Kode mlebu Facebook | Apa iku, carane nggunakake lan yen ora teka?

Speaker Smart Echo Dot

Kode mlebu Facebook digawe saben wong nyoba ngakses akun sampeyan ing piranti sekunder. Fitur kasebut dianggo bebarengan karo verifikasi rong faktor, nyuda kemungkinan penyusup mlebu profil sampeyan ing jaringan sosial.

Ana uga kamungkinan kanggo ngasilake kode anyar tanpa duwe ponsel ing tangan. Sinau ing ngisor iki apa kode login Facebook, carane nggawe kode akses lan apa sing kudu ditindakake nalika kode numerik ora dikirim menyang smartphone sampeyan.

Apa kode login Facebook?

Kode login Facebook minangka alternatif ekstra kanggo nambah keamanan akun ing jaringan sosial. Bisa digunakake saka fitur otentikasi rong faktor, yaiku nalika platform njaluk konfirmasi sekunder kanggo ngeculake akses akun.

Kapan sampeyan ngakses akun Facebook ing piranti liyane saka piranti utami, kode login bakal dibutuhake kanggo ngrampungake tumindak. Kode iki bisa dadi kunci keamanan fisik, pesen teks (SMS), utawa aplikasi otentikasi pihak katelu kaya Google Authenticator.

Kode login Facebook digunakake ing fitur otentikasi rong faktor (Gambar: Timothy Hales Bennett / Unsplash)

Saliyane kode sing digunakake ing verifikasi rong faktor, Facebook ngidini sampeyan ngasilake kode keamanan liyane sing bisa digunakake nalika ponsel sampeyan ora ana ing cedhak. Sampeyan bisa nggawe 10 kode sekaligus, sing banjur bisa digunakake kanggo saben login menyang akun Facebook.

Carane njaluk kode login Facebook

Wangsulan: Bab ingkang sapisanan kudu dilakoni yaiku ngaktifake otentikasi rong faktor ing Facebook lan pilih salah sawijining cara kanggo nampa kode login saka Facebook. Opsi mlebu kalebu:

  • Gunakake kode enem digit sing dikirim liwat SMS;
  • Gunakake kode keamanan ing generator kode;
  • Tutul tombol keamanan ing piranti sing kompatibel;
  • Gunakake kode keamanan saka aplikasi pihak katelu (contone, Google Authenticator) sing digandhengake karo akun Facebook sampeyan.

Kode login Facebook digawe nalika ana wong nyoba ngakses akun sampeyan ing ponsel utawa PC sing dudu piranti utama sampeyan. Dadi, kanggo entuk kode kasebut, bukak Facebook ing piranti sekunder lan, yen dijaluk, verifikasi liwat SMS utawa aplikasi ID sing otentikasi.

Otentikasi rong langkah dibutuhake kanggo entuk kode login Facebook (Screenshot: Caio Carvalho)

Elinga yen kode login Facebook unik lan valid kanggo wektu sing cendhak. Yen kode wis ora digunakake ing sawetara menit, sampeyan kudu mlebu maneh kanggo nampa kode anyar.

Cara Nggawe Kode Login Facebook

Kanggo entuk kode login Facebook, priksa manawa sampeyan ngaktifake otentikasi rong langkah. Prosedur kasebut bisa ditindakake ing situs web Facebook liwat browser, utawa ing aplikasi jaringan sosial kanggo telpon seluler Android lan iPhone (iOS).

Sawise verifikasi rong faktor diaktifake, saiki mung entuk kode login Facebook. Kanggo nindakake iki, tindakake langkah ing tutorial ing ngisor iki. Ing conto iki, kita nggunakake versi web Facebook, nanging sampeyan uga bisa nggawe kode ing app.

  1. Bukak "facebook.com" utawa mbukak aplikasi seluler kanggo mlebu menyang akun;
  2. Ing pojok kiwa ndhuwur, klik gambar profil sampeyan;
  3. Pindhah menyang "Setelan lan Privasi" banjur menyang "Setelan";
  4. Ing menu ing sisih kiwa, klik "Keamanan lan mlebu";
  5. Ing "Two-Factor Authentication", klik "Gunakake Two-Factor Authentication";
  6. Ing "Kode Recovery", klik "Setup";
  7. Klik "Entuk Kode". Yen sampeyan wis nggawe kode, klik "Tampilake kode";
  8. Priksa dhaptar kode login Facebook.
Kode login Facebook digunakake kanggo otentikasi akses sanajan tanpa ponsel (Screenshot: Caio Carvalho)

Facebook ngasilake 10 kode login saben sampeyan ngakses fitur iki ing setelan akun. Yaiku, sampeyan bisa mbaleni proses iki saben-saben sampeyan pengin nggawe kode anyar, amarga wis kadaluwarsa sawise digunakake. Disaranake kanggo nulis kabeh kode utawa pilih "Download" pilihan kanggo ngundhuh file teks karo nomer.

Kode login Facebook ora cukup: apa sing kudu ditindakake?

Yen otentikasi rong faktor wis diaktifake ing Facebook lan sampeyan ora nampa kode liwat SMS (yen sampeyan milih pilihan iki), nomer telpon bisa uga ana masalah karo operator sampeyan. Sampeyan uga kudu dipriksa yen chip ponsel wis dipasang ing piranti kasebut, yen chip fisik lan dudu eSIM.

Saiki, yen sampeyan durung ngganti operator lan kode login Facebook isih durung teka, coba ing ngisor iki:

  • Hubungi operator seluler kanggo verifikasi manawa sampeyan ngirim SMS menyang nomer sing bener;
  • mbusak teken ing mburi pesen teks (SMS) sing bisa nyegah Facebook saka nampa pesen iki;
  • Coba kirim SMS menyang "On" utawa "Fb" (tanpa tanda kutip) menyang nomer 32665;
  • Mangga ngidini 24 jam yen ana wektu tundha pangiriman.

Alternatif liyane yaiku ngganti metode otentikasi rong faktor ing setelan privasi Facebook. Banjur mung milih app pihak katelu. Utawa, tulisake 10 kode login sing digawe Facebook lan gunakake nganti entek.

Tommy Banks
Kita bakal seneng ngrungokake apa sing sampeyan pikirake

ninggalake wangsulan

TechnoBreak | Nawakake lan Reviews
Logo
Ngaktifake registrasi ing setelan - umume
Wadhah karanjang