Ngarep

Ing taun-taun pungkasan, pasar wis diserang dening produk sing tansah nyambung menyang internet. Sing apik babagan evolusi teknologi iki yaiku elektronik iki bisa ngowahi omah apa wae dadi omah sing cerdas sing dikontrol dening ponsel.

Omah sing cerdas mung minangka salah sawijining bagean saka Internet of Things. Istilah iki nuduhake obyek sing disambungake menyang jaringan ing awan lan mbantu nggawe urip luwih gampang kanggo warga.

Ing pandhuan iki, kita bakal menehi tips lan saran produk kanggo ngowahi omah apa wae dadi omah sing cerdas. Kajaba iku, kita bakal nuduhake poin penting sing kudu dievaluasi sadurunge miwiti transformasi.

Nalika miwiti proyek omah sing cerdas, ana masalah tartamtu sing kudu dianalisis. Iki minangka rincian penting kanggo wong sing pengin nggawe omah dadi pinter:

Apa kontak garing?

Kontak garing ditemokake ing macem-macem sirkuit, saka elektronik nganti omah, lan digunakake kanggo siji sistem kanggo ngontrol liyane. Nanging, terminologi iki bisa ...

Pilih ekosistem

Sadurunge tuku produk omah sing cerdas, penting kanggo milih ekosistem sing bakal nyambung kabeh piranti kasebut. Pilihan utama yaiku:

Google Nest: Dipandu dening Asisten Google, platform kasebut cocog kanggo pangguna Android. Utamane, ekosistem akeh nggunakake printah swara kanggo nindakake kabeh saka prasaja kanggo tugas sing luwih rumit, nanging uga bisa digunakake liwat aplikasi Google Home.
Amazon Alexa: Nawakake portofolio sudhut produk, ngarep saiki kontrol karo bantuan saka asisten Alexa. Saliyane printah swara, platform kasebut nduweni aplikasi kanggo ngatur unsur sing disambungake.
Apple HomeKit: Ditujokake kanggo pangguna Apple, sistem kasebut nduweni pilihan sing luwih sithik kanggo piranti sing kompatibel ing Brasil. Nanging, wong bisa ngandelake asisten Siri sing misuwur kanggo tugas saben dina.

Iku tansah apik kanggo sebutno kabeh sistem ngumpulake data pangguna. Iki bisa kalebu saka rekaman swara sing digunakake kanggo sesambungan karo para rawuh nganti rincian babagan kabiasaan warga omah.

Sinyal WiFi

Sistem omah cerdas sing efektif mbutuhake sinyal internet sing apik. Rekomendasi yaiku nduwe jaringan sing didhukung dening router sing disebar ing saindenging omah. Kajaba iku, pangguna kudu ngrungokake frekuensi sing paling akeh digunakake:

2,4 GHz: Frekuensi sing digunakake dening piranti omah sing paling pinter. Sanajan nduweni jangkoan sing luwih gedhe, format iki ora nduweni kecepatan sing akeh.
5 GHz - Isih rada langka ing produk IoT, frekuensi iki ora duwe jangkauan sing akeh. Nanging, nawakake kacepetan sing luwih dhuwur ing transmisi data.

Perawatan liyane sing kudu digatekake pangguna yaiku kemungkinan sinyal Wi-Fi macet. Uga, gangguan saka jaringan liya bisa dadi masalah umum ing apartemen.

Speaker pinter minangka sumbu tengah

Ekosistem bisa dikontrol dening ponsel utawa tablet, nanging bisa milih piranti cerdas kanggo dadi "Hub Tengah". Akeh pangguna milih nggunakake speaker minangka "pusat komando" ing omah sing cerdas.

Disambungake menyang asisten virtual, aksesoris iki bakal ngrungokake panjalukan saka warga lan ngirim informasi menyang piranti sing disambungake. Kajaba iku, pamicara cerdas kanthi layar nggawe gampang ngatur kabeh unsur jaringan.

Amazon Echo karo Alexa lan Google Nest karo garis Asisten Google minangka pimpinan pasar. Kanggo pangguna Apple, HomePod Mini bisa dadi pilihan kanggo "ngomong" fitur Siri iki.

Penting kanggo nyebutake manawa piranti kasebut ora kudu dadi produk saka perusahaan teknologi gedhe sing ngembangake ekosistem kasebut. Ana akeh piranti pihak katelu sing kompatibel karo platform beda.

Lampu

Cahya asring dadi titik wiwitan omah sing cerdas. Akeh sistem lampu lan perlengkapan bisa digawe tanpa integrasi karo ekosistem lan dikontrol dening aplikasi utawa Bluetooth.

Nggawe jaringan stopkontak cerdas, lampu lan barang liyane sing disambungake bisa mbantu nyuda biaya energi. Contone, warga bisa ngatur kabeh obyek sing disambungake sanajan dheweke ora ana ing omah.

Merek kaya Philips lan Positivo duwe garis lampu khusus kanggo omah sing cerdas. Sampeyan bisa nemokake saka kit dhasar kanthi lampu lan sensor nganti aksesoris sing luwih maju, kayata saklar khusus lan titik cahya ruangan.

Entretenimiento

Ana akeh produk sing gegandhengan karo hiburan sing bisa disambungake menyang omah sing cerdas. Umume piranti omah modern kompatibel karo ekosistem utama ing pasar.

Ana ing akeh omah, Smart TV minangka unsur utama sing bisa digabungake menyang omah sing cerdas. Wong kasebut banjur bisa njaluk asisten nguripake TV lan ngakses video streaming utawa layanan musik, contone.

Loro saka hub tengah lan seluler, sawetara piranti teka karo remot kontrol karo mikropon - utawa duwe mikropon terpadu menyang Smart TV dhewe. Nalika ditambahake menyang ekosistem, elektronik bisa digunakake kanggo ngirim printah menyang obyek pinter liyane ing jaringan.

Safety

Pasar nawakake macem-macem piranti cerdas kanggo keamanan sing bisa digabungake menyang ekosistem omah sing cerdas. Iki kalebu saka item "dhasar" kaya sistem kamera nganti item sing luwih rumit kaya kunci elektronik.

Kauntungane yaiku pangguna bisa ngurus keamanan omahe ing endi wae ing saindenging jagad. Liwat aplikasi, warga bisa mriksa manawa lawang dikunci utawa mirsani gerakan sing curiga ing omah.

Keuntungan saka omah sing cerdas

Kaya sing wis dicritakake ing wiwitan, tujuane omah sing cerdas yaiku supaya uripe masyarakat luwih gampang lan efisien kanthi nggunakake teknologi. Kabeh iki kedadeyan liwat proses otomatisasi sing tujuane nyepetake tugas saben dina.

Para ahli percaya yen saben omah modern bakal dadi omah sing cerdas ing sawetara taun sabanjure. Kanthi campur tangan manungsa minimal, kabeh bakal mlaku kanthi mandiri, dipandu dening intelijen buatan sing ngetutake kabiasaan para warga.

7 item teknologi kanggo nggawe omah luwih praktis

Sawetara piranti digital mengaruhi urip saben dinane nganti angel mbayangake jagad tanpa teknologi. Obyek sing nggunakake intelijen buatan kanggo sesambungan karo manungsa, robot sing dikontrol dening smartphone lan nggampangake ngrampungake peer. Kita wis milih sawetara item teknologi sing migunani kanggo wong-wong sing ngupaya duwe luwih praktis ing urip.

Kemajuan teknologi nyedhiyakake fasilitas lan wektu luang sing ora kaetung ing saben dinten, saengga angel mbayangno jagad tanpa piranti elektronik.

Antarane produk sing populer, robot sing vakum kamar omah kanthi otonom lan liwat sensor jarak, utawa sistem pitulung virtual sing bisa dikontrol saka ruangan apa wae.

Padha kurban wektu lan fasilitas liyane, bantuan karo karya lan alesan kanggo kepinginan. Delengen sawetara gadget teknologi sing nyederhanakake urip wong.

Kunci elektronik cerdas

Kaya pentinge omah sing dihias lan diatur yaiku njaga keamanan saben dina. Saiki sampeyan bisa nemokake kunci elektronik, sing minangka pilihan sing luwih aman tinimbang kunci biasa lan ora mbutuhake panggunaan tombol.

Kunci jinis iki njamin keamanan luwih akeh ing lingkungan omah. Sawetara pangembangan kita duwe kunci elektronik ing unit kayata eStúdio Central, eStúdio Oceano, eStúdio WOK lan WOK Residence. Mangkono, mung warga sing bisa ngakses situs kasebut.

Ana uga model kunci sing bisa dikontrol liwat sandhi, kertu utawa biometrik.

Robot pembersih vakum

Piranti iki nggabungake teknologi sensor digital kanthi desain sing kompak kanggo nggampangake ngresiki lingkungan. Saliyane nyedhot bledug sing ana ing lantai, pembersih vakum robot bisa nyapu lan ngepel omah kanthi otonom.

Sawetara model pembersih vakum nggunakake baterei kanthi kapasitas nganti 1h30 lan bisa diisi ulang. Jinis piranti wis sensor kadohan, kang ngenali panggonan ngendi ana rereget, lan iku isih bisa kanggo program fungsi reresik.

sistem purifikasi banyu

Hidrasi minangka bagean penting kanggo njaga kesehatan lan urip sehat. Nanging kepiye carane mesthekake yen banyu sing dikonsumsi saben dina nduweni mineral sing dibutuhake kanggo njaga kesehatan?

Ing pangertèn iki, ana sawetara perusahaan khusus ing pabrik pengolahan banyu, piranti sing nyaring banyu tap ing telung tahap perawatan (filtrasi, pemurnian lan disinfeksi) nganti bebas saka kontaminasi.

Model filtrasi lan pemurnian saiki duwe teknologi sinar ultraviolet UV lan janji bakal mbusak 99% bakteri. Kabeh kanggo banyu bening kristal, tanpa ambune lan rasa.

Bel lawang Wi-Fi cerdas

Piranti iki minangka solusi kanggo ngawasi lingkungan saka adoh. Bel lawang bisa digunakake karo jaringan WiFi lan bisa dikontrol dening aplikasi sing diinstal ing smartphone.

Sekutu ing keamanan omah, amarga piranti kasebut duwe lensa sing bisa ngirim gambar kanthi definisi dhuwur langsung menyang piranti seluler. Model bel lawang kaya Amazon's Smart Ring duwe kamera kanggo ndeleng sapa sing ana ing lawang.

Asisten virtual

Bisa mbayangno nguripake TV utawa ngerti suhu kamar liwat printah swara?

Iki bisa ditindakake amarga evolusi asisten virtual. Piranti lunak jinis iki nggunakake intelijen buatan kanggo sesambungan karo manungsa lan, sanajan cocog karo telapak tangan, nanging bisa nindakake tugas saka jarak jauh lan liwat printah swara.

Sawetara model kaya asisten virtual Alexa bisa ngontrol macem-macem aplikasi, uga njawab pitakonan, maca kaca web, lan malah nggawe pesenan ing restoran.

Jam weker SensorWake

Jam weker kanggo tangi karo mambu impen. SensorWake ngeculake gondho favorit saben wong, kapsul gondho dilebokake ing piranti kasebut lan diprogram kanggo ngedhunake aroma nalika weker muni.

Wewangian sing kasedhiya saka ambune kopi, wangi woh, lan malah suket sing anyar dipotong. Teknologi sing digawe kanggo SensorWake padha karo sing digunakake ing mesin espresso.

Plug pintar

Kanggo sing tansah lali kanggo copot obyek saka soket, Smart Plug punika penemuan becik.

Kanthi kasebut, bisa ngaktifake lan mateni piranti saka ponsel, uga model plug sing adaptasi karo konsumsi energi saben piranti elektronik.

Gampang digunakake, plug kudu disambungake menyang stopkontak lan banjur menyang jaringan Wi-Fi, saéngga pangguna bisa ngontrol peralatan lan energi sing dikonsumsi.

Sumber daya sing kasedhiya ing bidang teknologi saya tambah akeh ing rutinitas wong. Hubungan antarane pangguna lan piranti digital ngluwihi lingkungan domestik, bisa nemokake papan ing papan kerja utawa ing papan umum.

Gagasan gampang lan praktis sing digawa dening teknologi anyar uga minangka bagean saka konsep omah sing cerdas. Ing pangertèn iki, lingkungan omah dirancang adhedhasar panggunaan piranti otomatis sing nggawe urip luwih gampang lan menehi keamanan luwih akeh kanggo pangguna.

Kepiye carane nggunakake tips iki kanggo miwiti modernisasi omah sampeyan? Aja lali nuduhake konten iki karo wong liya sing kasengsem karo konsep omah cerdas!

TechnoBreak | Nawakake lan Reviews
Logo
Ngaktifake registrasi ing setelan - umume
Wadhah karanjang