Kamera

Tuku kamera digital bisa dadi nyenengake lan rada ngepenakke, sawise kabeh, opsi ora ana telas. Ngerti merek apa sing kasedhiya bakal mbantu sampeyan nggoleki pilihan.

Ayo goleki 8 merek kamera digital sing populer.

Canon

Iki minangka merek sing disenengi dening akeh. Canon minangka perusahaan Jepang sing misuwur ing donya. Saiki, dheweke duwe kamera point-and-shoot uga DSLR.

Canon nggawe sawetara lensa, kalebu seri 3L, sing dianggep paling apik ing fotografi lan nyurung saingan Sony menyang kompetisi.

Nikon

Umume fotografer profesional nggunakake Nikon, sing nggawe garis kamera paling dhuwur sing gampang digunakake.

Merek iki ora kasengsem nggawe kamera kanggo remaja utawa pasar sing bisa digunakake. Iku produk saka kualitas paling apik lan karo kekiatan apik.

Sony

Sony minangka salah sawijining perusahaan pertama sing mlebu ing pasar kamera digital lan saiki isih ana ing ngarep kompetisi ing segmen kasebut.

Dheweke duwe garis DSLR; Nanging, iku akeh banget fokus ing pasar titik-lan-shoot. Akeh sing nganggep keputusan bisnis sing wicaksana kanggo narik remaja ing produke supaya bisa dadi pembeli ing mangsa ngarep.

Pentax

Nalika nerangake rega, kualitas lan pengalaman, ora ana perusahaan sing saingan karo Pentax. Canon lan Nikon bakal luwih larang tinimbang kamera Pentax sing padha, mula mesthine kudu dibandhingake.

Merek iki dikenal kanggo nggawe kamera sing bisa dipercaya. Iki uga diakoni amarga ora nggunakake trik marketing sing ngapusi.

Iku kompatibel karo akeh versi lensa beda, menehi sampeyan kesempatan kanggo nggunakake salah siji sing wis duwe. Lan kamera Optio point-and-shoot sing anti banyu kudu dicritakake.

Olympus

Akeh konsumen seneng karo apa sing dideleng ing Olympus, sing asring diabaikan amarga ora duwe visibilitas.

Merek iki nawakake tampilan sing digawe kanthi apik kanthi akeh fitur lan rega sing cukup, dadi pilihan sing apik kanggo sapa wae sing golek pilihan sing luwih terjangkau.

Samsung

Samsung nawakake kamera digital terjangkau sing apik gayane lan gampang digunakake.

Kaya Olympus, nduweni fitur teknis paling apik kanggo dhuwit sing paling sithik. Uga nduweni sistem transfer foto sing trep lan gampang digunakake.

Panasonic

Dipercaya lan gampang digunakake, kamera njupuk foto sing apik lan mode 3D mesthi kudu disebutake.

Akeh sing setuju yen merek iki apik kanggo dhuwit. Priksa manawa sampeyan mutusake yen tuku sing paling apik kanggo sampeyan.

Casio

Iki merek kamera sing asring ora dingerteni. Aja ditipu dening ukuran cilik, amarga iku nindakake pakaryan sing apik.

Priksa 8 merek iki minangka cara sing apik kanggo miwiti nggoleki kamera digital.

Apa sampeyan ngerti kamera digital paling apik?

Kamera digital minangka barang populer sing dituku konsumen. Thanks kanggo gampang digunakake, ora perlu duwe katrampilan sing dibutuhake kanggo njupuk gambar sing apik.

Survei sing ditindakake kanggo netepake pendapat konsumen nuduhake kamera digital sing paling digoleki. Priksa kabeh opsi, elinga manawa ana kamera saka baris sing padha karo versi sing luwih apik, amarga riset ditindakake ing taun 2020.

Kamera DSLR:

1. Nikon D3200
2. Canon EOS Rebel T5
3. Nikon D750
4. Nikon D3300
5. Canon EOS Rebel SL1
6. Canon EOS Rebel T5i
7. Canon EOS 7D Mk II
8. Nikon D5500
9. Canon EOS 5D Mark III
10. Nikon D7200
11 Canon EOS 6D
12. Nikon D7000
13. Nikon D5300
14. Nikon D7100
15. Sony SLT-A58K
16. Nikon D3100
17. Canon EOS Rebel T3i
18. Sony A77II
19. Canon EOS Rebel T6s
20. Pentax K-3II

Kamera point-and-shoot:

1. Canon PowerShot Elph 110 HS
2. Canon PowerShot S100
3. Canon PowerShot ELPH 300 HS
4. Sony Cybershot DSC-WX150
5. Canon Powershot SX260 HS
6. Panasonic Lumix ZS20
7. Canon Powershot Pro S3 IS Series
8. Canon PowerShot SX50
9. Panaonic DMC-ZS15
10. Nikon Coolpix L810
11. Canon PowerShot G15
12. SonyDSC-RX100
13. Fujifilm FinePix S4200
14. Canon PowerShot ELPH 310 HS
15. Canon Powershot A1300
16. Fujifilm X100
17. Nikon Coolpix AW100 Waterproof
18. Panasonic Lumix TS20 Waterproof

sajarah kamera

Kamera pisanan muncul ing taun 1839, digawe dening wong Prancis Louis Jacques Mandé Daguerre, nanging mung dadi populer ing taun 1888 kanthi munculé merek Kodak. Wiwit iku, fotografi wis dadi seni sing diapresiasi dening akeh wong. Miturut etimologi tembung, fotografi tegese nulis nganggo cahya utawa nggambar nganggo cahya.

Saiki, amarga popularitas fotografi digital, cahya ora pati penting kanggo njupuk gambar kaya biyen nalika film fotosensitif digunakake. Sanajan cahya isih penting kanggo nggawe gambar, mung liwat sensor digital. Nanging, sanajan kabeh teknologi sing digunakake saiki lan kamera resolusi dhuwur lan presisi, kamera analog isih terus berkembang.

Nanging, ing versi sing luwih kandel lan luwih pribadi, kanthi fungsi analog lan digital, narik kawigaten para profesional lan penggemar fotografi ing saindenging jagad. Salajengipun, kabeh diwiwiti kanthi nggawe kamera obscura, ing ngendi gambar dijupuk, nanging ora nolak cahya lan wektu.

Banjur, ing taun 1816, wong Prancis Joseph Nicéphore Niépce wiwit ngrekam gambar liwat kamera obscura. Nanging wiwit ditemokaké ora ana akèh évolusi ing sajarah fotografi analog. Nyatane, padha nglampahi luwih saka 100 taun nggunakake prinsip optik padha lan format digawe dening Niépce.

Pungkasan, nalika taun-taun kepungkur, kamera saya sithik lan dadi portabel lan gampang ditangani. Kanthi iki, fotografi bisa digunakake kanthi skala gedhe dening pers jagad, mula tuntutan profesional fotojournalisme saya tambah akeh. Jaman saiki akeh sing hobi fotografi, mula luwih seneng motret gambar lawas tinimbang gambar digital jaman saiki.

Kamera foto

Kamera dianggep minangka piranti proyeksi optik. Tujuane kanggo njupuk lan ngrekam gambar nyata ing film sing sensitif marang cahya sing tiba ing film kasebut. Cekakipun, kamera ajeg punika kamera obscura karo bolongan ing. Nanging, tinimbang bolongan, yaiku lensa konvergen sing dianggo kanthi nggabungake sinar cahya sing nembus menyang titik siji. Dadi ing njero kamera ana film sing sensitif cahya, mula nalika cahya mlebu lensa, gambar direkam ing film kasebut.

Uga, jeneng sing diwenehake kanggo lensa sing dilebokake ing panggonan bolongan yaiku lensa objektif. Lan lensa iki dipasang ing mekanisme sing ndadekake iku mindhah nyedhaki utawa luwih adoh saka film, ninggalake obyek cetha ing film. Mulane, proses mindhah lensa nyedhaki utawa luwih adoh diarani fokus.

Versi lawas

Kanggo njupuk gambar, sawetara mekanisme diaktifake ing kamera. Yaiku, nalika mesin diperlokaké, diafragma ing njero mbukak kanggo bagian sekedhik. Kanthi iki, ngidini mlebu cahya lan sensitivitas film kasebut. Nanging, penting kanggo ngerti carane fokus ing obyek supaya gambar cetha banget, yen ora, asil bakal foto tanpa fokus. Kanggo ngerti carane fokus kanthi bener, elinga yen obyek kasebut adoh saka lensa objektif, mesthine kudu cedhak karo film lan kosok balene.

Cara kerja kamera obscura

Kamera obscura minangka kothak kanthi bolongan cilik sing dilewati sinar matahari. Lan kerjane kanthi mbatesi entri cahya supaya gambar kasebut dibentuk. Contone, njupuk kothak mbukak, cahya bakal mlebu lan nuduhake ing macem-macem panggonan nang kothak. Akibaté, ora ana gambar sing bakal katon, mung blur tanpa wujud. Nanging yen sampeyan nutupi kothak kanthi lengkap lan mung nggawe bolongan cilik ing sisih siji, cahya mung bakal ngliwati bolongan kasebut.

Kajaba iku, sinar cahya bakal digambarake ing ngisor kothak, nanging kanthi cara sing terbalik, mbentuk gambar sing jelas babagan apa sing ana ing ngarepe bolongan. Lan pancen cara kerja lensa kamera.

Kamera peteng

Nanging, prinsip kamera obscura wis lawas banget, sing dikutip dening sawetara filsuf kayata Aristoteles lan Plato, sing nggunakake prinsip kasebut nalika nggawe Mitos Gua. Ing abad kaping patbelas lan kaping limalas, pelukis ing jaman kaya Leonardo da Vinci nggunakake kamera obscura kanggo nglukis, nggunakake gambar sing digambarake ing latar mburi kamera.

Mulane, luwih cilik bolongan sing digawe ing kamera obscura, gambar sing luwih cetha, amarga yen bolongan gedhe, cahya bakal luwih akeh. Iki bakal nyebabake definisi gambar bakal ilang. Nanging yen bolongan cilik banget, gambar kasebut bisa dadi peteng. Mikir babagan iki, ing taun 1550, peneliti saka Milan jenenge Girolamo Cardano mutusake kanggo nyelehake lensa ing ngarepe bolongan, sing ngrampungake masalah kasebut. Wiwit taun 1568, Daniele Bárbaro ngembangake cara kanggo ngowahi ukuran bolongan kasebut, nuwuhake diafragma pisanan. Pungkasan, ing taun 1573, Inácio Danti nambahake pangilon cekung kanggo ngowahi gambar sing diproyeksikan, supaya ora terbalik.

carane kamera dianggo

Kamera analog lumaku liwat proses kimia lan mekanik, sing kalebu komponen sing tanggung jawab kanggo persepsi, input cahya, lan njupuk gambar. Sejatine, cara sing padha karo mripat manungsa. Amarga nalika mbukak mata, cahya ngliwati kornea, iris lan pupil. Titik banjur diproyeksikan menyang retina, sing tanggung jawab kanggo njupuk lan ngowahi apa sing ana ing lingkungan ing ngarep mata dadi gambar.

Kaya ing kamera obscura, gambar sing dibentuk ing retina kuwalik, nanging otak ngurus supaya gambar kasebut ing posisi sing bener. Lan iki kedadeyan ing wektu nyata, kaya ing kamera.

ing njero kamar

Kamera fotografi muncul saka prinsip kamera obscura. Amarga, amarga gambar kasebut ora bisa direkam, mung diproyeksikan ing ngisor kothak, mula ora ana foto. Mikir cara kanggo ngrekam gambar iki, kamera fotografi pisanan katon.

Nalika panemu Prancis, Joseph Nicéphore Niépce, nutupi piring timah nganggo bitumen putih saka Yudea, dheweke banjur nyelehake piring kasebut ing jero kamera obscura lan ditutup. Dheweke banjur nuding metu jendhela lan supaya gambar dijupuk wolung jam. Dadi film fotografi pisanan lair. Banjur, ing taun 1839, Louis-Jacques-Mandé Daguerre ngenalake obyek pisanan sing digawe kanggo fotografi, diarani daguerreotype, sing wiwit didol ing saindenging jagad.

Kamar: Calotype

Nanging, iku William Henry Fox-Talbot sing nggawe proses negatif lan positif ing fotografi, disebut calotyping. Iku sing ngidini kanggo gawé gambar ing ukuran gedhe, lan kertu pos pisanan muncul. Sawisé iku, kemajuan terus, kanthi kamera kaya sing kita kenal saiki, kanthi lensa, film, lan malah fotografi digital sing luwih apik.

komponen kamera

Sejatine, kamera isih minangka kamera obscura, nanging sampurna. Yaiku, ngemot mekanisme kanggo ngontrol input cahya (rana), bagean optik (lensa obyektif) lan materi ing ngendi gambar bakal direproduksi utawa direkam (film fotografi utawa sensor digital). Kajaba iku, kamera fotografi ngemot komponen utama awak, yaiku rana, lampu kilat, diafragma lan kabeh mekanisme liyane sing bisa digunakake, kayata:

1. Tujuan

Iki dianggep minangka nyawa saka kamera fotografi, amarga liwat iku cahya liwat pesawat saka lensa, ngendi lagi oriented ing proses tertib menyang film fotografi, mbentuk gambar.

2- Rana

Iku sing nemtokake suwene film utawa sensor digital bakal kapapar cahya, mbukak nalika tombol rana dipencet, ngidini cahya kanggo ngetik kamera. Kajaba iku, kacepetan rana sing bakal nemtokake ketajaman foto, sing bisa beda-beda saka 30 s nganti 1/4000 s. Dadi yen dibukak nganti suwe, asile bakal dadi gambar sing burem.

3- Layar

Liwat jendela bidik sampeyan bisa ndeleng pemandangan utawa obyek sing pengin dipotret. Ing tembung liya, iki minangka bolongan sing ana ing antarane lensa lan pangilon sing diselehake kanthi strategis sing bakal ngidini fotografer bisa ndeleng persis pemandangan sing bakal dijupuk.

4- Diafragma

Tanggung jawab kanggo jumlah cahya sing mlebu ing kamera, sing nuduhake intensitas film utawa sensor digital bakal nampa cahya. Tegese, diafragma nemtokake manawa piranti bakal nampa cahya sing akeh banget utawa sithik. Nyatane, operasi diafragma padha karo pupil mripat manungsa, sing tanggung jawab kanggo ngontrol cahya sing dijupuk mata.

Nanging, aperture tansah mbukak, dadi gumantung ing fotografer kanggo nemtokake posisi aperture. Dadi aperture lan shutter kudu diatur bebarengan kanggo entuk gambar sing dikarepake. Uga, aperture diukur kanthi nilai sing ditemtokake dening huruf "f", saéngga luwih murah nilai f, luwih mbukak aperture.

5- Fotometer

Mekanisme tanggung jawab kanggo nemtokake cahya sing tepat sadurunge ngeklik rana. Yaiku, meter napsirake cahya sekitar miturut setelan sing ditemtokake dening fotografer. Kajaba iku, pangukuran kasebut katon ing panguasa cilik ing kamera, mula nalika panah ana ing tengah, tegese eksposur sing bener kanggo foto kasebut. Nanging, yen panah ing sisih kiwa, foto bakal dadi peteng, ing sisih tengen, tegese akeh banget cahya sing bakal dadi padhang.

6- Film fotografi

Unik kanggo kamera analog, film fotografi digunakake kanggo nyetak foto. Dadi, ukuran standar yaiku 35mm, ukuran sing padha karo sensor digital sing digunakake ing kamera digital. Kajaba iku, film kasebut digawe saka basis plastik, fleksibel lan transparan, ditutupi lapisan tipis kristal perak, sensitif banget marang cahya.

Ing cendhak, nalika rana dirilis, cahya lumebu ing kamera lan penetrates film. Banjur, nalika ngalami perawatan kimia (emulsi), titik-titik cahya sing ditangkap dening kristal perak diobong lan gambar sing dijupuk katon.

Tingkat sensitivitas cahya film diukur nganggo ISO. Lan ing antarane sing kasedhiya yaiku ISO 32, 40, 64, 100, 125, 160, 200, 400, 800, 3200. Pangukuran sensitivitas rata-rata yaiku ISO 400. Elinga yen nomer ISO sing luwih murah, film sing luwih sensitif.

Saiki, sanajan kabeh teknologi sing kasedhiya, kanthi kamera digital kanthi kualitas dhuwur lan presisi, kamera analog dihargai dening akeh penggemar fotografi. Iki amarga kualitas gambar sing dijupuk, sing ora perlu diedit kaya digital.

Miturut fotografer, panggunaan film kasebut dihargai amarga jangkauan dinamis luwih unggul tinimbang digital. Lan gambar sing dijupuk ora bisa dibusak kaya sing kedadeyan karo foto digital, ngasilake gambar sing unik lan ora diterbitake. Nanging, sawetara perusahaan kaya Fuji lan Kodak ora ngedol film fotografi maneh.

TechnoBreak | Nawakake lan Reviews
Logo
Ngaktifake registrasi ing setelan - umume
Wadhah karanjang