Siluet efek: apa iku lan carane nindakake?

Kang kasebut yaiku efek siluet? Foto kanthi siluet sing apik nggawa asil sing apik banget lan spektakuler, kanthi gambar sing apik banget. Yen sampeyan pengin nguatake sawetara genre fotografi, sampeyan bisa uga pengin miwiti hobi anyar kanthi fotografi siluet.

Iki minangka foto sing, saiki, bisa dijupuk nganggo kamera ahli lan malah nganggo kamera ponsel. Kanggo ndeleng informasi luwih lengkap babagan apa iku lan carane nindakake efek siluet ing foto, priksa artikel saiki!

Apa efek siluet?

Efek siluet pancen kedadeyan nalika cahya ing foto fokus ing latar mburi gambar lan ora ing obyek sing luwih cedhak. Kasus conto praktis iki kedadeyan nalika foto dijupuk nganggo vas sing luwih cedhak, nanging kanthi sinar srengenge minangka latar mburi lan fokus utama foto.

Mangkono, obyek kasebut bakal dadi siluet ing gambar kasebut. Sampeyan kudu eling yen sampeyan pengin motret lan ngasilake efek siluet ing njaba awan, ing endi nguripake cahya alami bakal mbantu ing asil final, iku mbutuhake cahya gawean, kang umume mung digayuh ing pasinaon saka fotografi utawa karo peralatan cahya.

Apa sampeyan kudu nindakake efek siluet?

Ya, kanggo miwiti ngomong babagan pangembangan efek siluet ing foto, kita kudu miwiti karo bagean praktis: apa sing sampeyan butuhake kanggo ngasilake efek kasebut ing foto sampeyan?

Kaping pisanan, penting kanggo nimbang manawa efek siluet bakal entuk asil sing luwih apik yen sampeyan njupuk foto kamera kamera SLR digital Nanging, karo évolusi teknologi ponsel, iku sabenere bisa kanggo entuk asil banget karo kamera saka telpon saged; kanggo sing, mung milih titik fokus pengin kanthi ngeklik ing nalika mbukak kamera.

Yen foto dijupuk nganggo kamera DSLR, saliyane kamera kita, sampeyan kudu nggatekake data spesialis tartamtu. Supaya motret nduweni kualitas sing luwih apik, njupuk foto ing cahya, yaiku, iku penting lan dhasar kanggo foto kanthi efek siluet.

Sing penting liyane yaiku setelan ISO kamera sampeyan sithik, kajaba kecepatan sing dhuwur banget. Bukaan kamera DSLR sampeyan uga bisa diowahi dadi tingkat sing sithik; mangkono, asil bakal luwih apik lan foto bakal luwih larang regane.

Sampeyan kudu eling yen titik AF [+] kudu unik ing latar mburi gambar. Ing kahanan konfigurasi Aku KAYANanging, ati-ati supaya ora nyetel nilai minimal, amarga foto bakal rada entheng lan siluet sampeyan bisa uga ora katon, kayata nilai sing dhuwur banget, ing ngendi foto sampeyan bakal dadi peteng lan garis garis bakal katon. uga ilang.

Kepiye carane nindakake efek siluet?

Supaya sampeyan bisa sinau babagan carane entuk efek siluet ing foto sampeyan, priksa pandhuan titik-demi-titik saiki!

Pilih sing arep difoto

Pilih sing arep difoto

Kaping pisanan, perkara utama sing kudu ditimbang sadurunge miwiti foto yaiku: apa sing arep dipotret? Coba entuk pangembangan kreatif, ing ngendi sampeyan bisa ngasilake ide lan milih unsur-unsur sing arep difoto.

Netepake apa sing pengin diowahi dadi siluet, apa cahya sampeyan ing foto lan uga mikirake asil pungkasan kanggo wilayah kasebut. Asring, asile ora persis kaya sing sampeyan bayangake ing wiwitan, nanging minangka pandhuan sing apik kanggo wong sing miwiti motret ing wilayah iki.

Yen sampeyan saiki duwe pengalaman luwih sethithik babagan fotografi ing umum utawa mung pengin ngupayakake pangembangan kreatif, coba lakoni nalika sampeyan njupuk: pilih unsur sing beda, coba level sing beda lan goleki tampilan sing beda kanggo efek siluet.
Mangkono, pangembangan kreatif sampeyan bakal apik lan produktif!

ndeleng tim

mriksa peralatan

Yen sampeyan wis milih apa sing arep dipotret, wektune kanggo mikir babagan apa sing bakal digunakake kanggo njupuk foto kasebut. Bisa dadi kamera DLSR utawa ponsel; Nanging, ing kasus ponsel, priksa manawa kamera ponsel sampeyan menehi kesempatan kanggo milih titik fokus gambar.

Iku prasaja nggunakake fungsi iki, mung klik ing bagean ngendi sampeyan pengin gambar fokus lan njupuk gambar. Pangembangan keputusan ISO, ketangkasan lan keterbukaan uga ditindakake kanthi otomatis. Nanging, yen telpon duwe kesempatan kanggo milih kabeh ing ndhuwur kanthi manual, bisa dadi pengalaman sing marem lan cocog.

wektune tumindak

Iku wektu kanggo tumindak

Kanthi peralatan ing tangan, inisiatif ing timbal lan kepinginan kanggo njupuk foto kanthi efek siluet ing jantung, iku wektu kanggo njupuk tindakan lan metu kanggo motret. Priksa manawa sampeyan nggawa persediaan yen sampeyan njupuk gambar ing njaba, nanging elinga yen sampeyan isih bisa njupuk saka jendhela kamar turu.

Iki minangka keajaiban fotografi siluet: sampeyan mung butuh sawetara unsur. Kabeh sing dibutuhake yaiku srengenge - kadhangkala isih bisa njupuk gambar tanpa iku - kamera DLSR lan ponsel, ditambah akeh imajinasi ing sirah.

Sunting foto (kanthi ati-ati!)

Sunting foto (kanthi ati-ati!)

Sawise njupuk foto, sampeyan uga bisa ngowahi kanggo mbenerake masalah cahya. Sampeyan bisa nambah kontras, lampu latar, lan siluet. Sampeyan mung kudu ati-ati supaya ora nggawe foto gawean kanthi suntingan, mula aja keluwihan karo owah-owahan, mung tutul kanggo nggawe foto luwih sampurna.

Sampeyan uga bisa ngganti opsi kontrol cahya lan cahya. Mikir uga, nggunakake sikilmu ing lemah lan delve menyang prakara iki, kang teka kanggo nylametake nyawa fotografer!

kesimpulan

Njupuk foto kanthi efek siluet minangka tugas sing katon angel banget, nanging yen sampeyan nerusake langkah demi langkah sing ditinggalake ing kene, kerjane luwih gampang. Dadi santai lan pilih kanthi apik apa sing arep dipotret. Kanthi mangkono, asil pungkasan mesthi bakal nggumunake!

Apa sampeyan seneng karo artikel kasebut? Apa sampeyan duwe pitakonan liyane? Ninggalake kabeh ing ngisor iki ing komentar!

sampeyan bisa uga seneng

Tommy Banks
Kita bakal seneng ngrungokake apa sing sampeyan pikirake

ninggalake wangsulan

TechnoBreak | Nawakake lan Reviews
Logo
Ngaktifake registrasi ing setelan - umume
Wadhah karanjang