hardware

Nalika subyek komputer lan piranti teknologi liyane, iku bisa umum kanggo krungu istilah ing Inggris. Salah sawijining pitakonan sing paling umum yaiku "apa hardware?", lan ing Zoom kita wis nyiapake artikel iki kanggo nerangake apa tegese tembung iki.

Perangkat keras piranti elektronik yaiku kumpulan kabeh komponen fisik sing ndadekake piranti bisa digunakake. Ora kaya piranti lunak, yaiku program sing diinstal lan proses internal komputer, hardware mung kalebu bagean sing nyata saka sistem, yaiku, sing bisa disentuh nganggo tangan. Laptop sing paling apik (lan sing paling awon) yaiku kabeh set hardware terpadu, contone.

Apa hardware?

Ing komputer utawa piranti liyane sing digawe saka sirkuit listrik, hardware minangka set komponen fisik internal lan periferal eksternal. Supaya piranti bisa mlaku kanthi lancar, kabeh unsur kasebut kudu kompatibel.

Kabeh piranti lunak mbutuhake hardware supaya bisa digunakake, sawise kabeh, ora bisa nginstal program ing komputer utawa ponsel yen ora diuripake. Mulane, saben aplikasi duwe dhaptar syarat minimal lan disaranake sing dibutuhake supaya bisa digunakake. Ing ngisor iki sampeyan bisa ndeleng apa komponen hardware internal lan eksternal lan fungsi saben.

Apa hardware internal?

Hardware internal tanggung jawab kanggo nyimpen lan ngolah perintah sing digawe dening sistem operasi. Kategori iki kalebu kabeh bagean lan komponen karo sirkuit listrik sing ditemokake ing piranti kayata. Sinau luwih lengkap babagan saben wong ing ngisor iki.

Prosesor (CPU)

Prosesor, uga disebut CPU, minangka piranti keras sing tanggung jawab kanggo nglakokake instruksi sing digawe dening hardware lan piranti lunak. Iki tegese nindakake kabeh petungan sing dibutuhake supaya program bisa mlaku kanthi sukses.

Iki minangka tugas sing biasane ditindakake ing kahanan apa wae, dadi eksekusi rumus Excel sing gampang utawa perawatan gambar utawa video ing editor, umpamane. Apa sampeyan pengin ngerti luwih akeh? Dadi priksa artikel iki babagan prosesor lan sawetara conto ing ngisor iki!

Kertu video (GPU)

Kanthi popularitas game ing PC amarga game perang kaya Counter-Strike, Warcraft lan Age of Empires 2, prosesor wiwit kakehan nalika nindakake petungan sing dibutuhake kanggo mbukak game kasebut kanthi apik.

Pramila kertu video wiwit katon, sing saiki penting kanggo sapa wae sing pengin main game utawa nggarap nyunting video, umpamane. Game battle royale kaya Fortnite lan Call of Duty: Warzone nggambarake kabutuhan iki, ora kalebu game aksi-petualangan mbukak-donya kaya Assassin's Creed: Valhalla lan Cyberpunk 2077.

Fungsi saka kertu grafis kanggo nerjemahake, yaiku, kanggo nggawe grafis sing ditampilake ing layar nalika sampeyan muter utawa nggunakake program editing. Ing tembung liyane, ngolah kabeh sing visual, ngasilake kanthi kasetyan sing paling apik.

Kanggo tanggal, ana kertu video onboard, kang soldered langsung menyang motherboard, lan offboard, uga dikenal minangka darmabakti. Ing conto kapindho iki, hardware diinstal ing motherboard lan bisa dibusak utawa diganti yen perlu.

Motherboard

Iku hardware dhasar saka komputer utawa laptop. Ing tembung liyane, motherboard punika Piece saka hardware sing ndadekke kabeh liyane saka hardware bebarengan lan ndadekake iku bisa bebarengan.

Mulane ora ana kekurangan konektor, input lan port, amarga motherboard sing nindakake kabeh karya nggabungake potongan liyane. Kalebu prosesor lan kertu video sing kasebut ing ndhuwur.

HD utawa SSD

Ana ing HD utawa SSD ing ngendi file sing digawe utawa diundhuh menyang komputer disimpen. Nalika hard drive iku hardware teknologi lawas amarga iku mung komponèn mechanical ing komputer, SSD punika elektronik lan ngidini file diwaca utawa digawe luwih cepet saka hard drive.

Ing sisih liya, hard drive cenderung duwe kapasitas panyimpenan sing luwih dhuwur utawa, yen dibandhingake karo SSD, cenderung luwih murah. Dadi, priksa tawaran paling apik babagan hard drive lan SSD ing Zoom!

Memori RAM

RAM nduweni fungsi sing padha karo HD utawa SSD, nanging tujuane rada beda. Tinimbang nyimpen file kanggo ngakses kapan wae sampeyan pengin, iki minangka jinis panyimpenan sementara.

File kasebut ora ana ing RAM kanggo akses sampeyan, nanging kanggo komputer dhewe. Ing tembung liyane, iku komputer sing ngakses file ing RAM. File sauntara iki disimpen ing kono amarga luwih cepet tinimbang HD utawa SSD. Iki tegese file ing RAM mbantu komputer utawa laptop mbukak program luwih cepet.

Nanging kenapa RAM ora dadi jinis panyimpenan resmi? Alesan pisanan yaiku kapasitase biasane luwih murah. Uga, file sing disimpen ing hardware iki bakal dibusak sanalika PC dipateni.

Sinau ing Zoom carane ngerti endi memori RAM sing cocog kanggo komputer lan priksa manawa sampeyan mriksa tawaran hardware penting iki.

Panganan

Fungsi mung sumber daya yaiku manajemen lan distribusi energi sing tekan komputer. Iku menehi motherboard apa saben bagean perlu kanggo fungsi paling apik.

Ing wektu sing padha, sumber daya uga nyoba supaya ora nggunakake daya boros. Priksa sawetara tawaran pasokan listrik ing Zoom!

Apa hardware eksternal?

Hardware eksternal yaiku kumpulan periferal sing nyambung menyang hardware internal. Ing kasus iki, sampeyan bisa menehi jeneng sawetara piranti sing paling umum ing komputer lan laptop.

Tikus lan keyboard

Mesthine loro peripheral sing paling misuwur uga minangka bagean saka hardware, sanajan ora penting kanggo komputer bisa diuripake. Ing tangan liyane, iku mokal kanggo komputer bisa dienggo kanthi bener tanpa wong.

Tanpa mouse (utawa trackpad, padha karo mouse ing laptop), contone, iku mokal kanggo mindhah kursor. Papan tombol iku penting kanggo ngetik lan uga kanggo operasi PC. Dadi penting sing umum kanggo nemokake kit karo mouse lan keyboard bebarengan ing toko.

Webcam lan mikropon

Biasane terintegrasi ing kabeh jinis laptop, nanging ora ana ing komputer desktop, webcam ngidini sampeyan nggawe film lan ngirim video liwat komputer. Webcam minangka bagéan saka perangkat keras lan piranti lunak kanggo nganakake konferensi video, nggunakake aplikasi khusus.

Saliyane rapat online, nduwe salah sawijining webcam PC sing paling apik minangka bagean penting kanggo wong sing pengin ngrekam video ing YouTube utawa live stream game favorit dadi streamer.

Mikropon nduweni fungsi sing padha lan uga asring dibangun ing laptop, dadi siap kanggo konferensi video. Nanging, ing komputer desktop perlu nggunakake mikropon kanggo ngirim swara. Kanggo nindakake iki, sampeyan mung kudu sinau carane nyoba mikropon lan miwiti siaran langsung kanthi kualitas swara sing luwih apik.

Perlu dicathet yen umume headphone utawa helm biasane dilengkapi mikropon sing dibangun.

monitor

Perangkat keras eksternal liyane sing mung dibutuhake kanggo wong sing nggawe komputer desktop, monitor penting kanggo ndeleng apa sing kedadeyan ing PC. Ana monitor kabeh jinis, ukuran lan rega.

Yen sampeyan pengin monitor mung kanggo komputer karya, contone, sampeyan bisa ndeleng menyang sawetara monitor mirah. Sawise kabeh, mung bakal nuduhake proyek saben dina sing prasaja.

Nanging yen sampeyan pengin muter grafis sing paling apik, sampeyan kudu nandur modal ing model sing luwih kuat, sing bisa nampilake kabeh sing bisa ditindakake kertu video. Pemantau kanggo tukang game paling cocog, utamane sing duwe frekuensi sing luwih dhuwur, amarga bisa nuduhake gerakan sing luwih cair tinimbang jinis hardware konvensional iki. Ketemu sawetara sing paling apik!

Printer

Bisa ditemokake ing sembarang omah utawa kantor sing urusan karo kertas, printer uga hardware. Ing tangan liyane, iku salah siji saka sawetara peripheral sing ora penting ing komputer.

Fungsine luwih utilitarian, amarga bisa nyithak file digital ing file fisik. Sanajan iki minangka fungsi utama, akeh model uga bisa nindakake mbalikke. Yaiku, maca file fisik lan nggawe salinan digital. Printer sing bisa nindakake iki diarani printer multifungsi, kaya sing sampeyan deleng ing dhaptar pilihan paling apik kanggo 2021.

Headphone utawa headphone

Bisa uga katon kaya peripheral sing gampang banget kanggo dianggep minangka hardware, nanging headphone uga ana ing kategori iki. Nanging, kaya printer, ora penting kanggo fungsi komputer sing bener.

Antarane sawetara kaluwihan headphone yaiku kamungkinan ngrungokake musik sing disenengi utawa seneng game favorit tanpa volume dadi keluhan ing omah utawa ing kantor.

Sawetara model digawe karo game ing atine, karo puter maneh luwih apik lan teknologi sing ngijini sampeyan ngerti kang swara sisih ing game teka saka. Contone, ing game shooting kaya Fortnite, sampeyan bakal ngerti ing ngendi sampeyan diserang, sing ora kedadeyan nalika sampeyan nggunakake speaker TV cerdas utawa laptop sampeyan.

TechnoBreak | Nawakake lan Reviews
Logo
Ngaktifake registrasi ing setelan - umume
Wadhah karanjang