Fotografi: Framing digunakake kanggo apa?

Aspek fotografi sing ora digatekake ing saindenging jagad, utamane ing antarane fotografer hobi, yaiku nggawe gambar. Iki minangka rincian sing ndadekake prabédan, nanging asring ora dianggep, nyuda kualitas pungkasan foto.

Iku sing saben fotografer kudu diwulang luwih awal, mula artikel ing ngisor iki bakal menehi pitutur marang kowe: Apa framing digunakake ing fotografi?

Apa framing ing fotografi?

Sejatine, pigura kaya fotografi bakal katon sakabehe. Contone, sampeyan bisa njupuk foto anggota kulawarga ing ngarep stadion bal-balan. Foto kasebut bisa uga katon apik tenan lan ora bisa dilalekake, nanging nalika sampeyan tekan omah, sampeyan ngerti yen ana wong liya ing latar mburi sing ngganggu gambar kasebut.

Wong liyo mung ndhelikake bagean penting ing stadion lan nyebabake foto kasebut dadi kualitas sing kurang apik lan framing sing ora apik, amarga bagean penting saka foto kasebut didhelikake dening wong ing latar mburi. Mulane, framing sing apik gumantung marang kabeh unsur foto.

Latar mburi gambar sing pengin dipotret, mula kudu digatekake. Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu mikir babagan sawetara perkara. Ngendi sampeyan njupuk? Unsur apa sing ana ing mburi tema utama foto? Apa kabeh unsur sing pengin dipotret kanthi lengkap?

Sampeyan uga kudu menehi perhatian marang aspek utama gambar, sing ora kudu dibayangi dening unsur sekunder. A framing apik babar blas gumantung iki, amarga iku soko penting kanggo harmoni final saka foto. Mulane, framing asring diabaikan penting kanggo fotografi sing apik.

Apa framing digunakake ing fotografi?

Apa framing digunakake ing fotografi?

Bingkai ing foto kasebut ana ing macem-macem aspek, kalebu harmoni antarane unsur utama lan sekunder ing foto, sing wis kasebut ing teks iki. Nanging, kita kudu miwiti kanthi ngomong babagan apa komposisi lan apa framing ing foto.

Komposisi lan framing gambar mujudake bab-bab sing diselingi lan kudu dialog siji lan sijine. Nanging, iku beda lan ora kudu bingung. Bingkai kasebut bakal dirakit sajrone draf foto.

Iki tegese, nalika sampeyan mikir babagan unsur lan liya-liyane sing ana ing foto, sampeyan kudu mikir babagan framing gambar, sing luwih ana gandhengane karo wayahe "pra-foto".

Komposisi, ing tangan liyane, ana hubungane karo posisi wong ing foto sampeyan karo latar mburi. Apa sampeyan kelingan crita stadion bal-balan sing kita critakake? Dadi iki persis apa! Komposisi gambar kudu nggatekake unsur-unsur kasebut supaya meh padha karo lukisan.

Dadi dhasar, framing digunakake kanggo ngumpulake foto pungkasan kanthi sakabehe lan kudu diwenehi wigati. Tansah mikir carane nggawe pigura gambar sing apik, mesthine foto sampeyan bakal dadi luwih apik!

Nalika ora nggunakake framing ing fotografi?

Nalika ora nggunakake framing ing fotografi?

Yen foto sampeyan ora ana unsur latar mburi, luwih gampang kanggo pigura. Kabeh iki amarga bakal ora ana unsur sing bisa njaluk ing cara ing latar mburi, supaya sampeyan bisa fokus ing rongko mung unsur utama. Ing kasus kasebut, framing foto ora perlu digunakake kanthi lengkap, amarga sampeyan bisa muter luwih akeh karo framing, amarga jumlah unsur ing foto kasebut.

Kanthi barang sing luwih sithik, kemungkinan sing luwih sithik bakal ngganggu fotografi sampeyan. Ing kasus wong sing difoto, contone, mung pigura bagean awak sing arep katon lan iku! Framing rampung.

Kajaba iku, kudu dicathet yen ing kabeh kemungkinan gambar liyane, framing kudu dianggep. Sabenere amarga ora ana sing pengin ngethok bagean saka sirahe utawa ora sengaja mbusak unsur penting ing foto kasebut. Dadi tansah katon tresna ing pigura.

Apa sing dibutuhake kanggo nggawe pigura sing apik ing fotografi?

Apa sing dibutuhake kanggo nggawe pigura sing apik ing fotografi?

Sampeyan kudu nggatekake sawetara perkara kanggo nggawe pigura sing apik ing foto. Pisanan, golek lensa kamera sing apik. Kanthi cara iki, kanthi lensa sing cocog, framing sampeyan bakal sampurna.

Kanggo foto kanthi jumlah unsur sing luwih akeh, goleki lensa kanthi sudut pandang sing luwih akeh. Kapindho, sampeyan uga kudu mikir babagan nyekel posisi sajrone tumindak njupuk. Goyang banget utawa ngganti posisi pigura kanthi cara sing berlebihan bisa ngganggu asil pungkasan foto.

Yen kamera digital, sampeyan uga kudu nimbang sudut foto lan arah kamera. Iki amarga lensa sampeyan kudu tumuju ing lokasi sing bener. Mangkono, pigura bakal cukup. Nanging elinga: ing kamera gambar digital, sampeyan kudu sadurunge ngatur peralatan supaya gambar metu karo kualitas paling apik.

Pungkasan, sampeyan uga kudu ngati-ati titik mode AF kamera, yen kamera sampeyan rada njlimet lan duwe pilihan iki. katon ing panampil saka tim sampeyan lan atur titik kasebut kanthi cara sing paling disenengi, amarga sampeyan bakal bisa nyorot bagean gambar sing paling disenengi.

Contone, ing foto wong sing duwe stadion ing latar mburi, sampeyan bisa milih prioritas wong nggunakake titik AF.

Apa pentinge framing sing apik ing fotografi?

Apa pentinge framing sing apik ing fotografi?

Sampeyan uga perlu kanggo nandheske pentinge framing apik ing foto. Bingkai sing apik ngowahi gambar pungkasan dadi karya seni sing sejatine, salah sawijining sing bakal katon ing sampeyan. Iku penting sing pigura unsur uga, supaya ora ana sing overshadowed.

Uga, sanajan ana sing dibayangi lan unsur liyane diutamakake, dadi pilihan sampeyan lan dudu kacilakan. Temtokake apa sing paling penting ing foto sampeyan lan gunakake teknik fotografi utama supaya ing pungkasan kabeh sampurna!

Kanthi framing kualitas ing foto, sampeyan bakal pindhah saka fotografer amatir menyang fotografer profesional, amarga iki minangka aspek sing ora digatekake dening akeh fotografer lan yen digatekake, bakal ngowahi foto kanthi lengkap.

kesimpulan

Bingkai sing apik ndadekake kabeh prabédan ing foto. Mulane, weruh unsur-unsur sing nggawe gambar sampeyan lan pilih sing kudu diprioritasake utawa ora. Yen kabeh unsur iki diselehake ing harmoni ing foto, ora ana alesan kanggo foto dadi ala ing pungkasan.

Apa sampeyan seneng karo artikel kita? Ninggalake komentar ing ngisor iki!

Sampeyan uga bisa uga kasengsem

Tommy Banks
Kita bakal seneng ngrungokake apa sing sampeyan pikirake

ninggalake wangsulan

TechnoBreak | Nawakake lan Reviews
Logo
Ngaktifake registrasi ing setelan - umume
Wadhah karanjang