Aplikasi

Apa sampeyan krungu app nanging ora ngerti apa tegese? Dadi, ing TecnoBreak kita bakal nerangake apa app iku.

Apa iku aplikasi?

Ing komputasi, program aplikasi (uga disebut aplikasi, utawa app kanggo cendhak) minangka program komputer sing dirancang kanggo ngatur sacara elektronik bidang aktivitas manungsa tartamtu.

Ing ringkesan, aplikasi ora liya mung jinis piranti lunak sing dirancang kanggo nindakake tugas tartamtu. Nanging kepiye app bisa digunakake?

Sawise sampeyan mbukak app tartamtu, iku mbukak ing sistem operasi piranti, tetep ing latar mburi nganti sampeyan arep kanggo nutup. Paling asring, sawetara aplikasi dibukak lan mlaku ing wektu sing padha supaya bisa nindakake luwih akeh ing wektu sing padha (ing jargon komputasi, kemampuan tartamtu iki diarani multitasking).

Dadi, app minangka istilah umum sing digunakake kanggo nyebut aplikasi tartamtu sing digunakake kanggo nindakake tugas tartamtu ing piranti.

Apa aplikasi desktop utawa desktop?

Kadhangkala nalika nerangake desktop lan laptop, aplikasi uga diarani aplikasi desktop. Ana akeh aplikasi desktop lan, gumantung saka kasus kasebut, bisa dadi siji utawa kategori liyane.

Umumé, ana aplikasi sing nawakake sawetara fungsi ing wektu sing padha (kayata antivirus) dene liyane mung bisa nindakake siji utawa rong perkara (kayata kalkulator utawa tanggalan). Nanging, ing ngisor iki sawetara conto aplikasi desktop sing paling umum digunakake:

Aplikasi sing dikenal minangka pemroses tembung, kayata Word, sing ngidini komputer "diubah" dadi jinis mesin tik sing bisa nggawe teks sing rumit banget.

Aplikasi sing ngidini sampeyan browsing internet, dikenal minangka browser, kayata Microsoft Internet Explorer, Google Chrome utawa Mozilla Firefox.

Aplikasi sing ngidini sampeyan nonton video utawa film, ngrungokake radio lan/utawa musik favorit, nanging uga nggawe, ngowahi utawa ngatur gambar lan foto, uga dikenal minangka program multimedia.

Aplikasi sing ngidini sampeyan ngirim lan nampa pesen email liwat Internet, sing umum dikenal minangka klien email.

Aplikasi sing ngijini sampeyan kanggo seneng-seneng sesambungan karo komputer, mung disebut video game.

Apa iku aplikasi seluler?

Komputer, desktop utawa laptop, ora mung piranti sing bisa mbukak aplikasi. Malah ing piranti seluler, kayata smartphone lan tablet, aplikasi bisa digunakake, nanging ing kasus iki kita bisa ngomong kanthi luwih bener babagan aplikasi seluler utawa aplikasi.

Sawetara aplikasi sing paling populer sing kasedhiya kanggo Android lan iOS yaiku WhatApp, Facebook, Messenger, Gmail, lan Instagram.

Carane nginstal app?

Komputer lan piranti seluler asring duwe sawetara aplikasi sistem, yaiku aplikasi sing wis diinstal sadurunge (kayata browser, panampil gambar, lan pamuter media).

Nanging, kanggo wong-wong sing pengin, ing sawetara kasus, iku uga bisa kanggo nginstal app liyane, salah siji free download utawa ora, saéngga nambah fungsi liyane kanggo piranti.

Senajan langkah-langkah kanggo nginstal aplikasi luwih utawa kurang tansah padha, prosedur dhewe, Nanging, owah-owahan rada gumantung ing sistem operasi digunakake.

Kepiye carane bisa instal app?

Mesthi, yen sampeyan wis nginstal app tartamtu, sampeyan uga bisa instal yen sampeyan ora perlu maneh, saéngga mbusak file saka piranti.

Nanging, sanajan ing kasus kasebut, prosedur sing kudu ditindakake kanggo instal aplikasi diganti gumantung saka sistem operasi sing digunakake.

Carane nganyari app?

Saliyane bisa nginstal utawa mbusak aplikasi, ana uga pilihan kanggo nganyari. Nanging apa tegese nganyari app?

Nganyari app minangka operasi sing ora pati penting lan, ing wektu sing padha, penting banget amarga ngidini sampeyan ngenalake fungsi anyar ing aplikasi kasebut, ngidini sampeyan nambah stabilitas umum panggunaan aplikasi kasebut, nanging ing ndhuwur kabeh uga ngidini sampeyan kanggo nambah keamanan kanthi mbenerake bug sing bisa ditindakake.

Uga, yen sampeyan ora nganyari app, sampeyan duwe risiko nggunakake app sing wis lawas, yaiku, versi app sing ora didhukung maneh, kanthi kabeh akibat sing bisa ditindakake.

Kepiye cara ndownload aplikasi?

Kaya sing wis dakkandhakake, kanggo nginstal luwih akeh aplikasi ing piranti sampeyan, sampeyan kudu ndownload, gratis lan / utawa mbayar gumantung saka kasus kasebut.

Kanggo ngundhuh aplikasi ing smartphone, tablet, komputer utawa malah televisi pinter, kita biasane pindhah menyang toko online, biasa disebut toko utawa pasar.

Saka toko tartamtu iki ana sawetara, nanging sing paling akeh digunakake mung sawetara, yaiku: App Store, Google Play lan Microsoft Store.

Ing jalur iki, sampeyan kudu ngerti apa app iku.

Ana tembung ing komputasi sing umum banget lan digunakake kanthi rutin. Nanging, ora saben wong ngerti persis apa iku, malah akeh wong sing nggunakake tembung iki duwe masalah kanggo nerangake apa iku.

Salah sijine yaiku istilah piranti lunak.

Apa piranti lunak?

Tembung piranti lunak asalé saka gabungan saka rong tembung basa Inggris sing alus, sing alus, lan ware, sing minangka komponen.

Nanging apa piranti lunak? Piranti lunak, ing laku, ora luwih saka program sing beda-beda saka platform tartamtu, sing ora luwih saka urutan instruksi tartamtu sing digabungake kanggo nindakake tugas tartamtu.

Mulane, thanks kanggo piranti lunak sing piranti keras sing digunakake "urip", nyatane, tanpa piranti lunak ora bakal bisa nggunakake komputer, nanging uga smartphone, tablet, televisi pinter lan, umume, piranti apa wae, teknologi.

Nanging ing pasar, ana macem-macem jinis program, nanging biasane sing paling akeh digunakake kanggo komputer yaiku ngunggah lan ngundhuh:

Pemroses tembung, kayata Word, sing ngidini kita nulis teks saka komputer, kaya mesin tik tradisional.

Pemroses spreadsheet, kayata Excel, sing nggunakake komputer kanggo nindakake kabeh jinis pitungan, uga makili asil kanthi grafik utawa diagram sing prasaja.

Program sing ngidini sampeyan nggawe presentasi sing luwih rumit, kayata PowerPoint.

Program sing ngidini sampeyan nggawe lan ngatur data sing akeh, kayata Akses.

Program sing ngidini sampeyan browsing internet, dikenal minangka browser web, kayata Chrome, Firefox, Edge, Opera lan Safari.

Program sing, kanthi sambungan internet, menehi kita kamungkinan kanggo ngirim lan nampa email. Piranti lunak kasebut dikenal minangka klien email, kayata Mozilla Thunderbird, Microsoft Outlook, Mailspring, Spike, lan Foxmail.

Program kanggo nonton film lan video utawa ngrungokake radio.

Program khusus kanggo hiburan, kayata game.

Program sing nglindhungi PC utawa piranti seluler saka virus, kayata program antivirus.

Pira jinis piranti lunak sing ana?

Umume, program komputer bisa diklasifikasikake miturut fungsine, miturut jinis lisensi sing disebarake, sing biasane gratis utawa dibayar, miturut sistem operasi sing kudu diinstal, miturut jinis antarmuka karo sing kudu sesambungan kanggo nggunakake, gumantung ing apa padha kudu diinstal ing PC, lan uga apa padha bisa mbukak ing komputer siji utawa apa padha bisa ing jaringan komputer.

Yen, ing sisih liya, kita ndeleng tingkat kegunaan lan jarak karo pangguna, program komputer bisa diklasifikasikake, umume, miturut papat jinis:

Firmware: dhasar ngidini hardware piranti kanggo komunikasi karo piranti lunak piranti.

Piranti lunak dhasar utawa piranti lunak sistem: nuduhake jinis piranti lunak tartamtu sing ngidini piranti keras sing ana ing PC apa wae bisa digunakake.

Driver: Ngidini sistem operasi tartamtu kanggo komunikasi karo piranti hardware tartamtu.

Piranti lunak aplikasi utawa program sing luwih gampang: liwat sistem operasi sing cocog ngidini kita nggunakake komputer tartamtu kaya biasane saben dina, liwat program kayata Word, Excel, PowerPoint, Internet Explorer, lsp.

Kanggo jinis kaping papat, biasane ing pasar bisa nemokake program:

Freeware: yaiku, program sing bisa diinstal ing PC kanthi gratis.

Shareware utawa nyoba: program sing tau diinstal ing PC kadaluwarsa sawise wektu tartamtu

Demo: program kanthi fungsi suda, nanging bisa diinstal ing PC kanthi gratis.

Preduli saka jinis piranti lunak sing dipilih, kudu ditambahake manawa kabeh program ing pasar biasane disebarake kanthi syarat hardware tartamtu.

Persyaratan hardware iki ora nggambarake apa-apa kajaba karakteristik sing kudu diduweni komputer sampeyan supaya piranti lunak tartamtu bisa diinstal paling ora, ngurmati paling ora syarat minimal, utawa malah luwih apik dieksekusi kanthi cara sing luwih optimal, ngurmati saliyane syarat minimal uga sing dianjurake.

Nanging, kanthi suwene wektu, syarat hardware iki duwe kebiasaan dadi saya tambah akeh, utamane babagan game video. Mulane, iku ora bisa maneh nggunakake versi paling anyar saka Microsoft Word ing komputer karo sistem operasi Windows XP lawas, contone, utawa versi paling anyar saka sistem operasi Windows ing komputer karo hardware lawas.

TechnoBreak | Nawakake lan Reviews
Logo
Ngaktifake registrasi ing setelan - umume
Wadhah karanjang