langkah dening langkah kanggo berkembang

Ngerti macem-macem jinis lingkungan sinau -lan dampak sing bisa ditindakake ing intelektual, sosial, afektif, konstruksi psikis, lan sapiturute - minangka cara paling apik kanggo nambah!

Kaya ing aspek pendidikan sing paling maneka warna, owah-owahan sosial duweni pengaruh dhuwur marang adat, metodologi lan strategi kanggo nyedhiyakake lan nyerep kawruh.

Ing periode sadurunge Revolusi Prancis lan, mengko, Revolusi Industri, kelas dadi panggonan utama akses kanggo pendidikan. Kanthi guru minangka siji-sijine sing nduweni lan panyebar ilmu.

Kanthi cara iki, sekolah dianggep minangka siji-sijine lingkungan sinau. Kanthi evolusi ilmu pengetahuan, ijol-ijolan sosial lan, utamane, kanthi penyisipan teknologi ing pendidikan, ana "fleksibilitas ing tembok institusi pendidikan".

Lan saiki, sekolah kasebut minangka salah sawijining lingkungan sinau sing bisa ngenggoni ruang fisik lan digital liyane.

Sajrone artikel iki, kita bakal ngomong luwih akeh babagan apa lingkungan sinau lan cara ngembangake.

Apa lingkungan sinau?

Lingkungan sinau minangka skenario sing kasedhiya kanggo praktik proses pamulangan lan sinau. Dina iki kita ngomong babagan spasi fisik sing tetep, kayata ruang kelas, uga spasi eksternal, budaya lan digital.

Ing model pendidikan tradisional, lingkungan sinau luwih diwatesi lan fokus ing transfer topik tartamtu, sing ditawakake mung lan eksklusif dening guru. Ing sesambetan, mulane, sepihak lan vertikal.

Saiki, ide kasebut yaiku kawruh akeh, demokratis lan kolaboratif, mula skenario sing beda bisa dadi lingkungan sinau sing sugih banget.

Dadi, saliyane papan formal lan institusional, ana papan ora resmi, tanpa rencana pamulangan sing tetep. Minangka kasus karo lelungan, kunjungan menyang museum, obrolan, dinamika lan kegiatan ekstrakurikuler🇧🇷

Tujuan utama lingkungan sinau yaiku ningkatake pembelajaran sing migunani kanthi cara sing aman lan efisien. Kanggo iki kudu ana:

  • Kawruh;
  • Tegese;
  • Manajemen interaksi, wektu lan dinamika;
  • Organisasi;
  • Spasi sing cocog kanggo kegiatan.

Apa jinis lingkungan sinau?

Kaya sing wis kasebut sadurunge, ing jaman kepungkur, lingkungan sinau diwatesi ing ruang kelas. Nanging, dina iki, saliyane ngluwihi tembok institusi, nyakup skenario eksternal, kita uga kalebu media digital.

lan ora mung ing pendidikan kadohannanging minangka alat sinau sing apik kanggo generasi saiki, sing lair ing lingkungan digital.

Kanthi ujar kasebut, sawetara conto jinis lingkungan sinau yaiku:

  • Kelas;
  • kamar rekreasi;
  • fasilitas olahraga;
  • Museum, teater, pameran;
  • lelungan pendidikan;
  • Rapat kelompok lan outing;
  • Mesin telusur, situs web, blog, aplikasi lan platform digital sing menehi kawruh;
  • Antarane liyane

Lingkungan sinau kudu kaya apa?

Dina iki, sadurunge ngenali skenario sing paling apik, kita kudu njlentrehake anane macem-macem jinis lingkungan sinau. Kaya sing kasebut ing artikel iki, transmisi kawruh ora mung ana ing kelas.

Nanging dheweke isih dadi salah sawijining protagonis pendidikan lan, mesthi, lingkungane bisa lan kudu dikontrol kanthi luwih strategis tinimbang liyane. Sawise kabeh, institusi pendidikan ngatur, ing laku, kanggo mbatesi sawetara acara lan kahanan sing ora bisa diprediksi ing njaba lingkungan sekolah.

Dadi, ing lingkungan sinau sing dikontrol, saenipun:

  • padha uga dumunung, kanthi akses gampang lan tanpa alangan, miturut profil siswa;
  • padhang lan diatur kanthi apik, kanthi informasi sing dibutuhake, nanging ora ngganggu perhatian siswa;
  • Padha cocok kanggo aktivitas sing bakal ditindakake. Minangka amphitheater, fasilitas olahraga etc;
  • dicocogake karo metodologi, strategi lan tujuan institusi

Nalika kita ngomong babagan lingkungan sinau virtual, syarate meh padha. Sawise kabeh, platform kasebut kudu gampang diakses, intuisi, dicocogake karo siswa, miturut kemampuan, katrampilan lan kawruh. Kaya sing kudu diatur lan dianyari.

Pungkasan, dheweke kudu ngetutake visi pembelajaran institusi kasebut. Contone, yen lagi dipunginaaken metodologi pamulangan aktifSaenipun, teknologi kudu dadi bagian saka rutinitas pamulangan, nuntun siswa supaya bisa ngakses lingkungan sinau sing beda-beda.

Kajawi panyebaran meja saha piranti ingkang dipunginakaken wonten ing kelas, kedah jumbuh kaliyan usulan siswa minangka protagonis pasinaonipun. Ngembangake lan ngleksanakake skenario sing nggampangake ijol-ijolan lan nyengkuyung semangat investigatif lan proaktif.

Ing lingkungan sinau sing ora dikendhaleni, kayata saluran digital liyane, setelan ruangan, museum, lan teater, institusi kasebut kudu ngawasi siswa kanggo njamin keamanan lan kesejahteraane.

Sing, mesthine, nalika ana ing lingkungan sekolah, nalika ing kahanan sing ora ana gegayutane karo dheweke, sing paling becik yaiku siswa bisa ngalahake katrampilan sing dibutuhake kanggo "sinau sinau".

Langkah demi langkah carane nggawe lingkungan sinau

1. Ngerti visi institusi lan prosese

Lingkungan sinau iku berorientasi siswa, bener? Nanging penting yen selaras karo budaya organisasi institusi, tujuan, visi lan metodologi. Kajaba iku, mesthi, kanggo tindakake aturan prentah organisasi pendidikan, nalika PNE etc.

Dadi, salah sawijining rekomendasi sing paling penting babagan nggawe lingkungan sinau yaiku ngerteni institusi kasebut kanthi jero. Mangkono, bakal bisa nggawe rencana miturut kabutuhan, pangarepan lan kemungkinan. Uga, mesthi, kanggo solidify pondasi lingkungan learning.

2 Perencanaan

Ngomong babagan perencanaan, iki minangka langkah kaping pindho kanggo nggawe lingkungan sinau sing stimulasi, aman lan stabil. Kebingungan yen metodologi lan strategi pamulangan anyar ditrapake kanthi bebas umum banget.

Nanging kaya sing kita ngerti, ora ana ing institusi bisnis utawa pendhidhikan sing kudu kedadeyan tanpa analisa, pertimbangan, lan pungkasane ngrancang. Ing pungkasan, institusi kudu nyathet apa tujuan lingkungan, kepiye tumindak dadi fasilitator, strategi apa sing bakal digunakake, teknologi lan modal sing diinvestasi.

Kajaba iku, mesthi, kanggo nemtokake jadwal kanggo implementasine fisik lan digital lan pangopènan lingkungan learning.

Perlu dicathet yen kabeh karyawan sing melu kudu ngerti babagan perencanaan iki, tujuane lan utamane perane ing mbangun lingkungan belajar.

3. Nandur modal ing struktur sing dibutuhake supaya lingkungan sing subur kanggo sinau

Kaya sing kasebut ing artikel iki, lingkungan sinau kudu kalebu lingkungan budaya lan arsitektur, fisik institusi pendidikan.

Mula, penting kanggo nandur modal ing kualifikasi lan latihan kanggo mbangun budaya organisasi sing fokus ing sinau. Nanging uga penting kanggo nandur modal ing unsur lan alat sing nyumbang kanggo nggawe lingkungan sing kondusif kanggo sinau.

Kayata, contone, ventilasi, cahya, aksesibilitas, struktur keamanan (handrails, railings, etc.), bahan, etc.

4. Nduwe alat teknologi kanggo ngembangake lingkungan belajar virtual

Pungkasan, lan salah sawijining langkah sing paling penting kanggo pangembangan lingkungan sinau saiki: teknologi. Saliyane struktur fisik lan arsitektur sing ngidini, ngoptimalake lan nyengkuyung sinau, dina iki penting kanggo nandur modal ing piranti digital minangka sekutu pendidikan.

Lan iki bener kanggo institusi pendidikan sing paling maneka warna, kanthi ukuran, pendekatan, metodologi lan visi sing beda-beda. Sawise kabeh, alat teknologi ing pendhidhikan uga minangka fasilitator pedagogis, administratif lan manajerial sing apik.

Mulane, dheweke menehi saran marang manajer, guru, karyawan, siswa lan tutor.

Apa sampeyan kudu modernisasi struktur teknologi institusi sampeyan, nanging ora ngerti arep miwiti saka ngendi? Kepiye babagan platform multidisiplin, intuisi, aman lan pribadi kanggo panjaluk, kabutuhan lan pangarepan sampeyan?

Kita ngomong babagan Google Workspace for Educationsing nduweni akeh fungsi sing fokus ing wulangan, bisa adaptasi karo metodologi, anggaran lan kabutuhan sing beda!

Safetec, minangka mitra Google, bisa mbantu modernisasi lingkungan sinau kanthi keamanan lan dhukungan sing luwih akeh.

Modernisasi struktur teknologi institusi sampeyan karo Safetec!

O google kanggo pendidikan minangka solusi sing dikembangake dening raksasa teknologi kanthi tujuan kanggo nggampangake sinau lan mulang.

Nyedhiyakake aplikasi sing berorientasi pendidikan sing bisa digunakake saka kantor mburi menyang kelas. Kanthi alangan keamanan lan linuwih saka salah siji perusahaan paling gedhe ing donya, pakar ing inovasi lan teknologi!

Safetec Educação bisa mbantu nggawa inovasi iki menyang sekolah sampeyan. Hubungi tim kita lan sinau carane bisa mbantu sampeyan nyelarasake teknologi karo metode pamulangan, kanggo nyedhiyakake lingkungan sinau sing luwih sugih!

Tommy Banks
Kita bakal seneng ngrungokake apa sing sampeyan pikirake

ninggalake wangsulan

TechnoBreak | Nawakake lan Reviews
Logo
Ngaktifake registrasi ing setelan - umume
Wadhah karanjang