multimedia

Video streaming, musik lan malah game minangka praktik sing isih ana ing taun 2010, nanging wis dadi populer ing sepuluh taun kepungkur lan wis dadi bagian saka urip saben dinane. Data saka 2018 nuduhake yen Netflix mung 18% saka lalu lintas internet global.

Kangge, layanan streaming musik nyumbang meh 80% saka kabeh bathi industri ing 2019. Sabanjure, kita bakal nliti evolusi streaming ing macem-macem wujud, wiwit katon, tekane ing Spanyol, novelties lan inovasi ing sektor ing dasawarsa pungkasan.

Wiwit digawe ing 2016, TecnoBreak wis dadi teknologi sing ora rumit kanggo para pamaca lan kanthi mangkono dadi portal warta teknologi paling gedhe ing Spanyol.

Kanggo ngrayakake iki, kita ngluncurake seri khusus kanggo ngelingake kepiye teknologi wis berkembang ing wektu iki. Lan aja lali sing bisa Count ing TecnoBreak nemokake bebarengan apa nunggu kita ing taun teka.

2010 lan 2011

Layanan streaming video wiwit dienggo ing Amerika Serikat ing taun 2006. Nanging, wiwit taun 2010-an platform kasebut wis diadopsi lan wis nemtokake maneh cara akeh wong nggunakake konten, yaiku video, musik, film lan seri, lan mentas malah game.

Rong faktor sing ndadekake owah-owahan iki bisa ditindakake. Salah sijine yaiku murah akses Internet broadband, kanthi kecepatan sing cukup kanggo nangani transmisi gambar wektu nyata kanthi kualitas dhuwur. Liyane yaiku popularisasi piranti sing bisa njupuk keuntungan saka layanan kasebut, kayata televisi lan smartphone anyar.

Taun 2011 minangka tonggak sejarah streaming amarga nggawa rong warta penting. Ing Amerika Serikat, Hulu wiwit nyoba konten eksklusif: produksi digawe mung kanggo platform streaming.

Uga ing 2011, mantan Justin.tv nggawe saluran khusus kanggo game, sing diarani Twitch, sing taun-taun sabanjure dadi pathokan babagan urip lan siaran pertandhingan lan acara eSports.

2012 lan 2013

Ing taun 2012, ide streaming isih nggawe penasaran lan dadi populer ing negara kasebut. Ing tangan siji, comfort kanggo ndeleng apa sing dikarepake, ing wektu sing dikarepake, mbayar jumlah tetep saben sasi, menarik kanggo akeh wong. Ing sisih liya, Netflix ngadhepi kritik amarga katalog sing digawe mung film lan seri lawas kanthi rotasi cilik ing wektu kasebut.

Ing babagan fungsi, sing anyar ing taun 2013 yaiku tampilan profil ing Netflix. Alat kasebut ana nganti saiki lan kalebu nggawe sawetara profil panggunaan sing beda ing akun sing padha.

Gagasan ngasilake konten eksklusif entuk kekuwatan lan, ing 2013, Netflix miwiti seri House of Cards kanthi sukses. Eksklusif kanggo layanan kasebut, produksi digawe nggunakake data sing nuduhake manawa pamirsa duwe minat laten ing produksi karo aktor Kevin Spacey lan ana pamirsa ing mburi drama politik. Seri kasebut sukses banget lan praktik layanan streaming kanggo nggawe produksi blockbuster dhewe dadi umum.

2014 lan 2015

Ing 2014, Spotify miwiti debut ing pasar Spanyol minangka pilihan platform streaming musik lan podcast, saingan karo Deezer, saiki ana ing kene wiwit 2013. Layanan kasebut teka ing Spanyol alon-alon lan mboko sithik, nggunakake sistem undhangan sing nggawe akses menyang platform diwatesi. Nalika pungkasane dibukak kanggo umum, Spotify wiwit ngisi rencana saben wulan kanggo katalog sing kalebu seniman Spanyol lan internasional.

Uga ing 2014, Netflix ndeleng salah sawijining prodhuksi saingan pisanan ing Oscar: The Square, dokumenter babagan krisis politik ing Mesir ing 2013, kalebu salah sawijining nominasi ing kategori kasebut.

Aksesibilitas layanan streaming isih dadi kauntungan saka jinis layanan iki, nanging proposal kasebut ora murah kaya sadurunge. Rega langganan wiwit mundhak ing taun 2015, nalika Netflix ngetrapake penyesuaian langganan sing uga mengaruhi wong sing wis langganan wiwit taun 2012 kanthi rega sing luwih murah.

Ing 2014, wong-wong sing wis duwe TV 4K ing omah - lan internet cukup cepet - bisa nyoba nonton film lan serial ing resolusi kasebut liwat Netflix. Saiki, platform streaming minangka salah sawijining sawetara cara konsumen bisa nemokake konten ing resolusi UHD.

2016 lan 2017

Iki minangka taun sing penting amarga nandhani tekane Amazon Prime Video ing negara kasebut. Layanan streaming Amazon teka minangka pesaing langsung menyang Netflix lan nggawa kaluwihan kayata rega sing luwih murah, kemampuan kanggo ndownload film lan seri offline, uga produksi eksklusif.

Taun 2017 nandhani tekane produksi Spanyol pisanan ing katalog Netflix. Seri 3%, kanthi produksi lan distribusi nasional, disiarake ora mung kanggo pelanggan Spanyol, nanging uga kanggo pangguna layanan negara liya. Uga ing taun kasebut, Netflix ngetrapake fitur sing muncul ing saingan: kemampuan kanggo ndownload film lan seri kanggo ndeleng offline.

2018 lan 2019

Ing 2018, Netflix ngalami terobosan babagan konten. Babagan khusus Bandersnatch, saka seri Black Mirror, nduweni format interaktif lan ngidini pangguna nggawe keputusan ing macem-macem titik ing plot, sing bakal mbentuk pangembangane. Uga ing 2018, kasunyatan sing luar biasa digawe umum: Netflix banjur makili 15% kabeh lalu lintas internet ing planet iki.

Tandha liyane ing periode iki yaiku popularitas platform streaming, nggawe skenario fragmentasi sing apik. Ngomong mung babagan platform gedhe, ing Spanyol bisa langganan Netflix, Amazon Prime Video, Apple TV +, Disney +, HBO Go, Globoplay lan Telecine Play. Layanan sing akeh banget nggawe proses pemilihan luwih mbingungake lan bisa nambah biaya yen pangguna mutusake yen kudu langganan sawetara platform. Iki bisa kedadeyan yen seri lan film sing disenengi disebar ing sawetara platform sing beda.

Kanggo streaming musik, kanggo bagean kasebut, data resmi saka American Record Association (RIAA) nuduhake manawa layanan jinis iki mindhah 8.800 yuta dolar ing 2019, angka sing makili 79,5% saka kabeh revenue musik ing industri ing taun.

Uga ing 2019, proposal streaming beda debut ing Spanyol: DAZN. Fokus ing olahraga, layanan kasebut ditujokake kanggo wong-wong sing pengin seneng siaran langsung, utawa dikarepake, kompetisi olahraga sing asring ora duwe papan ing saluran televisi.

2020

Sing anyar ing taun 2020 babagan streaming yaiku tekane layanan Disney + menyang pasar Spanyol. Kanthi seri televisi lan film, uga produksi eksklusif kayata The Mandalorian, adhedhasar alam semesta Star Wars, platform kasebut duwe kombinasi karo Globoplay lan dadi pesaing liyane ing pasar layanan video langsung sing saya tambah sengit ing Internet .

Ing taun sing ditandhani dening pandemi koronavirus, layanan streaming dadi luwih penting ing rutinitas akeh wong sing kudu nglampahi wektu luwih akeh ing omah. Ing sawetara kasus, platform nggawe aksi promosi lan ngeculake konten gratis. Uga ing 2020, Amazon ngluncurake Saluran Video Perdana, sing nambah saluran menyang layanan streaming ing paket sing diisi kanthi kapisah.

Pungkasan, ing wulan Agustus, Microsoft ngumumake kedatangan resmi xCloud: layanan streaming sing ngidini sampeyan main game paling anyar ing piranti Android apa wae, sing dibutuhake yaiku sambungan Internet sing stabil. Layanan Microsoft minangka sing pisanan kanthi resmi ing Spanyol lan padha karo proposal kayata Google Stadia, PlayStation Now lan Amazon Luna, kabeh mung kasedhiya ing luar negeri.

TechnoBreak | Nawakake lan Reviews
Logo
Ngaktifake registrasi ing setelan - umume
Wadhah karanjang