Pilihan editor

Roku Express vs. Fire TV Stick Lite endi sing luwih apik?

Speaker Smart Echo Dot

Kanggo sing duwe TV lawas, dongle utawa set-top box minangka pilihan sing apik kanggo nganyarke konten saiki lan nambah kompatibilitas karo aplikasi streaming lan fitur liyane. Ana macem-macem model, nanging ing antarane sing paling terjangkau, sing paling apik?

Fire TV Stick Lite utawa Roku Express?

Ing perbandingan iki, aku nganalisa Roku Express lan Amazon Fire TV Stick Lite, supaya ngerti endi sing kudu dituku lan fitur apa sing ditawakake.

Desain

Fire TV Stick Lite duwe format "pen drive", sing ngidini sampeyan nyelehake langsung menyang port HDMI, utawa yen ana kangelan, sampeyan bisa nggunakake kabel extension sing kasedhiya karo kit. Kanthi cara iki, proses instalasi lan mbusak gampang banget.

Roku Express minangka kothak set-top cilik sing dilengkapi kabel HDMI sing umum nanging cendhak mung 60 sentimeter. Sanajan piranti loro kasebut meh padha, Fire TV Stick Lite nyuda langkah kanthi ngidini sambungan langsung.

Kontrol jarak jauh

Kontrol remot loro piranti kasebut cukup intuisi, nanging rada winates. Loro-lorone nuduhake pandhu arah, pilihan, bali, layar ngarep, menu / pilihan, mundur, maju, lan muter / ngaso tombol.

Roku Express vs. Fire TV Stick Lite endi sing luwih apik?

Remot Fire TV Stick Lite nduweni tombol Pandhuan lan Alexa sing unik, nanging ora ana sing duwe kontrol volume TV utawa tombol daya.

Nanging, pengontrol Roku Express duwe tombol khusus kanggo layanan kaya Netflix, Globoplay, HBO Go lan Google Play, supaya bisa diakses kanthi siji klik. Ing Fire TV Stick sampeyan kudu navigasi liwat menu kanggo ngakses kabeh app diinstal, supaya Roku Express menang ing penak.

Sambungan

Loro-lorone Fire TV Stick Lite lan Roku Express mung duwe rong sambungan, HDMI lan microUSB, kanggo sinyal lan daya. Nanging, dongle Amazon bisa didhukung liwat port USB ing TV utawa sumber daya khusus sing kasedhiya. Kanthi daya eksternal, sampeyan bisa ngaktifake fitur HDMI-CEC, kayata nguripake TV nalika kaca isi menyang Chromecast.

Roku Express ora teka karo sumber daya, mung kabel HDMI lan microUSB, plus remot lan baterei (lan tape pindho sisi kanggo nyekeli ing panggonan), supaya mung bisa powered saka port USB TV, kang sing mbusak fungsi CEC.

Mangkono, Roku Express nduweni kemampuan HDMI kurang saka pesaing Amazon.

Sistem operasi lan fitur

Fire TV Stick Lite nganggo Fire OS, sistem operasi Amazon kanggo piranti omah, dene Roku Express adhedhasar sistem operasi dhewe. Padha meh padha karo fitur lan aplikasi sing kasedhiya, nanging ana bedane sing signifikan ing antarane.

Ngomong babagan Fire TV Stick Lite, kompatibel karo Alexa lan ngidini sampeyan nggunakake printah swara kanggo mbukak app, mriksa cuaca, browsing konten lan, yen aplikasi Amazon dikonfigurasi, malah tuku. Sampeyan bisa uga njaluk aksesori kanggo nguripake utawa mateni TV, amarga kemampuan HDMI-CEC.

Piranti keras Fire TV Stick Lite cukup kuat kanggo ndhukung sawetara game sing gampang, sing bisa dimainake nganggo pengontrol (ora praktis) utawa joystick Bluetooth, dipasangake menyang dongle.

Roku Express vs. Fire TV Stick Lite endi sing luwih apik?

Roku Express ora ndhukung game utawa printah swara, nanging nduweni fitur "saluran" sing rapi (cara Roku kanggo nelpon layanan streaming) sing digabungake karo telusuran terpadu, sing ngidini sampeyan nemokake konten ing macem-macem layanan. . Kanthi cara iki, pangguna dituntun kanggo milih apa sing pengin dikonsumsi.

Ing wektu sing padha, Roku Express duwe aplikasi sing ora kasedhiya ing Fire TV Stick Lite, kaya HBO Go. Mulane, loro-lorone duwe kekiyatan lan kelemahane sing relevan.

Kualitas gambar

Kene kita duwe tawaran penasaran. Kaloro piranti kasebut menehi resolusi maksimal 1080p (Full HD) ing 60 frame per detik (fps), nanging Amazon ujar manawa Fire TV Stick Lite ndhukung HDR 10 lan HDR10+, fitur sing biasane dicadhangake kanggo piranti 4K. HLG, uga didhukung, kompatibel karo tampilan resolusi sing luwih murah.

Pranyata HDR uga gumantung ing layar kanggo ngaktifake, mula pangguna kudu duwe TV 4K kanggo ngaktifake fungsi kasebut. Kekurangan mung yaiku resolusi sing diwatesi nganti 1080p, sing ndadekake fungsi kasebut ora perlu, amarga TV kasebut kudu duwe fitur sing luwih apik.

Sanajan Fire TV Stick kaya fitur, ing praktik, HDR ing dongle 1080p ora ana bedane. Ing bagean codec, saliyane ndhukung format VP9 lan h.264 kaya dongle liyane, aksesoris Amazon uga ngenali h.265, sing minangka kauntungan sing cocog.

Kualitas swara

Kapabilitas swara saka loro dekoder iku dhasar, ndhukung Dolby Audio lan 5.1 surround sound, nanging kompatibilitas gumantung ing layanan streaming pangguna, TV, lan peralatan swara.

Nanging, Fire TV Stick Lite metu maneh kanthi ngerteni Dolby Atmos lan Dolby Digital +, sing ora didhukung Roku Express.

Rega saka rong dongle

Loro-lorone piranti kasedhiya ing Amazon, sanajan ana prabédan sing jelas ing rega loro, sing bisa dipriksa ing pungkasan artikel iki.

4,86 EUR
Roku Express - Pamuter Media Streaming HD (Ora Dijamin Kasedhiya ing Kabeh Negara)
  • Akses acara langsung, warta, olahraga, uga luwih saka 150 film lan serial TV ing ewu saluran
  • Download saluran populer kaya Netflix, Apple TV+, YouTube, Disney+, ARTE, France 24, Happy Kids, Red Bull TV lan liya-liyane ing bagean streaming...
  • Instalasi gampang karo kabel HDMI klebu
  • Kontrol remot sing gampang lan layar ngarep sing intuisi ngidini sampeyan nemokake program hiburan kanthi cepet
  • Gunakake fitur kaya ngrungokake pribadi, streaming menyang TV, lan remot kontrol tambahan nganggo aplikasi seluler Roku (iOS lan...

Nganyari pungkasan ing 2022-11-06 / Link afiliasi / Gambar saka Amazon Product Advertising API

Kajaba iku, ing toko sampeyan bisa ndeleng manawa ing antarane model Roku, Express dudu sing paling laris. Iku Roku Premiere sing njupuk kabeh dodolan.

Fire TV Stick Lite kanthi kontrol swara Alexa | Lite (tanpa kontrol TV), streaming HD
  • Fire TV Stick sing paling terjangkau: Cepet, streaming kualitas HD Lengkap. Teka karo kontrol swara Alexa | Lite.
  • Pencet tombol lan takon Alexa: gunakake swara kanggo nggoleki konten lan wiwiti puter maneh ing pirang-pirang aplikasi.
  • Ewonan app, Alexa Skills lan saluran, kalebu Netflix, YouTube, Prime Video, Disney +, DAZN, Atresplayer, Mitele lan liyane. Biaya bisa ditrapake ...
  • Anggota Amazon Prime duwe akses tanpa wates menyang ewonan film lan episode seri.
  • Televisi langsung: nonton program televisi langsung, warta lan olahraga kanthi langganan DAZN, Atresplayer, Movistar + lan liya-liyane.

Nganyari pungkasan ing 2022-11-06 / Link afiliasi / Gambar saka Amazon Product Advertising API

Kanggo Fire TV Stick Lite, wis dadi klasik ing antarane para panuku ing Spanyol, amarga kualitas apik lan rega terjangkau.

Endi saka rong piranti streaming sing kudu dituku?

Roku Express lan Fire TV Stick Lite minangka piranti TV cerdas sing apik, nanging kothak set-top Amazon nduweni fitur sing ndadekake sirah lan pundhak ing ndhuwur kompetisi. Nduwe desain sing luwih kompak, ndhukung format audio lan video luwih akeh (sanajan ana sing kontroversial), ndhukung kemampuan HDMI-CEC, lan luwih murah yen konsumen langganan Amazon Prime.

Sanajan ana cacat piranti lunak utama, kayata ora ana HBO Go, nanging ndhukung game lan pengontrol Bluetooth, lan bisa uga digunakake minangka mikrokonsol, kanthi proporsi sing tepat.

Cacat sing paling jelas yaiku ing remot, sing ilang amarga ora nggawa tombol khusus kanggo sawetara layanan streaming, kaya Roku Express. Nanging, ndeleng pro lan kontra, Amazon Fire TV Stick Lite minangka pilihan sing paling apik.

Tommy Banks
Kita bakal seneng ngrungokake apa sing sampeyan pikirake

ninggalake wangsulan

TechnoBreak | Nawakake lan Reviews
Logo
Ngaktifake registrasi ing setelan - umume
Wadhah karanjang