Jaringan

Ayo ngobrol babagan jaringan.

Umume wong ngerti babagan jaringan asal yaiku sampeyan butuh siji, lan sampeyan pengin bisa digunakake. Ing Gleeson's Home Entertainment and Automation, kita tansah ngupayakake kanggo ngajari para pelanggan, lan wulan kepungkur kita ngomong babagan pentinge jaringan asal. Ing wulan iki, kita bakal nliti sawetara solusi jaringan omah sing populer lan ngrembug babagan keuntungan saben. Ing pungkasan, sampeyan ora mung bakal ngerti luwih akeh babagan jaringan, nanging sampeyan bakal siap kanggo mutusake endi sing cocog kanggo omah sampeyan.

Jaringan ngarep lan profesional

Kita bakal nggawe panjelasan ringkes babagan apa jaringan sing beda-beda, apa gunane lan ing kasus apa sing digunakake.

karo kabel

Nalika nerangake jaringan asal, ana rong jinis utama: Kabel lan nirkabel. Iki nuduhake cara piranti sing ngakses Internet nyambung menyang LAN. Ing kasus jaringan kabel, biasane teka menyang omah sampeyan saka saluran kabel lan banjur nyambung menyang modem lan / utawa router. Saka ing kono, piranti ing saindhenging omah disambungake liwat kabel Ethernet menyang modem liwat switch Ethernet.

Jinis panyambungan iki umum ing construction anyar, ngendi iku gampang kanggo mbukak kabel ing saindhenging omah. Kaluwihan saka jaringan asal kabel wis ketok: jaringan kabel tansah bakal dadi luwih cepet lan luwih dipercaya saka jaringan nirkabel. Jaringan kabel duwe bandwidth luwih akeh lan ora kena pengaruh jangkauan lan gangguan kaya nirkabel. Mung bottleneck nyata yaiku jinis / kacepetan router lan kacepetan internet sing sampeyan bayar.

Mesthine, jaringan kabel uga duwe watesan, mulane jaringan nirkabel (Wi-Fi) dadi populer.

Nirkabel

Kanthi jaringan nirkabel, sampeyan bisa ngakses Internet tanpa disambungake nganggo kabel. Conto sing sampurna yaiku nggunakake tablet utawa piranti seluler nalika mlaku-mlaku ing omah sampeyan. Lan nalika hardwiring luwih disenengi kanggo piranti statis kaya rak peralatan utawa TV, sawise omah dibangun, bisa uga ana wilayah sing ora bisa mbukak kabel anyar. Iki ngendi teknologi nirkabel cemlorot: kemampuan kanggo ngluwihi jangkoan Internet ing saindhenging ngarep lan njobo karo kabel anyar minimal lan tanpa piranti disambungake.

Masalah utama karo jaringan nirkabel yaiku kacepetan lan linuwih. Sinyal Wi-Fi bisa diganggu dening piranti elektronik liyane - malah kulkas sampeyan - lan yen sampeyan manggon cedhak karo pepadhamu, jaringan Wi-Fi sampeyan bisa tumpang tindih karo piranti kasebut lan nyuda aktivitas saben wong. Gumantung saka ukuran omah sampeyan, sampeyan bisa uga mbutuhake sawetara titik akses kanggo njamin jangkoan sing rata ing omah sampeyan. Aturan umum yaiku duwe siji titik akses nirkabel kanggo saben 1.500 meter persegi, lan sampeyan uga kudu elinga yen sampeyan pengin akses menyang njobo. Wigati dimangerteni manawa umume titik akses nirkabel (WAPS) mbutuhake daya lan mbutuhake sambungan ethernet menyang dalan utama, sing tegese sambungan nirkabel kasebut dudu nirkabel.

Tip Bonus: Yen sampeyan wis tau ndeleng nomer aneh lan huruf kaya 802.11ac, iku wis apa karo standar nirkabel nggunakake router. 802.11ac luwih cepet tinimbang 802.11n lawas, mula elinga uga.

Kaping pisanan, jaringan omah bisa uga katon rumit, nanging pancen ora rumit yen sampeyan ngerti konsep tingkat dhuwur. Uga, sampeyan ora mung siji sing kudu ngatasi jaringan asal.

LAN, WLAN, MAN, WAN, PAN: ngerti jinis utama jaringan

Ing konteks teknologi informasi, jaringan dumadi saka pirang-pirang prosesor sing saling nyambungake lan nuduhake sumber daya siji lan sijine. Sadurunge, jaringan kasebut ana utamane ing kantor-kantor (jaringan area lokal), nanging suwe-suwe kebutuhan kanggo ijol-ijolan informasi ing antarane modul pangolahan kasebut saya tambah akeh, sing nyebabake jinis jaringan liyane. Ngerti apa sawetara jinis utama jaringan komputer tegese.

LAN – Local Area Network

Jaringan area lokal nyambungake komputer ing papan fisik sing padha. Iki bisa kedadeyan ing perusahaan, sekolah utawa omah sampeyan dhewe, ngidini ijol-ijolan informasi lan sumber daya antarane piranti sing melu.

MAN – Jaringan Metropolitan

Coba bayangake, contone, perusahaan duwe rong kantor ing kutha sing padha lan pengin komputer tetep nyambung. Kanggo iki ana Metropolitan Area Network, utawa Metropolitan Network, sing nyambungake sawetara Local Area Network ing radius sawetara puluhan kilometer.

WAN - Wide Area Network

Wide Area Network luwih adoh tinimbang MAN lan bisa nutupi wilayah sing luwih gedhe, kayata negara utawa malah bawana.

WLAN – Wireless Local Area Network

Kanggo sing pengin nindakake tanpa kabel, WLAN, utawa jaringan area lokal nirkabel, bisa dadi pilihan. Jaringan jinis iki nyambung menyang Internet lan akeh digunakake ing setelan omah lan bisnis, uga ing papan umum.

WMAN - Jaringan Metropolitan Nirkabel

Iki minangka versi nirkabel MAN, kanthi jarak puluhan kilometer, lan ngidini sambungan jaringan kantor saka perusahaan utawa kampus universitas sing padha.

WWAN – Wireless Wide Area Network

Kanthi jangkauan sing luwih gedhe, WWAN, utawa jaringan area wiyar nirkabel, tekan macem-macem wilayah ing saindenging jagad. Mulane, WWAN luwih rentan kanggo gangguan.

SAN - Jaringan Area Panyimpenan

SANs, utawa Storage Area Networks, digunakake kanggo komunikasi antarane server lan komputer liyane, lan diwatesi kanggo sing.

PAN – Personal Area Network

Jaringan jinis PAN, utawa jaringan area pribadi, digunakake kanggo piranti komunikasi ing jarak sing cukup winates. Conto iki yaiku jaringan Bluetooth lan UWB.

TechnoBreak | Nawakake lan Reviews
Logo
Ngaktifake registrasi ing setelan - umume
Wadhah karanjang