Kasedhiya

Mesthi sampeyan ngelingi Sistem Master, Super Nintendo utawa Megadrive. Nanging sampeyan ngelingi Atari 2600 utawa SG-1000? Penggemar game retro terus muter konsol lawas iki ing wektu luang.

Saiki kita teka ing konsol game generasi paling anyar karo PlayStation, XBox lan liya-liyane. Konsol ngarep pisanan ing donya wiwit taun 1972: Magnavox Odyssey. A jeneng becik kanggo sethitik pisanan. Ing luwih saka patang puluh taun eksistensi, industri video game wis menehi kita sawetara nyenengake game sing sawetara elinga ... Apa sampeyan elinga?

Konsol retro lan vintage paling apik ing sejarah

Sejarah kanthi huruf kapital ditulis dening para pemenang, kaya sing kita ngerti. Padha dadi kanggo video game. Yen kita ngerti produsen konsol utama kayata Nintendo, Sony, Microsoft utawa pungkasan SEGA, kepiye liyane? Sing wis nyoba pendekatan anyar utawa wis reinvented setir. Inggih, kita bakal ngandhani sampeyan saiki.

Magnavox Odyssey, dirilis ing 1972 ing AS lan 1973 ing Eropah, pisanan kabeh konsol game.

Jeneng antarbintang kanggo konsol salju putih iki. Odyssey minangka konsol game generasi pertama lan diprodhuksi dening Magnavox. Kothak pati iki nduweni sistem kertu lan disambungake menyang televisi. Konsol nuduhake game ing ireng lan putih. Pemain diselehake lapisan saka plastik ing layar lan digunakake tombol muter kanggo mindhah titik.

Fairchild Channel F, diluncurake ing 1976 ing Amerika Serikat

Konsol game Fairchild Channel F (uga dikenal minangka Sistem Hiburan Video utawa VES) dirilis ing November 1976 ing Amerika Serikat lan didol kanthi rega $170. Iki minangka konsol game video pisanan ing donya sing ngemot mikroprosesor lan adhedhasar sistem kartrij.

Atari 2600, dirilis ing taun 1977 ing Amerika Serikat

Atari 2600 (utawa Atari VCS) minangka konsol generasi kaping pindho wiwit Oktober 1977. Ing wektu iku, didol kira-kira $199, lan dilengkapi joystick lan game gelut ("Pertempuran"). Atari 2600 dadi salah sawijining konsol game video sing paling populer ing generasi kasebut (ngrusak rekor kanggo umur dawa ing Eropa) lan menehi tandha wiwitan pasar massal kanggo video game.

Intellivision, diluncurake ing taun 1980 ing Amerika Serikat

Diprodhuksi dening Mattel ing 1979, konsol game Intellivision (kontraksi saka Intelligent and Television) minangka pesaing langsung saka Atari 2600. Didol ing Amerika Serikat ing taun 1980 kanthi rega $ 299 lan ana siji game: Las Vegas BlackJack. .

Sega SG-1000, dirilis ing taun 1981 ing Jepang

SG 1000, utawa Sega Game 1000, minangka konsol generasi katelu sing diprodhuksi dening penerbit Jepang SEGA, menehi tandha mlebu menyang pasar video game ngarep.

Colecovision, diluncurake ing taun 1982 ing Amerika Serikat

Regane $ 399 ing wektu kasebut, konsol game iki minangka konsol generasi kapindho sing diprodhuksi dening Connecticut Leather Company. Grafis lan kontrol game padha karo game arcade ing taun 80. Kira-kira 400 judhul video game dirilis ing cartridges ing saindhenging urip.

Atari 5200, dirilis ing taun 1982 ing Amerika Serikat

Konsol game generasi kapindho iki diprodhuksi kanggo saingan karo Intellivision lan ColecoVision sadurungé, konsol game sing paling populer ing pasar lan, sing paling murah, sing paling murah. Atari 5200, sing ora tau dirilis ing Prancis, pengin nduduhake inovasi liwat 4 port pengontrol lan laci panyimpenan. Nanging, konsol kasebut gagal banget.

Neo-Geo SNK, dirilis ing 1991 ing Jepang, Royce saka konsol game!

Uga dikenal minangka NeoGeo Advanced Entertainment System, konsol Neo-Geo identik karo sistem arcade Neo-Geo MVS. Pustaka game 2D dheweke fokus ing game gelut lan kualitas apik. Ngadhepi, masyarakat umum nganggep minangka konsol "mewah".

Panasonic's 3DO Interactive Multiplayer, dirilis ing taun 1993 ing Amerika Serikat

Konsol iki, kanthi tampilan sing luwih modern tinimbang acolytes, tundhuk karo standar 3DO (3D Objects) sing ditetepake dening The 3DO Company, perusahaan penerbitan video game Amerika. Résolusi maksimal yaiku 320 × 240 ing 16 yuta warna, lan ndhukung sawetara efek 3D. Isine port joystick siji, nanging diijini cascading liyane 8. Rega? 700 dolar.

Jaguar, diluncurake ing taun 1993 ing Amerika Serikat

Senadyan jeneng ngimpi lan teknologi canggih, Jaguar ora tahan suwe ing pasar. Konsol kartrij pungkasan sing dirilis dening Atari nduweni perpustakaan game sing relatif winates, sing bisa nerangake kegagalan kasebut.

Nuon - VM Labs - 2000

Ing wiwitan taun 2000-an, Nuon metu, teknologi VM Labs sing diadegake dening mantan Atari, sing ngidini komponen video ditambahake menyang pamuter DVD. Kanggo sing eling, Jeff Minter minangka salah sawijining pangembang piranti lunak. Dheweke tanggung jawab kanggo Tempest lan kabeh varian lan Serangan Unta Mutant. Yen idea atraktif ing kertas, mung Toshiba lan Samsung mlumpat ing bandwagon. Nanging dibandhingake karo Nintendo 64, lan utamané PlayStation 2 lan Dreamcast, iku angel kanggo gain foothold. Mung 8 game sing dirilis kanggo dhukungan iki, kalebu Tempest 3000 utawa Space Invaders XL

Microvision - MB - 1979

Game Boy (sing mentas dadi 30) asring salah dianggep minangka konsol portabel pisanan kanthi kartrid sing bisa diijolake. Inggih, punika saestu dipunwiwiti dening MB Microvision (mengko dadi Vectrex) dening meh dasawarsa. mesin dawa iki wis diijini kanggo seneng game beda ing pungkasan 1979. Beda punika understatement, amarga antarane cacat Manufaktur sing mbatesi urip ing layar, komponen lan keyboard, lan 12 judhul dirilis ing patang taun, iku. dudu pesta. Nanging, bisa gumunggung dadi sing pertama.

Phantom - Infinium Labs - Dibatalake

Ayo ngapusi rada ing peringkat iki lan sebutno Phantom, "konsol" sing ora nate katon padhang nanging sing nggawe para pemain ngimpi babagan rilis anyar ing taun 2003. Kutipan kasebut ana ing pikirane amarga ing ndhuwur kabeh PC sing bisa mbukak game kasebut. game wayahe lan mangsa. Nanging, lan iki minangka titik kuwat miturut perancang sawijining, ngidini akses kanggo game ing dikarepake, luwih dikenal minangka game ing méga, thanks kanggo hard drive lan sambungan Internet. Ing 2003. Dadi, kita luwih maju tinimbang OnLive, sing uga ngaco. Nyatane, sawise gagal nemokake investor sing cukup edan kanggo nyedhiyakake $ 30 yuta sing dibutuhake kanggo proyek kasebut, Phantom dilebokake lan Infinium Labs, wiwit jenenge Phantom Entertainment, nutul ing keyboard kanggo dilebokake ing puteran sampeyan. Situs web isih online, lan aksesoris iki isih bisa dituku. Nanging ati-ati, durung dianyari wiwit taun 2011.

Gizmondo - Tiger Telematics - 2005

Iki minangka mesin sing adol impen sadurunge njeblug ing udhara, kaya kacilakan spektakuler saka Ferrari Enzo ing Malibu, sing ngungkapake kegiatan kriminal lan penipuan gedhe saka manajer Tiger Telematics. Perusahaan Swedia iki, ing kertas, mesin portabel sing apik banget. Layar sing apik, akeh tombol aksi sing nuduhake gameplay sing apik, lan fitur sing apik kaya GPS. Konsep sing menarik banget narik investor, sing nyumbang jutaan. Tiger Telematics banjur bisa menehi lisensi sing dibutuhake kanggo sukses mesin anyar kaya FIFA utawa SSX. Nanging sakcepete sawise diluncurake konsol kasebut, ing Oktober 2005, tabloid Swedia ngumumake manawa perusahaan kasebut duwe hubungan karo mafia lokal. Banjur, ing Februari 2006, kacilakan Ferrari sing misuwur karo Stefan Eriksson, salah sawijining direktur Gizmondo Europe, ing kapal. Sayange kanggo wong, diselidiki saka Laka dicethakaké ana kabeh irregularities lan Eriksson rampung munggah ing kunjara bebarengan karo Managers liyane dipuntudhuh saka penipuan lan tax evasion. Mung 14 game sing dirilis, luwih saka setengah sing mung dirilis nalika dirilis.

Playdia – Bandai – 1994

90s minangka wektu sing apik kanggo pangembangan konsol kabeh jinis. Bandai, sing duwe lisensi anime jus kaya Dragon Ball, ditemtokake kanggo mlebu game kasebut. Asil ana Playdia, mesin hiburan multimedia kanggo wong enom tinimbang console game bener. Nyatane, iki minangka istilah sing paling cocog, amarga saka telung puluh judhul sing dirilis, meh kabeh film interaktif adhedhasar lisensi kondhang kayata Dragon Ball, Sailor Moon utawa Kamen Rider. Ora ana sing nyenengake, kajaba konsol kasebut dilengkapi pengontrol nirkabel inframerah, lan iki, ing taun 1994.

Pippin - Apple Bandai - 1996

Ora ana rahasia manawa sawise Steve Jobs dipeksa ninggalake perusahaan sing didegake ing taun 1985, kabeh dadi rusak. A seri kabèh mesin digawe. Antarane wong-wong mau, Newton, tablet awal sing mung bisa setengah; printer; kamera; lan ing tengah kabeh, console game. Dirancang kanthi kolaborasi karo Bandai, sing terakhir tanggung jawab kanggo desain dhewe, nalika Apple nyedhiyakake komponen lan sistem operasi (Sistem 7 kanggo sing ngerti). Kanggo Bandai, iki minangka kesempatan kanggo nggedhekake ketenaran Apple, dene kanggo Apple minangka kesempatan kanggo miwiti Macintosh $ 500 dhasar. Sayange, ora ana sing cocog karo rencana. Tanggal peluncuran ing Jepang ditundha nem sasi lan rega prohibitive kanggo konsol game nyegah supaya ora entuk papan ing pasar sing didominasi Nintendo, Sony lan SEGA. Kurang saka 80 game dirilis ing Jepang lan udakara 18 ing Amerika Serikat. Gagal nyata, mung 42.000 salinan sing didol.

Super A'Can - Funtech - 1995

Asia Tenggara misuwur kanthi daya tarik pasar ireng. Game utawa konsol resmi larang banget, mula para pemain ing lapangan kasebut luwih nguntungake tuku salinan utawa klon sing ora sah. Nanging Funtech, perusahaan saka Taiwan, pengin nyoba ing taun 90. Asil saka upaya iki yaiku Super A'Can, konsol 16-bit kanthi desain sing meh padha karo Super NES, nanging didol ing Oktober. 1995, ing tengah perang 32-dicokot. Ora ana kasempatan lan mung 12 game sing dirilis. Kerugian $ 6 yuta, nyebabake penutupan Funtech, sing ngrusak kabeh peralatan sajrone produksi lan didol liyane minangka suku cadang menyang Amerika Serikat.

Loopy - Casio - 1995

Konsol game sing ditujokake kanggo bocah-bocah wadon sekolah menengah? Casio nindakaken ing 1995. Konsol kapindho iki saka pabrikan sing paling misuwur amarga kalkulator kasebut luwih cepet tinimbang kinerja. Loopy ngemot printer termal warna sing ngidini sampeyan nyithak stiker dhewe saka gambar salah sawijining sepuluh game sing dirilis. Temenan, kanggo saingan karo akeh purikura sing akeh ing Jepang, Casio nggawe konsole. Nanging mesthine, ing antarane 16-bit sing wis tuwa nanging digabungake lan sukses 32-bit, Loopy ora tahan suwe sanajan ana ide sing apik. Ya, kenapa wanita kudu mapan ing konsol sing ora apik banget, kaya-kaya ora duwe akses menyang wong liya?

PUNCAK – SEGA – 1993

Nalika produsen gedhe target bocah-bocah, sampeyan entuk SEGA PEAK. Iku ateges Genesis karo sawetara fitur sing dirancang khusus kanggo game pendidikan. Diwiwiti karo Magic Pen, potlot biru gedhe ditempelake ing dasar console kuning padhang. Kartrid, sing diarani "Storyware," bentuke kaya buku crita bocah-bocah kaya akeh liyane. Buku kasebut, sing ngemot kothak interaktif, dilebokake ing sisih ndhuwur konsol. Kanthi menet stylus, sampeyan bisa nggambar utawa nindakake tumindak tartamtu. Kajaba iku, kothak diganti karo saben kaca sing diowahi. Senajan sukses iki utamané klempakan ing Jepang (luwih saka 3 yuta Unit didol), sawetara elinga wis nyabrang sawijining dalan.

FM Towns Marty – Fujitsu – 1993

Konsol 32-bit pisanan ing sajarah pancen Jepang, nanging dudu PlayStation, adoh saka iku. Kita cenderung mikir manawa konsol 32-bit lair karo wong sing nggawe dheweke sukses. Ora kaya ngono. Konsol pisanan saka generasi iki teka saka pelopor komputer ing Jepang, Fujitsu. Sawise sukses kritis lan komersial FM7, perusahaan Jepang mutusake kanggo ngrancang komputer anyar, FM Towns, kanggo saingan karo NEC PC-98. Dadi, ngelingi ukuran pasar konsol, para direktur mutusake nggawe versi kanggo konsol omah. Asil punika FM Towns Marty. Dilengkapi karo CD-ROM drive kanggo game lan floppy drive kanggo serep (kita ora bisa ndhelikake asale), console 32-dicokot iki kompatibel karo kabeh game FM Towns. Sayange, kaya komputer, ora sukses sanajan versi kapindho kanthi werna abu-abu peteng. Dirilis ing Februari 1993, siji-sijine album FM Towns Marty sing dadi sing pertama ing kategori kasebut, sanajan iki isih bisa didebat.

Saluran F – Fairchild – 1976

Pioneer yen ana, Fairchild Channel F minangka salah siji saka pisanan, yen ora pisanan, nggunakake cartridges basis ROM. Uga dikenal minangka Sistem Hiburan Video Fairchild, mesin iki dirilis ing 1976, sadurunge Atari 2600 kira-kira sepuluh sasi. Jerry Lawson, salah sawijining insinyur, tanggung jawab kanggo nggawe kartrid sing bisa diprogram iki, sing isih digunakake ing Nintendo Switch saiki. Senadyan pengontrol sing aneh lan dawa, Canal F wis bisa ngukir ceruk sing apik kanggo pasar kasebut. Kanthi game sing luwih sukses tinimbang Odyssey, umpamane, sukses dijamin.

GX-4000 – Amstrad – 1990

Nalika produsen mikrokomputer modern ing Eropa mikir manawa jagad konsol kudu padha, kacilakan industri yaiku GX-4000 Amstrad. Alan Sugar, bos perusahaan Inggris, pengin mlebu kamar. Apa cara sing luwih apik tinimbang karo konsol game? Kajaba iku, karo sawetara komputer, iku cukup kanggo ngowahi salah siji saka wong-wong mau lan iku. Siji mbayangno yen pikirane kurang luwih padha nalika ndeleng asile. Dirilis ing taun 1990, GX-4000 ora luwih saka Amstrad CPC Plus 4 tanpa keyboard. Game cartridge kompatibel nanging dudu sing paling apik. Populer biasane ing Eropah, mikrokomputer iki wis digawe dina ayu main Prancis karo game Loriciels utawa Infogrames. Nanging dudu GX-4000, sing ditinggal kurang saka setahun sawise dirilis.

PC-FX – NEC – 1994

Proyek Tetsujin sing misuwur, kanggo saingan karo 32 bit wektu kasebut, uga duwe tugas abot kanggo nggayuh salah sawijining konsol paling apik ing sejarah, Mesin PC (utawa TurbografX-16 ing negara kita). Kita ora ngerti apa tekanan iki dadi luwih apik saka kepinteran para desainer utawa yen konsep kasebut ilang sajrone produksi, nanging konsol sing katon padhang ing Desember 1994 padha karo PC lan duwe jeneng PC-FX. Tegese kanggo nambah ing cara sing padha karo komputer, mesin rauh paled dibandhingake kompetisi. Pancen, ora ana chip 3D ing njero lan mulane, ora ana poligon ing layar. Babagan gagal iki bakal dadi alasan kanggo PC-FX lan 62 game sing kalebu utamane saka film interaktif.

Zodiak - Tapwave - 2003

Korban liyane saka gelembung Internet ing awal 2000s, Zodiak Tapwave sing bakal teka (diadegake dening mantan karyawan Palm), tetanggan Google ing Mountain View. Konsol portabel sing katon modern banget iki (ing versi kapindho ing foto) dirilis ing taun 2003 lan, kaya sing dikarepake, nggabungake sistem operasi Palm. Game kasebut bisa dimuat kanthi rong cara: nyambungake mesin menyang komputer lan nyalin konten saka PC menyang konsol, utawa njupuk game kasebut ing kertu SD. Senadyan sawetara adaptasi sing menarik kaya Tony Hawk's Pro Skater 4 utawa Doom II, iku PSP Sony sing bakal mbayangi nganti bisa ndhelikake kabeh.

N-Gage – Nokia – 2003

Ayo mungkasi review iki babagan konsol sing ora dingerteni kanthi nyebutake setengah telpon, konsol setengah game Nokia, N-Gage. Mobile game wis watara kanggo dangu lan pabrikan Finlandia wis njupuk kauntungan saka iku. Nalika metu ing 2003, N-Gage khusus. Sanajan desaine rada elegan, piranti kasebut kudu dicekel ing pinggir nalika ngobrol ing telpon. Nanging omong kosong ergonomis ora mungkasi ana. Kanggo masang cartridges ing model pisanan, baterei kudu dibusak. Iku kaya ngimpi. Untunge, cacat iki didandani ing N-Gage QD setaun sabanjure. Mesin iki wis katon adaptasi gedhe saka lisensi populer ing wektu kayata Worms, Tomb Raider, Pandemonium utawa Monkey Ball. Gampang ditemokake saiki, mesthine bisa marem para kolektor sing butuh penasaran.

TechnoBreak | Nawakake lan Reviews
Logo
Ngaktifake registrasi ing setelan - umume
Wadhah karanjang