Efek Vintage: apa iku lan carane nindakake?

Bisa uga cukup menarik kanggo njupuk gambar kanthi efek sing luwih lawas, kaya gambar sing dijupuk ing taun 80-an lan 90. Nanging, kamera sing luwih anyar saiki ora menehi kesempatan iki, mula ana sawetara cara kanggo ngasilake efek kasebut.

Lan efek iki duwe jeneng sing wis populer: efek vintage! Apa sampeyan pengin ngerti apa iku lan sinau kanggo nindakake efek vintage? Priksa artikel kasebut saiki!

Apa efek vintage?

Efek vintage digawe saka foto sing duwe gaya retro, tansah ngelingi genre gambar sing sadurunge digawe, luwih saka apa wae antarane 80s lan 90s. Iku estetika banget aneh lan nglipur, karo apa sampeyan bisa. keren kanggo ngasilake gaya iki saiki, amarga foto-foto kasebut bakal katon nostalgia.

Singkatipun, efek vintage ing foto nyebabake gambar kasebut "dibakar". Cahya uga kleru lan kusam, spesifikasi sing katon ing foto sing dijupuk kamera analog, ing rekaman digawe ing kaset VHS lan uga gambar digawe ing Polaroid.

Nanging kanggo pindhah menyang informasi luwih akeh babagan carane sampeyan bisa nambah vintage menyang foto, sampeyan kudu takon dhewe: apa tegese vintage? Ya, vintage tegese 'tradisional, lawas, klasik'. Iku uga ing wayahe nalika soko tradisional, lawas lan klasik related kanggo soko saka kualitas gedhe tenan.

Referensi, mulane, mesthi ana ing jaman kepungkur lan bisa ditemokake ing macem-macem gaya, kayata sandhangan, mobil lan liya-liyane sing pengin diatur minangka vintage. Nanging ing kene kita bakal terus menehi komentar utamane babagan cara ngasilake efek vintage sing populer ing sampeyan Foto.

Apa sing dibutuhake kanggo entuk efek vintage?

Kanggo entuk efek vintage, sampeyan butuh sawetara perkara. Nanging pisanan, sampeyan kudu nemtokake cara sampeyan bakal ngowahi akeh foto menyang artikel lawas. Yen sampeyan milih nindakake kanthi cara klasik, sing pertama sampeyan butuhake yaiku kamera analog.

Yen kamera analog mokal, ana pilihan kanggo ngasilake ing kaset VHS ing rekaman lan uga ing polaroid biasa. Dadi, kanggo ngringkes: sampeyan butuh film saka kamera analog, VHS utawa Polaroid, kamera dhewe, lan papan kanggo nemokake foto kasebut mengko.

Nanging, yen sampeyan ora siyap njupuk kahanan sing ndadekke lan sampeyan pengin ngowahi foto dadi model Vintage luwih cepet, sampeyan bisa nang ing aplikasi sing duwe efek iki. Saiki, ana akeh aplikasi panyuntingan foto sing bisa diowahi kanthi gampang, mung aplikasi efek tartamtu.

Dadi, sampeyan butuh ponsel utawa PC, gumantung ing ngendi sampeyan bakal nindakake panyuntingan iki. Sampeyan bisa njupuk foto kasebut nganggo telpon lan PC sing bisa digunakake, amarga ana aplikasi kanggo antarmuka kasebut. Kajaba iku, ngerti manawa bisa njupuk foto kasebut saiki ing aplikasi khusus kanggo efek vintage.

Kajaba iku, saiki sampeyan bakal njupuk foto lan bakal metu kanthi efek vintage. Dadi, sampeyan bisa ndeleng manawa sampeyan ora butuh kamera sing larang banget utawa gadget modern banget kanggo ngrampungake prestasi kasebut; Iku uga bisa, nanging ora supaya praktis kanggo wong-wong sing mung pengin kekacoan karo foto lawas.

Kepiye carane nggawe efek vintage?

Saiki, kita nggawa sampeyan pandhuan point-by-point sing gampang babagan carane nambah efek vintage menyang foto sampeyan. Iku banget prasaja, cepet lan praktis, supaya maca kanggo sinau luwih akeh babagan gaya iki!

Pilih carane sampeyan arep njupuk foto

Pilih carane sampeyan bakal njupuk foto

Kaya sing wis diomongake sadurunge, sampeyan kudu ngerti kepiye carane njupuk foto kasebut. Bisa kanthi cara klasik, nganggo kamera analog, utawa kanthi cara sing dianyari, ngetrapake efek ing aplikasi panyuntingan foto lawas tartamtu. Ing kahanan kamera analog, ana toko kamera lawas, mula goleki sing apik banget lan duwe kabeh kanthi rega sing apik.

Yen sampeyan arep nggunakake ponsel utawa kamera, nyoba dhisik lan priksa manawa kamera sampeyan bisa digunakake kanthi normal. Yen kualitas foto apik, transfer foto sing dijupuk menyang PC utawa edit langsung ing aplikasi foto. sel. Foto-foto kasebut mesthi spektakuler.

Temokake app sing arep digunakake

Temokake app sing arep digunakake

Mikir babagan cara sing luwih anyar kanggo nindakake efek vintage iki, sampeyan kudu nemokake aplikasi sing pas kanggo digunakake nalika modding. Ing tartamtu, sampeyan isih bisa njupuk foto langsung liwat app lan bakal siap kanggo pindhah. Sawise iku, sampeyan bisa ngganti cahya, kontras lan tingkat efek vintage dhewe.

Yen sampeyan arep ngowahi ing PC, sampeyan bisa nindakake kabeh pembangunan iki nggunakake Photoshop, antarmuka editing foto klasik. Ing antarmuka sing luwih anyar, uga bisa ditindakake, kayata Canva, Befunky lan antarmuka sing padha, sing ora mbutuhake download utawa liya-liyane.

Ing aplikasi seluler sing cerdas, ana sawetara pilihan sing apik: Huji Cam, Lomograph, Grain Cam, Instants, VHS Cam lan liya-liyane. Yen sampeyan ora pengin ngundhuh apa-apa, uga ana alternatif yaiku Instagram: ing njero ana marcos Efek sing wis digawe lan wis digawe sing simulasi foto nganggo efek lawas lan vintage.

Nanging, ing aplikasi sing kasebut ing kene, asile bisa uga luwih apik.

Sekeca

Seneng

Aku njupuk gambar, diowahi / dikembangaké lan voila! Foto efek vintage sampeyan saiki gratis kanggo sampeyan. Saiki, sampeyan kudu milih apa sing kudu ditindakake: sampeyan bisa ngirim menyang komunitas, nggawe album vintage, lan liya-liyane.

Opsi ora ana telas nalika nerangake apa sing kudu ditindakake karo foto kasebut, nanging ngerti manawa keputusan lan kabeh pembangunan ana, mula entuk bathi.

kesimpulan

Foto-foto efek Vintage, sing nggawa hawa saka 80s lan 90s nganti saiki, nyenengake banget kanggo ngasilake. Mesthi sampeyan pengin digunakake ing album fisik utawa uga ing komunitas. Dadi, penting kanggo nerusake pandhuan iki kanthi titik sing ditinggalake ing kene, kanthi cara iki, kabeh pangembangan bakal luwih cepet lan luwih gampang digawe.

Apa sampeyan seneng karo artikel kasebut? Apa sampeyan duwe pitakon luwih akeh babagan efek vintage? Tulis ing komentar saiki!

sampeyan bisa uga seneng

Tommy Banks
Kita bakal seneng ngrungokake apa sing sampeyan pikirake

ninggalake wangsulan

TechnoBreak | Nawakake lan Reviews
Logo
Ngaktifake registrasi ing setelan - umume
Wadhah karanjang