Peripheral

Periferal komputer minangka unsur saka jinis hardware, yaiku komponen fisik komputer desktop, utawa komputer desktop, sing asring diarani. Iki minangka bagean penting kanggo operasi komputer, saben siji nduweni fungsi sing spesifik lan bisa dipérang dadi periferal input lan output.

Input yaiku ngirim informasi menyang komputer lan output nindakake sebaliknya. Monitor, mouse, keyboard, printer lan scanner minangka conto periferal sing bakal kita rinci ing artikel iki.

Kajaba iku, kita uga bakal nerangake fungsi lan karakteristik peripheral utama komputer, sing mesthi bakal mbantu sampeyan tuku barang kasebut kanggo komputer. Waca lan priksa manawa sampeyan mriksa!

Ngerti peripheral utama komputer

Saiki sampeyan wis ngerti apa periferal lan sepira pentinge kanggo operasi komputer, kepiye carane sinau luwih rinci babagan saben piranti kasebut kanthi luwih rinci? Sabanjure, sampeyan bakal sinau luwih akeh babagan fitur paling penting saka periferal input lan output, kayata monitor, mouse, keyboard, printer, scanner, stabilizer, mikropon, joystick, speaker lan liya-liyane.

monitor

Monitor minangka peripheral output lan tanggung jawab kanggo nampilake informasi video lan grafis sing digawe dening komputer sing disambungake menyang kertu video. Monitor tumindak padha karo televisi, nanging cenderung nampilake informasi kanthi resolusi sing luwih apik.

Masalah penting sing kudu dielingi babagan monitor yaiku kudu dipateni kanthi kapisah amarga mateni komputer ora padha karo mateni monitor, nalika kita ngomong babagan komputer desktop. Kanggo ngerteni pilihan sing paling apik kanggo saben dinane, deleng 10 monitor paling apik ing taun 2022 lan sinau apa sing kudu ditimbang nalika milih.

Tikus

Mouse minangka peripheral input sing ngidini pangguna bisa sesambungan karo kabeh sing katon ing monitor komputer, ngidini kinerja sawetara tugas liwat kursor.

Biasane ana rong tombol, siji kiwa lan siji tengen. Sing ing sisih kiwa luwih akeh digunakake amarga fungsine kanggo mbukak folder, milih obyek, nyeret unsur lan nglakokake fungsi. Sing tengen dianggo minangka tambahan lan ngidini sampeyan nindakake fungsi tambahan kanggo printah saka tombol kiwa.

Ana clurut kabel lan nirkabel. Wirings biasane duwe obyek tengah bunder disebut gulung sing mbantu mindhah peripheral. Sing nirkabel bisa digunakake saka sambungan bluetooth lan bisa optik utawa laser. Yen sampeyan ragu babagan milih model nirkabel sing paling apik, deleng artikel 10 tikus nirkabel paling apik ing 2022 lan pilih pilihan sing paling apik kanggo sampeyan.

Keyboard

Papan tombol minangka periferal input lan salah sawijining komponen utama komputer. Nanging ngidini kita kanggo ngaktifake printah, ngganti mouse ing sawetara fungsi, saliyane nulis tembung, pratandha, simbol lan nomer. Umume dipérang dadi limang bagean utama: tombol fungsi, tombol khusus lan tombol navigasi, tombol kontrol, tombol ngetik lan tombol alfanumerik.

Tombol fungsi minangka baris pisanan sing ana ing sisih ndhuwur keyboard. Iki minangka tombol sing pindhah saka F1 nganti F12, saliyane liyane, lan digunakake kanggo fungsi tartamtu kayata trabasan. Sing khusus lan pandhu arah mbantu navigasi kaca web. End, Home, Page up lan Page down ana ing antarane.

Tombol kontrol yaiku sing digunakake ing kombinasi karo liyane kanggo ngaktifake fungsi tartamtu. Logo Windows, Ctrl, Esc lan Alt minangka conto. Lan pungkasane, ana sing ngetik lan alfanumerik, yaiku huruf, angka, simbol lan tanda baca. Ana uga nomer pad, dumunung ing sisih tengen, kang wis nomer lan sawetara simbol disusun ing fashion kalkulator.

Stabiliser

Fungsi stabilizer, periferal input, kanggo nglindhungi piranti elektronik sing disambungake saka variasi voltase sing bisa kedadeyan ing jaringan listrik. Iki kedadeyan amarga outlet stabilisator duwe energi sing stabil, ora kaya jaringan listrik dalan sing nyedhiyakake omah, sing kena macem-macem variasi.

Nalika ana paningkatan voltase ing jaringan, contone, stabilisator tumindak kanggo ngatur voltase, kang ngalangi piranti elektronik saka kobong utawa rusak. Nalika ana pemadaman listrik, stabilisator uga tumindak kanthi nambah daya lan njaga piranti kanggo sawetara wektu. Duwe stabilizer sing dipasang ing komputer penting kanggo njaga desktop sampeyan kanthi aman lan nambah umure.

Printer

Printer minangka peripheral output sing disambungake menyang komputer liwat kabel USB, utawa liwat bluetooth ing model sing luwih maju, sing bisa nyithak dokumen, spreadsheet, teks lan gambar. Iki cocog kanggo siswa sing kudu sinau akeh konten lan luwih seneng kertas tinimbang maca dokumen kanthi digital, umpamane.

Kanggo digunakake ing komputer desktop ana tank utawa printer inkjet, sing luwih lawas nanging luwih murah lan rasio biaya-manfaat gedhe. Yen sampeyan nggoleki model kanggo karya utawa omah, priksa manawa sampeyan mriksa 10 printer tank tinta paling apik ing taun 2022. Ing sisih liya, printer laser, sing dicithak kanthi kualitas apik lan luwih maju.

Scanner

Pemindai, utawa digitizer ing basa Portugis, minangka piranti input sing ngowahi digitalisasi dokumen lan ngowahi dadi file digital sing bisa diajukake ing komputer utawa dienggo bareng karo desktop liyane.

Sejatine ana papat jinis scanner: flatbed - sing paling tradisional sing dicithak kanthi resolusi dhuwur; multifungsi - yaiku elektronik sing duwe luwih saka siji fungsi kayata printer, mesin fotokopi lan scanner; sheet utawa feeder vertikal - kang kauntungan utama kacepetan dhuwur lan, pungkasan, hotspot utawa tangan feeder- kang wis suda ukuran.

Mikropon

Mikrofon minangka periferal input sing wis nambah permintaan ing sawetara wulan kepungkur amarga pandemi covid-19. Iki amarga akeh wong sing kerja ing omah lan rapat kerja virtual wis umum.

Saliyane digunakake kanggo obrolan, mikropon uga bisa digunakake kanggo dolanan, ngrekam video, lan podcasting, sing populer banget. Salah sawijining titik utama sing kudu digatekake nalika tuku mikropon yaiku pickup, sing bisa dadi unidirectional, bidirectional, multidirectional. Ana uga model kabel utawa nirkabel kanthi input USB utawa P2.

kothak swara

Speaker minangka peripheral output sing akeh digunakake utamane dening sing main game utawa seneng ngrungokake musik ing komputer. Swara taun, dheweke wis dadi teknologi banget lan ana sawetara model ing pasar.

Sawetara poin penting banget nalika mutusake speaker sing arep dituku, kayata saluran audio, sing kudu menehi swara sing resik tanpa gangguan; frekuensi, sing nemtokake kualitas swara; daya -sing menehi resolusi sing luwih dhuwur kanggo audio lan, pungkasanipun, sistem sambungan- kang kudu mawarni-warni sabisa, kayata bluetooth, P2 utawa USB.

Webcam

Kaya mikropon, webcam minangka periferal input liyane sing wis nambah permintaan amarga rapat virtual sing terus-terusan amarga pandemi covid-19.

Salah sawijining fitur sing kudu digatekake nalika tuku webcam yaiku FPS (Frame Per Second), yaiku jumlah pigura (gambar) sing bisa dijupuk kamera saben detik. Sing luwih FPS, kualitas sing luwih apik ing gerakan gambar.

Fitur penting liyane uga yen kamera duwe mikropon sing dibangun, apa resolusi lan yen multiguna, amarga sawetara model uga bisa motret utawa film, contone.

Pensil optik

Pena optik minangka periferal input sing ngidini sampeyan ngapusi layar komputer liwat pena, supaya bisa mindhah obyek utawa nggambar, kaya sing kedadeyan, contone, ing layar smartphone, sing bisa dimanipulasi nganggo driji. tutul.

Pena iki digunakake kanthi cara sing profesional banget dening wong sing nggarap gambar, kayata desainer, animator, arsitek lan dekorator. Kanggo nggunakake jinis peripheral iki kudu duwe monitor CRT-jinis.

joystick

Joystick, utawa pengontrol, minangka periferal input sing utamané digunakake kanggo ngontrol game video. Padha duwe basa, sawetara tombol lan kelet sing fleksibel lan bisa dipindhah ing sembarang arah, kanggo gampang manipulasi sak game.

Padha bisa disambungake menyang komputer liwat kabel USB utawa port serial. Sampeyan uga bisa digunakake minangka mouse utawa keyboard, kanggo sing seneng utawa sing wis biasa nggunakake peripheral iki. Priksa manawa mriksa 10 driver PC paling apik ing taun 2022 lan munggah game sampeyan.

Tambah peripheral menyang komputer lan nggawe urip luwih trep!

Kanthi periferal, nggunakake komputer bakal luwih gampang lan luwih praktis, amarga saliyane sing paling dhasar lan penting, kayata monitor, mouse, keyboard lan speaker, sampeyan bisa nggedhekake pengalaman nggunakake komputer desktop kanthi tambahan. periferal. , kayata printer, webcam, mikropon lan scanner.

Aja lali sing peripheral dipérang dadi input lan output, lan ngerti iki, uga fitur liyane, iku penting kanggo njupuk ngarep hardware sampurna sing ndadekke liyane comfort lan praktis kanggo nggunakake komputer desktop.

TechnoBreak | Nawakake lan Reviews
Logo
Ngaktifake registrasi ing setelan - umume
Wadhah karanjang