Komputer

Saiki saben wong duwe komputer ing omah utawa kantor. Apa kanggo kerja, sinau utawa hiburan sing prasaja, komputer nglayani kita kanggo macem-macem tujuan.

Kaya sawetara taun kepungkur, kita ngerti komputer desktop tradisional, liwat wektu macem-macem format lan ukuran muncul, kanthi karakteristik sing beda. Mulane, luwih becik ngerti pilihan sing beda-beda ing pasar nalika milih jinis komputer sing cocog kanggo kegiatan kita.

jinis komputer

Ing kene kita menehi dhaptar macem-macem jinis komputer sing ditemokake ing pasar. Sawetara ana ing pasukan, nalika liyane mundur.

mejo

Komputer desktop minangka komputer pribadi klasik, sing diselehake ing meja lan digunakake ing karya saben dina. Padha kalebu unit tengah, biasane ing wangun parallelepiped, kang ngemot piranti sing perlu kanggo operasi komputer dhewe. Kabeh periferal sistem disambungake, kayata monitor, keyboard, mouse ... Komputer desktop becik kanggo kerja saben dina ing kantor amarga ukuran monitor sing gedhe, kemungkinan nggunakake jumlah gedhe. saka memori lan, thanks kanggo akeh konektor, iku gampang kanggo nyambungake akeh peripheral.

Portátiles

Laptop luwih kompak. Fitur penting yaiku nggabungake motherboard, disk drive, keyboard lan video ing siji awak. Sing terakhir yaiku jinis khusus, biasane nganggo kristal cair, nanging ing kasus apa wae kanthi tilas sing cilik banget. Fitur khusus liyane saka laptop yaiku nduweni baterei internal sing ngidini bisa digunakake kanthi otomatis, tanpa kudu disambungake menyang jaringan listrik. Mesthine, akumulator iki duwe umur sing winates, wektu ditemtokake, luwih saka accumulator dhewe, kanthi tabungan konsumsi sing diidini dening sirkuit personel. Teknik sirkuit sing apik lan panggunaan komponen sing kurang daya bisa digunakake nganti pirang-pirang jam. Komputer diwenehake karo tutup, bukaan sing mbukak layar, ing mburi tutup, lan keyboard. Iki minangka terobosan ing jagad komputer pribadi amarga nggawe portabel kanthi efektif. Otonomi kasebut, sanajan wektu winates, ngidini bisa digunakake ing lingkungan apa wae, saengga migunani (lan kadhangkala penting) kanggo wong sing kerep kudu kerja ing njaba kantor.

Notebook

Minangka jeneng kasebut, komputer iki ukurane padha karo notepad: 21 sentimeter x 30 sentimeter. Nanging ora duwe fungsi sing padha: iku komputer pribadi lan bisa mbukak kabeh program ing desktop utawa laptop. Sawetara model ora duwe floppy drive, lan data mung bisa diijolke karo komputer liyane liwat kabel. Layar kasebut padha karo laptop, nanging kabeh luwih cilik. Papan tombol ora duwe keypad numerik: bisa diaktifake ing keyboard dhewe kanthi tombol khusus.

Buku Tulis

Penbook minangka notebook tanpa keyboard. Iki dilengkapi program khusus sing ngidini sampeyan nggunakake potlot khusus ing wangun pulpen. Pena ora mung digunakake kanggo menehi perintah menyang program, padha karo mouse ing komputer desktop, nanging uga kanggo ngetik data. Ing layar penbook sampeyan bisa nulis, kaya ing lembaran kertas, lan komputer napsirake layang sampeyan lan ngowahi dadi karakter teks kaya-kaya sampeyan nulis ing keyboard. Komputer jinis iki terus berkembang. Tahap interpretasi naskah isih rada alon lan rawan kesalahan, dene aspek operasi liyane luwih maju. Contone, koreksi lan suntingan teks sing wis dilebokake ditindakake kanthi cara sing inovatif lan meh padha karo prilaku naluri pangguna. Yen tembung kudu dibusak, mung tarik salib nganggo pena.

ndhuwur palm

Palmtop minangka komputer ukurane kaset video. Aja bingung palmtop karo agenda utawa kalkulator saku. Loro-lorone piranti genggam lan kalkulator bisa, ing sawetara kasus, ngganti data karo komputer pribadi, nanging padha ora dilengkapi sistem operasi standar utawa program. Palmtop minangka komputer dhewe: bisa ngolah utawa ngowahi dokumen kaya komputer desktop. Ukuran cilik mengaruhi kabeh bagean komputer. Layar LCD cilik, kaya keyboard, sing tombole cilik. Hard disk wis rampung absen, lan data direkam liwat kenangan sing ana ing kertu poto-powered cilik. Ijol-ijolan data karo komputer desktop mung bisa liwat kabel. Mesthine, komputer saku ora digunakake minangka alat kerja utama. Bisa digunakake kanggo takon utawa nganyari data. Sawetara notasi bisa digawe, nanging nulis layang meh ora bisa lan kesel banget amarga ukuran tombol.

Workstation

Workstation minangka komputer sing bisa digunakake siji-sijine, kira-kira ukuran lan tampilan komputer desktop utawa luwih gedhe. Padha dilengkapi prosesor luwih maju, memori lan kapasitas panyimpenan luwih akeh. Stasiun kerja cocok kanggo tugas khusus, asring ing bidang grafis, desain, gambar teknis lan teknik. Iki minangka aplikasi sing rumit, mbutuhake kekuwatan lan kacepetan sing ora seimbang kanggo karya kantor normal. Biaya mesin kasebut kanthi alami luwih dhuwur tinimbang komputer pribadi.

Komputer Minicomputer

Komputer iki, sanajan jenenge, malah luwih kuat. Padha diselehake ing tengah jaringan terminal, saben kang dianggo karo minikomputer kaya komputer terisolasi, nanging nuduhake data, peralatan printing lan program padha. Nyatane, apa sing khas saka minikomputer yaiku kamungkinan duwe program siji sing digunakake bebarengan dening sawetara terminal. Iki digunakake utamane ing administrasi bisnis, ing ngendi ijol-ijolan program lan data minangka faktor penting: kabeh wong bisa nggarap prosedur sing padha lan data bisa dianyari ing wektu nyata.

mainframe

Mainframes ana ing eselon sing luwih dhuwur. Komputer iki bisa digunakake dening akeh terminal, sanajan adoh liwat pranala telematik. Padha bisa nyimpen akeh file data lan mbukak akeh program ing wektu sing padha. Iki digunakake ing perusahaan gedhe kanggo manajemen industri dhewe utawa ing organisasi negara kanggo perawatan file data sing gedhe lan terus ganti. Iki minangka inti layanan informasi bank, lembaga keuangan lan bursa saham. Iki uga digunakake dening layanan telematik umum lan pribadi amarga ngidini sambungan simultan saka akeh terminal utawa komputer lan eksekusi kanthi cepet saka transaksi kasebut.

superkomputer

Kaya sing dikarepake, superkomputer minangka komputer kanthi kinerja sing luar biasa. Padha cukup langka. Biaya kasebut dhuwur banget lan digunakake ing desain industri lan pangolahan data tingkat dhuwur. Saliyane perusahaan multinasional, superkomputer digunakake dening lembaga negara lan organisasi militer.

TechnoBreak | Nawakake lan Reviews
Logo
Ngaktifake registrasi ing setelan - umume
Wadhah karanjang