Cryptocurrency

Kanggo penggemar teknologi, cryptocurrencies, kayata Bitcoin, Litecoin lan Ethereum, wis dianggep dhuwit mangsa.

Tanpa tagihan utawa kertu kredit, model anyar iki bisa nindakake transaksi internasional kanthi rega sing luwih murah tinimbang mata uang tradisional.

Aset kasebut ora diatur dening badan resmi utawa dipusatake dening lembaga keuangan, nanging ditambang dening programer.

Lan cryptocurrencies wis muncul kanthi tepat kanggo nantang institusi finansial gedhe lan menehi kebebasan sing luwih gedhe kanggo pangguna.

Apa sampeyan pengin ngerti luwih akeh babagan pasar kanggo virtual duit? Waca kabeh sing sampeyan kudu ngerti ing kirim iki.

Cryptocurrencies: Apa iku?

Cryptocurrencies minangka mata uang virtual sing nggunakake kriptografi kanggo njamin keamanan transaksi sing ditindakake liwat Internet.

Sejatine, kriptografi dianggo kaya nomer seri utawa pratandha sing digunakake ing dhuwit kertas kanggo nyegah pemalsuan, contone.

Ing kasus cryptocurrencies, tandha-tandha sing didhelikake iki minangka kode sing angel banget kanggo retak. Iki bisa ditindakake amarga blockchain, teknologi sing bisa digunakake kaya buku besar.

Akeh transaksi lan log direkam, nyebar ing pirang-pirang komputer. Kabeh transaksi diblokir dening kriptografi, sing njamin anonimitas wong sing nindakake.

Bank-bank lan institusi finansial ing saindenging jagad, kalebu Bank Sentral Spanyol lan negara-negara Amerika Latin, wis nuduhake minat nggunakake pamblokiran ing transfer antar bank, umpamane.

Sanajan duwe teknologi sing beda-beda iki, ing praktik, cryptocurrencies digunakake kanggo tujuan sing padha karo liyane.

Iki tegese padha tuku barang lan layanan ing Internet. Amarga ora dianggep minangka mata uang resmi, dheweke ora kena devaluasi pasar utawa inflasi.

Kajaba iku, padha bisa diijolke kanggo dhuwit tradisional -utawa resmi- lan kosok balene.

Nalika Bitcoin lair?

Bitcoin digawe ing 2009 dening Satoshi Nakamoto. Identitase durung bisa ditemtokake kanthi pasti lan jenenge mung jeneng samaran.

Ing wektu iku ana rasa ora puas karo bank-bank gedhe lan cara nindakake operasi sing ora bisa dipercaya, ngapusi pelanggan lan ngisi komisi sing kasar.

Praktek kasebut, bebarengan karo kekurangan regulasi saka seri sekuritase ing pasar, nyebabake krisis paling gedhe ing abad XNUMX nganti saiki.

Ing taun 2008, bank-bank nggawe gelembung omah kanthi nawakake silihan murah kanggo macem-macem pelanggan.

Dhuwit kasebut diutangi sanajan wong-wong iki ora nyukupi syarat minimal, sing nuduhake yen dheweke bakal bisa mbayar utang.

Kanthi paningkatan permintaan, nilai properti wiwit mundhak banget amarga sing duwe omah ngerti yen bisa entuk tawaran sing apik karo akeh wong sing golek properti anyar.

Nanging akeh-akehe padha ora duwe sarana kanggo ngadhepi pendanaan, amarga padha nganggur utawa ora duwe penghasilan tetep. Jinis hipotek iki dikenal minangka subprime.

Sing luwih elek, bank-bank nyoba njupuk keuntungan saka para pelanggan sing ora bisa mbayar utang kanthi nggawe sekuritas ing pasar finansial.

Sekuritas kasebut didhukung dening hipotek subprime lan didol menyang lembaga keuangan liyane kaya-kaya minangka sekuritas sing bisa dipercaya. Nanging ing kasunyatan padha mung masalah gedhe.

Ing konteks krisis iki, gerakan Occupy Walt Street muncul, minangka counterpoint kanggo praktik kasar, kurang ngormati konsumen, kurang transparan lan cara bank-bank gedhe bisa ngapusi sistem finansial.

Lan Bitcoin uga muncul minangka penolakan sistem finansial. Kanggo panyengkuyunge, tujuane yaiku supaya penjual koin dadi tokoh sing paling penting.

Perantara bakal diilangi, tingkat bunga bakal diilangi lan transaksi bakal luwih transparan.

Kanggo iki, perlu kanggo nggawe sistem desentralisasi ing ngendi dhuwit bisa dikontrol lan apa sing kedadeyan tanpa gumantung ing bank.

Apa orane katrangan saka nggunakake Bitcoin?

Saiki, Bitcoin wis ditampa ing akeh panggonan ing donya, ora mung ing Amerika Serikat.

Mata uang virtual bisa digunakake kanggo tuku perhiasan ing REEDS Jewellers, contone, rantai perhiasan gedhe ing Amerika Serikat. Sampeyan uga bisa mbayar tagihan ing rumah sakit swasta ing Warsaw, Polandia.

Dina iki wis bisa nggunakake Bitcoins malah ing transaksi karo perusahaan related kanggo teknologi. Antarane wong-wong mau Dell, Expedia, PayPal lan Microsoft.

Apa mata uang virtual aman?

Bitcoin lan cryptocurrencies umume kena macem-macem jinis cyberattacks, kalebu:

  • maneh Abu
  • Estafa
  • serangan chain sumber

Malah ana kasus sing kacarita ing ngendi komputer sing ora nyambung menyang Internet disusupi, nuduhake carane ana kerentanan ing sistem kasebut.

Nanging, ing pungkasan, mata uang virtual umume aman amarga telung aspek. Ing ngisor iki kita nerangake apa sing kalebu.

Enkripsi

Mata uang kasebut ora mung dienkripsi, nanging proses iki luwih rumit ing transaksi, amarga didhukung dening sistem khusus, yaiku pamblokiran.

Sistem teknologi nduweni serangkaian sukarelawan sing kerja sama supaya transaksi ditindakake ing sistem kasebut.

Iki njamin kabeh informasi pribadhi pangguna disimpen ing papan sing kapisah. Iki ndadekake pakaryan saka hacker angkoro cukup angel.

sistem publik

Aspek iki counterintuitive, sing ndadékaké kanggo pracaya ngelawan. Sawise kabeh, soko karo akses sembarangan luwih gampang kanggo wong sing duwe niat ala kanggo ngakses, bener?

Kasunyatan yen cryptocurrencies umum tegese kabeh transaksi ditindakake kanthi transparan lan kasedhiya yen sing melu anonim.

Iku angel kanggo wong ngapusi utawa ngapusi sistem. Kajaba iku, transaksi ora bisa dibatalake. Dadi ora ana cara kanggo njaluk dhuwit maneh.

Decentralisasi

Sistem mata uang virtual didesentralisasi amarga digawe saka sawetara server ing saindenging jagad.

Kajaba iku, ana sekitar 10.000 piranti sing nggawe sistem (node) lan nglacak kabeh transaksi.

Wigati iki prasaja: yen ana kedadeyan ing salah sawijining server utawa simpul, ewonan wong liya bisa milih ing ngendi komponen sistem kasebut ditinggal lan diterusake.

Iki tegese angel nyoba hack salah sawijining server, amarga ora ana sing bisa nyolong sing ora bisa dicegah dening server liyane.

Sapa sing ngontrol cryptocurrencies?

Cryptocurrencies ora diatur, yaiku, ora ana panguwasa utawa bank sentral sing tanggung jawab kanggo ngontrol.

Amarga karakteristik iki, bisa diijolke antarane wong tanpa kudu duwe lembaga keuangan utawa perantara liyane.

Aset kasebut digawe kanthi tepat kanggo nglawan sentralisasi institusi gedhe, kayata bank-bank utawa pemerintah, sing nduweni kendali paling akeh dhuwit ing sirkulasi ing donya.

Mulane, mata uang virtual uga bisa digunakake ing negara apa wae, tanpa watesan minimal utawa maksimal kanggo transaksi.

Kajaba iku, operasi kasebut duwe komisi sing luwih murah tinimbang sing ditindakake dening perantara lan entitas finansial umume.

Kepiye cryptocurrencies ditanggepi?

Mata uang virtual digawe dening programer. Mulane, ditanggepi dening program pertambangan digital kanthi transaksi sing mbutuhake resolusi masalah matematika.

Sapa wae bisa nyoba ngatasi solusi kasebut. Amarga fitur iki, mata uang virtual ditanggepi kanthi cara umum.

Nanging sing kedadeyan yaiku pangripta mata uang duwe pilihan lan kauntungan sementara tinimbang pangguna liyane saka sistem kasebut. Konsentrasi bagean gedhe saka dhuwit recehan sing ditanggepi ing tangan sampeyan yen sampeyan pengin.

Kepiye carane dompet cryptocurrency bisa digunakake?

Dompet mata uang digital virtual dianggo meh kaya dompet dhuwit fisik. Mung, tinimbang nyimpen tagihan lan kertu, dheweke ngumpulake data finansial, identitas pangguna lan kemungkinan nindakake transaksi.

Dompet sesambungan karo data pangguna supaya bisa ndeleng informasi kayata imbangan lan riwayat transaksi finansial.

Mangkono, nalika transaksi digawe, kunci pribadi dompet kudu cocog karo alamat umum sing ditugasake kanggo mata uang kasebut, ngisi nilai kasebut menyang salah sawijining akun lan menehi kredit liyane.

Mulane, ora ana mata uang nyata, mung cathetan transaksi lan owah-owahan saldo.

Perlu dicathet yen ana macem-macem jinis dompet panyimpenan cryptocurrency. Padha bisa virtual, fisik (dompet hardware) lan malah kertas (dompet kertas), sing ngidini cryptocurrency bisa dicithak kaya dhuwit kertas.

Nanging, tingkat keamanan beda-beda ing saben wong lan ora kabeh ndhukung kategori mata uang sing padha. Kanggo milih ing antarane puluhan dompet sing kasedhiya, sampeyan kudu nganggep sawetara data penting:

  • Apa tujuan nggunakake investasi utawa tuku umum?
  • Apa babagan nggunakake siji utawa sawetara mata uang?
  • Apa dompet seluler utawa mung bisa diakses saka omah?

Adhedhasar informasi kasebut, sampeyan bisa nemokake portofolio sing paling apik miturut kabutuhan sampeyan.

Kepiye transaksi ditindakake?

Apa sampeyan pengin tuku utawa adol cryptocurrencies, sampeyan kudu ndhaptar ing platform tartamtu saka mata uang virtual sing pengin digunakake.

Kanggo tuku ing platform paling khusus, sampeyan kudu ndhaptar data lan nggawe akun virtual.

Dadi kabeh sing dibutuhake yaiku imbangan ing reai kanggo nggawe transaksi. Iku proses sing padha kanggo tuku aset ing pialang saham konvensional.

Apa cryptocurrencies sing paling akeh digunakake?

Saiki, ana sawetara mata uang virtual ing pasar. Temenan, sawetara wong wis entuk papan lan relevansi. Ing ngisor iki kita dhaptar sing paling akeh digunakake.

Bitcoin

Iki minangka cryptocurrency pisanan sing diluncurake ing pasar lan isih dianggep minangka favorit pasar, isih ana ing pembangunan lengkap.

Ethereum

Ethereum katon minangka bahan bakar kanggo kontrak cerdas lan mata uang potensial kanggo saingan karo Bitcoin ing taun-taun sing bakal teka.

Ripple

Dikenal amarga nawakake transaksi sing aman, cepet lan murah, Ripple wis ngluwihi nilai Ethereum.

Bitcoin Cash

Bitcoin Cash tuwuh saka pamisah blockchain Bitcoin. Mula, sumber daya anyar wis dadi alternatif kanggo mata uang sing luwih tradisional ing pasar.

IOTA

Revolusioner lan adhedhasar Internet of Things (IoT), IOTA minangka mata uang tanpa penambang utawa biaya kanggo transaksi jaringan.

Kepiye regane cryptocurrencies?

Revaluasi cryptocurrencies wis signifikan banget lan iki amarga penak lan keamanan metode transaksi finansial anyar.

Supaya sampeyan bisa luwih ngerti keuntungan saka skenario anyar iki, iku penting kanggo nguatake:

  • Pasar cryptocurrency ora mandheg amarga kerjane 24 jam saben dina;
  • Likuiditas pasar dhuwur amarga para panuku lan bakul nyebar ing ndonya;
  • Mata uang kasebut ora owah amarga masalah politik utawa ekonomi ing negara kasebut;
  • Saben cryptocurrency unik lan duwe kode tartamtu kanthi rekaman gerakane, mulane aman;
  • Kontrol mata uang gumantung sacara eksklusif marang pangguna lan ora nandhang campur tangan saka perusahaan utawa Negara;
  • Transaksi kasebut bebas saka bank lan perantara, sing tegese lembaga keuangan kasebut ora ngisi komisi kanggo operasi.

Apa worth nggunakake lan nandur modal ing cryptocurrencies?

Kanggo ngerti yen worth nandur modal ing cryptocurrencies, iku perlu kanggo ngevaluasi yen risiko sing aset iki entails soko sing gelem ditanggung.

Ing kasus nggunakake mata uang virtual ing transaksi, iku kudu dijupuk menyang akun yen ana sawetara owahan saka bisnis sing klien sing nampa jinis pembayaran.

Cryptocurrencies duwe sawetara pro lan kontra sing bisa dadi pandhuan nalika nggawe aplikasi utawa digunakake nalika tuku. Ing ngisor iki kita wis nyusun sing utama.

Kaluwihan saka cryptocurrencies

Kauntungan paling gedhe saka cryptocurrencies yaiku:

  • Ubiquity - cryptocurrencies ora diikat menyang negara utawa institusi finansial, ditampa ing saindenging jagad;
  • Keamanan dhuwur - cryptocurrencies, kaya Bitcoin, didesentralisasi, amarga ora duwe entitas sing ngontrol. Agen sing tanggung jawab kanggo jaringan kasebut nyebar ing saindenging jagad, sing nyuda kemungkinan serangan cyber. Kajaba iku, lagi ndhelik kanggo nyegah transaksi utawa kedhaftar saka gerah sembarang jenis gangguan;
  • Ekonomi: yen kita mikir babagan investasi, komisi sing beda-beda lan kabutuhan dadi klien bank langsung kelingan. Kanthi mata uang kripto, biaya pungkasane luwih murah tinimbang sing ditindakake dening lembaga keuangan tradisional. Mangkono, biaya investasi luwih murah;
  • Keuntungan sing akeh: Cryptocurrencies duweni potensi bathi kanthi fluktuasi regane. Tegese, bisa nguntungake yen investasi lan penebusan digawe ing wektu sing tepat;
  • Transparansi - informasi saka jaringan cryptocurrency umum, sing ngidini saben gerakan utawa transaksi diterusake.

Kerugian saka cryptocurrencies

Ing sisih liya, dheweke duwe sawetara kekurangan, kayata:

  • Volatility: Keuntungan sing akeh saka investasi cryptocurrency bisa cepet ilang amarga volatilitas rega. Mulane, sadurunge nandur modal, luwih becik sinau pasar lan ngrungokake saran para ahli babagan analisis aset kasebut;
  • Deregulasi - desentralisasi sistem ninggalake pamilik mata uang ing jinis limbo, yen padha kelangan investasi amarga peretas, umpamane. Ora kaya nalika bank-bank ngintervensi, korban rampokan bisa rampung kanthi tangan kosong, amarga ora ana sing njaluk ganti rugi;
  • Kompleksitas: tuku cryptocurrencies mbutuhake konsep sinau lan nggunakake platform anyar, sing ora saben wong biasa;
  • Wektu transaksi - Kanggo sing digunakake kanggo kertu kredit, wektu tundha kanggo ngrampungake transaksi nalika nggunakake cryptocurrencies bisa dadi frustasi.

Apa masa depan cryptocurrencies?

Sanajan katon cryptocurrencies cukup anyar, bisa uga kanggo nggawe sawetara pertimbangan babagan masa depan mata uang virtual, utamane Bitcoin.

Isih ana keraguan babagan mata uang virtual, uga was-was babagan pemain utama lan proses listing.

Nanging tren kasebut kudu diwenehi perhatian luwih akeh babagan aspek kasebut supaya para investor ora terus-terusan terus-terusan.

Iki faktor lan kahanan sing durung mesthi, malah, sing nggawe pasar cryptocurrency volatile lan beboyo.

Nanging, sing diamati yaiku ekspansi mata uang kripto sing terus-terusan, amarga luwih akeh papan sing nampa mata uang kripto minangka bentuk pembayaran.

Tambah ing dikarepake kanggo cryptocurrencies uga kudu terus nambah yen padha njaga ciri unik.

Titik liyane sing bakal ngidini evolusi sektor kasebut yaiku nggawe pertambangan luwih transparan lan bisa diakses masarakat.

Pungkasan, isih kudu dideleng kepiye panguwasa moneter ing saindenging jagad bakal ngatasi masalah kasebut. Langkah-langkah bisa ditindakake supaya cryptocurrencies diatur kaya kabeh liyane.

Ing wiwitan taun 2020, panguwasa ketemu ing Davos kanggo ngrembug babagan masa depan mata uang kripto.

Topik utama sing dibahas yaiku kepiye panguwasa moneter, miturut conto bank sentral, bisa ngatur cryptocurrencies, kalebu penerbitan mata uang virtual.

Kemungkinan nggawe cryptocurrency umum wis dianggep dening sawetara bank sentral.

Survei dening Bank for International Settlements saka 66 panguwasa moneter nuduhake yen udakara 20% entitas bakal ngetokake mata uang digital dhewe ing enem taun sabanjure.

Antarane wong-wong sing wis umum ngakoni kemungkinan iki yaiku bank sentral AS, Fed. Ing Nopember 2019, presiden entitas kasebut, Jerome Powell, ngakoni yen kemungkinan nggawe cryptocurrency lagi dieksplorasi.

Kepiye cara nandur modal ing cryptocurrencies?

Saiki sampeyan ngerti luwih akeh babagan mata uang virtual, temokake carane nandur modal ing cryptocurrencies kanggo macem-macem portofolio finansial.

Kita minangka ahli ngembangake portofolio macem-macem, lan cryptocurrencies mbantu njaga korélasi sing sithik ing antarane aset, nyuda kemungkinan kerugian ing skenario sing ala.

Kajaba iku, cryptocurrencies duweni potensi gedhe kanggo revaluasi ing jangka menengah lan jangka panjang. Kanggo njamin keamanan Panjenengan, cadangan TecnoBreak persentasi saka aset kanggo alokasi ing portofolio, adhedhasar profil klien, nguatake prasetya kanggo gol.

Liwat resiko lan automation kontrol kanggo njelasno lan milih aset paling apik kanggo profil, ngidini TecnoBreak investor kanggo seneng bali financial tanpa sijine aset ing resiko. Yen sampeyan kasengsem nambahake jinis aset kasebut menyang strategi investasi sampeyan, miwiti ing kene.

TechnoBreak | Nawakake lan Reviews
Logo
Ngaktifake registrasi ing setelan - umume
Wadhah karanjang