggo layar pangilon ing Pusat Kontrol iOS lan ngenali Apple TV konten sing kudu dialirake lan dikonfirmasi.

Nanging, iku uga bisa kanggo nyambung piranti seluler iOS kanggo TV nggunakake cara ing ngisor iki, paling kanggo muter video lan foto ing layar amba.

Sambungake seluler menyang TV liwat Google Cast (Chromecast)

Pamilik piranti Android duwe opsi luwih akeh kanggo nyambungake piranti menyang TV tinimbang pangguna iPhone. Salah sijine, sing populer banget, yaiku nggunakake protokol kepemilikan Google Cast, sing, sanajan duweke kaya AirPlay, ditemokake ing Chromecast lan ing kothak set-top saka macem-macem pabrikan.

Kanthi Chromecast utawa kothak set-top sing kompatibel diinstal lan dikonfigurasi, piranti Android sing disambungake menyang jaringan Wi-Fi sing padha bakal nuduhake ing aplikasi sing kompatibel (Netflix, Spotify, YouTube, lsp) lambang streaming liwat Google Cast; Kanggo stream video, lagu, lan foto sing disimpen, gunakake aplikasi Foto Google (Android, iOS), pilih konten, banjur pilih opsi streaming.

Nanging, pilihan Screen Mirroring sing kasedhiya ing aplikasi Google Home (Android, iOS) ora kompatibel karo iPhone utawa iPad, lan minangka fitur mung Google.

Cara nyambungake ponsel menyang TV nggunakake Miracast

Yen sampeyan ora duwe piranti Google Cast sing kompatibel, sampeyan bisa ngirim konten saka piranti Android menyang televisi liwat Protokol Miracast, sing ana ing meh kabeh televisi sing kasedhiya ing pasar, nanging ora akeh digunakake.

Dikembangake dening Wi-Fi Alliance, Miracast minangka standar kanggo ngirim audio kualitas 5.1 Surround Sound, video nganti 1080p, lan gambar tanpa perlu kabel utawa sambungan Wi-Fi.

Kanggo nindakake iki, nggunakake sambungan point-to-point ing antarane TV lan smartphone/tablet, mula piranti loro-lorone kudu kompatibel.

Kanthi kabeh wis siyap, gunakake aplikasi sing kompatibel lan stream langsung saka smartphone menyang TV, tanpa gangguan utawa katergantungan ing Wi-Fi utawa Bluetooth.

TV sing ndhukung teknologi bisa menehi jeneng beda: Samsung, contone, nggunakake jeneng Screen Mirroring; Sony nyebat Miracast Screen Mirroring; LG lan Philips mung nyebat Miracast.

Piranti liyane sing kompatibel yaiku ing ngisor iki:

  • Piranti sing nggunakake Windows 8.1 lan Windows 10
  • Piranti sing nggunakake Windows Phone 8.1 lan Windows 10 Mobile
  • Piranti Android sing diwiwiti karo 4.2 Jelly Bean, kanthi pangecualian (contone, Motorola wis mateni fitur kasebut ing rilis paling anyar)
  • Piranti sing nggunakake fireOS, kayata Amazon Fire TV Stick
  • Piranti streaming liyane sing padha karo Chromecast, kayata Microsoft Wireless Adapter lan alternatif Anycast

Carane nyambungake seluler menyang TV nggunakake kabel HDMI

Sampeyan uga bisa kanggo nyambungake telpon seluler menyang TV nggunakake kabel, lan ana loro model kompatibel, MHL lan SlimPort. Pisanan nggunakake pola VESA, supaya kompatibel karo nomer paling gedhe saka sambungan: saliyane HDMI, ndhukung DisplayPort, DVI lan malah VGA; adaptor kapindho mung bisa karo bandar HDMI lan ing paling kasus perlu sumber daya external.

Kauntungan saka sambungan kabel yaiku duwe dhukungan kanggo resolusi saka 4K nganti 8K, uga audio 7.1 Surround Sound, kanthi True HD lan DTS-HD. Loro-lorone siji lan liyane kompatibel karo akeh TV, tablet lan smartphone.

Kabel MHL, kanthi sambungan HDMI kanggo TV, microUSB kanggo smartphone (yen piranti sampeyan duwe port USB-C, adaptor perlu) bisa ditemokake ing jaringan toko online kanthi rega terjangkau.

Kabel SlimPort luwih langka, amarga kurang digoleki dening konsumen lan bisa menehi rega sing luwih dhuwur.

Carane nyambungake telpon seluler menyang TV nggunakake kabel USB

Akhire, minangka smartphone Android isih piranti panyimpenan external, iku bisa kanggo nyambungake ponsel menyang TV nganggo kabel USB, lan nampilake foto langsung ing layar amba.

Mung elinga ing ngisor iki: cara iki ora bisa digunakake karo file, saengga ora bisa muter video sing disimpen ing piranti seluler. Sanajan luwih winates, iki minangka cara paling praktis kanggo nuduhake foto paling anyar menyang kanca-kanca.

tags:

Tommy Banks
Kita bakal seneng ngrungokake apa sing sampeyan pikirake

ninggalake wangsulan

TechnoBreak | Nawakake lan Reviews
Logo
Ngaktifake registrasi ing setelan - umume
Wadhah karanjang