Analisis lengkap Samsung Galaxy A53 5G

Kanthi layar 6,5 inci sing gedhe, sistem kamera papat lan baterei sing tahan suwe, Galaxy A53 5G teka ing pasar Spanyol kanggo ngganti sedulur tuwa, Galaxy A52. Nanging sanajan sawetara owah-owahan, apa telpon anyar Samsung nggawe kemajuan ing model taun kepungkur? Kita wis nampa Galaxy A53 5G anyar saka pabrikan lan wis nyiapake review kanggo mangsuli pitakon iki lan liyane. Ayo padha mriksa metu.

Desain

Galaxy A53 5G ngetutake apa sing wis dadi formula desain kanggo Samsung. Nampilake tampilan sing meh tanpa wates kanthi potongan kanggo kamera selfie, dene mburi piranti kasebut nduweni matte finish kanthi potongan kanggo modul kamera kotak, meh padha karo sing ana ing A52. Ana apa-apa anyar utawa menarik kene ing syarat-syarat estetika, ora sing bab ala, sawise kabeh, Aku utamané golek dipikir Samsung wis diadopsi ing mid-range banget menarik.

Samsung Galaxy A53 5G review

Sanajan digawe saka plastik, fitur sing menarik banget yaiku tahan kanggo kecemplung ing banyu seger lan bledug. Minangka salah siji saka sawetara merek sing nyedhiyakake smartphone penengah kanthi sertifikasi IP67, Samsung janji manawa piranti kasebut bisa tahan nganti ambane meter nganti 30 menit. Nanging sing aku ora wani nyoba sak review, temenan.

Ing kene, Galaxy A53 5G wis diluncurake kanthi warna Ireng, Biru, Putih lan Jambon. Ing sisih tengen piranti ana tombol volume lan daya. Ing sisih ndhuwur, mung ana mikropon sing mbatalake gangguan. Wis ing sisih ngisor, ana slot kertu microSD hibrida, port USB-C, speaker lan mikropon. Kaya sing sampeyan ngerteni, salah sawijining titik negatif yaiku kekurangan jack headphone, dadi yen sampeyan isih penggemar headphone kabel nostalgia, adoh saka model iki. Pembaca biometrik isih dibangun ing layar, lan aku bakal ngomong babagan iki ing topik sabanjure.

Amarga ukuran lan bahan sing meh padha karo Galaxy A52, peluncuran Samsung nggawa jejak sing padha karo model sadurunge, sing malah cukup nyaman, sanajan piranti kasebut rada gedhe, kanthi layar 6,5″. Ing dhuwur 159,6mm, ambane 74mm lan kandel 8,1mm, A53 5G uga entheng, mung 186g.

Layar

Galaxy A53 5G nduwe layar Super AMOLED 6,5″ kanthi resolusi 1080×2400 (FHD+). Amarga wates sing luwih cilik, saiki bisa nggunakake layar sing luwih dhuwur, kanthi rasio awak 85,4%, sing ndadekake A53 5G luwih atraktif. Piranti kasebut uga duwe padhange maksimal 800 nits - sing, luwih dhuwur tinimbang sing sadurunge - lan duwe tingkat refresh 120 Hz, cocog kanggo sing golek layar sing luwih cair.

Samsung Galaxy A53 5G review

Kaya A52, layar Galaxy A53 5G nduweni definisi sing apik lan kontras sing jero, uga menehi warna sing cerah. Ora ana dhukungan HDR resmi, nanging kalibrasi warna standar apik banget. Babagan padhange layar, aku ora duwe masalah kanggo ndeleng, kanthi puas, ing papan sing mbukak lan kanthi tingkat padhange sing luwih dhuwur.

Titik liyane sing kudu dak sorot yaiku maca sidik jari ing layar, sing ing A53 5G minangka optik. Kerjane apik? Ya, iku cepet? Mesthi ora. Senadyan cukup akurat, sensor biometrik nduweni kalem sing bisa ngganggu ing wektu tartamtu. Uga, posisi ing layar bisa dadi luwih dhuwur tinimbang saiki, supaya cocog karo jempol sampeyan. Mesthi wae, iki minangka titik sing bisa ditindakake Samsung kanthi luwih apik.

Hardware lan kinerja

Galaxy A53 5G didhukung dening Exynos 1280, chipset Samsung dhewe sing diprodhuksi ing proses 5-nanometer. Iki padha karo Snapdragon 778G, sing nguwasani Galaxy A52s 5G taun kepungkur lan A73 5G anyar. Uga dilengkapi karo 8GB RAM lan panyimpenan internal 128GB sing bisa ditambahi liwat kertu MicroSD. Smartphone iki cocog banget kanggo browsing Internet, ngakses jaringan sosial favorit lan nggunakake konten multimedia kayata nonton video lan film lan ngrungokake musik.

Samsung Galaxy A53 5G review

Nanging, sampeyan bisa uga duwe masalah kanggo mbukak aplikasi sing luwih abot kaya game, contone. Thanks kanggo GPU Mali-G68, sing ora menehi kinerja lancar kaya Adreno 642L saka A52s 5G. Ing Call of Duty Mobile, aku ngalami kangelan kanggo njaga tingkat pigura sing konsisten. Bab sing padha kedadeyan ing Asphalt 9 Legenda lan ayo padha ngadhepi, kinerja sing ora apik luwih stres tinimbang nyenengake lan mula aku mandheg nyoba judhul liyane.

Ing piranti, sampeyan isih bakal nemokake antarmuka One UI 4.1 Samsung, adhedhasar Android 12. Ing mratelakake panemume, iku salah siji saka versi paling Android metu ana. Werna lan intuisi kanthi menu sing gampang digunakake lan aplikasi Google wis dimuat ing piranti kasebut. Sampeyan bakal duwe akeh kemungkinan kustomisasi, uga kamungkinan adaptasi tema lan palet warna menyang wallpaper. Salah siji saka sawetara aspèk negatif saka sistem operasi iki keluwihan aplikasi Samsung wis diinstal ing. Sampeyan mesthi bakal mbuang sawetara menit kanggo instal sawetara.

Kamera

Rangkaian kamera Galaxy A53 5G kasusun saka sensor utama resolusi 64 MP, sing nomer loro duwe lensa ultra-sudhut 12 MP lan loro liyane 5 MP, siji khusus kanggo makro lan liyane mung kanggo burem. Ing sisih ngarep, ana sensor 32 MP liyane. Kanthi model lawas lan A53 5G, sampeyan bisa ndeleng manawa loro-lorone duwe sensor sing padha. Kanthi iki, wis samesthine yen peluncuran Samsung bisa menehi gambar sing padha karo versi lawas, sing nyatane apik banget.

Ruang utama

Aku seneng banget karo kamera utama A53 5G. Gambar nampilake warna sing cerah, jenuh lan tingkat ketajaman sing apik. Mode potret Galaxy A53 5G rampung kanthi bantuan sensor ambane 5 MP lan bisa digunakake kanthi apik. Umumé, sampeyan bisa entuk klik sing apik ing kahanan sing paling maneka warna, apa ing cahya alami sing kuwat utawa ing lingkungan sing kurang cahya. Putusan kasebut yaiku kamera utama menehi keseimbangan sing apik, bisa digunakake kanthi apik ing kahanan apa wae.

Kamera selfie

Kamera selfie uga cocog karo sing wis dakrembug ing ndhuwur. Nduweni tingkat warna sing apik, jenuh lan ketajaman ing macem-macem lingkungan, kajaba sing cahya kurang. Ing kamar sing surem, kualitas foto, contone, ora kepenak.

Swara

Kanthi sistem sing digawe saka rong speaker stereo, Galaxy A53 5G nyedhiyakake kualitas swara sing apik. Swara kasebut banter lan cetha, nanging bisa distorsi ing volume sing luwih dhuwur. Dhuwur luwih cetha tinimbang mids lan lows, sing katon cacat ing model anyar iki. Nanging, sampeyan bisa nyoba nambah imbangan swara nganggo ekualiser asli utawa nggunakake Dolby Atmos. Nanging, sampeyan ora bakal duwe masalah yen sampeyan dudu pangguna sing nuntut utawa sampeyan nggunakake smartphone mung kanggo nonton sawetara film lan seri.

Samsung Galaxy A53 5G review

Persiyapan swara, maneh, meh padha karo sing sadurunge. Nanging, A52 menehi swara sing kurang kleru nalika volume ing tingkat sing luwih dhuwur, ora kaya A53 5G.

Baterei

Galaxy A53 5G duwe baterei 5.000 mAh, sing menehi otonomi banget ing tes sing ditindakake dening aku. Aku bisa gampang njaluk luwih saka dina urip baterei, malah karo tingkat refresh layar disetel kanggo 120Hz. Sawise dina kebak nggunakake Moderate, esuk aku isih duwe luwih saka 50% baterei.

Nanging, umur baterei beda-beda adhedhasar panggunaan. Kanggo nyelehake ing konteks, aku wis nindakake rong tes sing beda. Kaping pisanan, aku nggunakake A53 5G kanggo telpon 13 menit, ngenteni setengah jam kanggo njupuk foto, main game balapan Asphalt 9 sajrone 10 menit, lan ninggalake layar kanthi padhang nganti 15 menit ing njaba ruangan. Iki, saliyane nggunakake telpon kanggo mriksa kabar, email, jaringan sosial lan aplikasi liyane sedina muput.

Samsung Galaxy A53 5G review

Wis ing test kapindho, aku ninggalake piranti sing mbukak film ing app Netflix ing padhange maksimum kanggo bab 2h15. Ing wektu kasebut, level baterei mung mudhun 8%, sing nuduhake yen bakal tahan 25 jam total. Miturut Samsung, A53 tahan nganti 2 dina panggunaan utawa 18 jam puter maneh video.

Ing kothak kasebut, pangisi daya 15W sing ngisi daya smartphone kanthi lengkap sajrone 2 jam, wektu sing digedhekake malah kanggo piranti sing luwih terjangkau kaya A53. Uga ndhukung teknologi pangisi daya cepet, sing ora efisien amarga mung ngisi 30% baterei piranti sajrone 30 menit nalika disambungake.

Conectividad

Kanggo konektivitas, A53 5G ndadekake evolusi versi Bluetooth, sing saiki dadi teknologi 5.1 lan 5G. Wi-Fi AC lan NFC tetep padha kaya sadurunge. Kajaba iku, dudu wektu iki Samsung mutusake nggawa pangisi daya nirkabel menyang barisan mid-range.

kesimpulan

Ing cendhak, Samsung Galaxy A53 5G nduweni layar gedhe, kamera sing uga ora ninggalake apa-apa sing dikarepake, saliyane nggawa piranti lunak sing gampang digunakake lan nawakake urip baterei sing luar biasa. Lan sing paling apik: kabeh iki ing kasus sing dibangun kanthi apik lan desain sing narik kawigaten kanggo kaendahane. Yen sampeyan duwe smartphone kanthi konfigurasi luwih andhap asor lan sampeyan arep nganyarke, Galaxy A53 5G mesthi bakal menehi pengalaman sing apik banget.

Nanging, yen sampeyan wis duwe Galaxy A52 lan mikir kanggo ngalih menyang versi anyar saka Samsung, sethitik bakal tenan pangentukan karo piranti anyar. Galaxy A53 5G nggawa owah-owahan sing sithik banget dibandhingake karo sing sadurunge, lan mesthine ora bakal mbayar regane sithik.

Rega lan kasedhiyan

Kasedhiya ing ireng, putih, biru lan jambon, Samsung Galaxy A53 5G didol saka 2.429 euro ing situs web resmi pabrikan.

Spesifikasi teknis

  • Merk: Samsung
  • Model: Galaxy A53 5G
  • Prosesor lan GPU: SAMSUNG Exynos 1280 / 2x 2,4 GHz Cortex-A78 + 6x 2,0 GHz Cortex-A55 Mali-G68
  • RAM lan panyimpenan internal: 8 GB RAM lan panyimpenan 128 GB
  • Layar: 6,5″ AMOLED lan resolusi 1080 x 2400 piksel / proteksi Gorilla Glass 5
  • Kamera: 64 Mp + 12 Mp + 5 Mp + 5 Mp 9238 x 6928 piksel Ukuran sensor: 1/1,7 ". Kamera ngarep: 32 Mp F 2.2
  • Batere: 5000 mAh
  • Konektivitas: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac Bluetooth 5.1 karo A2DP/LE A-GPS/GLONASS/BeiDou/Galileo
  • OS: Android 12 Samsung One UI 4.0
  • Ukuran lan bobot: 159,6 x 74,8 x 8,1 mm lan 189 gram
  • Rega: Kasedhiya ing ireng, putih, biru lan jambon, Samsung Galaxy A53 5G diregani saka 2.429 euro ing situs web resmi pabrikan.
120,11 EUR
Samsung Galaxy A53 5G (128 GB) Ireng - Ponsel kanthi Layar 6,5 inci, Smartphone Android kanthi RAM 6 GB,...
  • Kaget dhewe kanthi warna sing paling cerah amarga layar FHD + Super AMOLED. Kanthi tampilan Infinity-O 6,5 inci sing jembar, nikmati ...
  • Kamera multi-lensa Galaxy A53 5G bakal njupuk foto menyang level liyane. Njupuk foto sing luwih cetha nganggo kamera OIS 64 MP, ambane sudut...
  • Wektu kanggo miwiti karya. Dilengkapi prosesor Octa-Core 5nm, telpon Galaxy sampeyan dirancang kanggo nangani sawetara tugas penting...
  • Baterei 5000 mAh (khas) kanggo streaming, enggo bareng, dolanan, lsp. Cepet tangi Galaxy sampeyan kanthi daya super...
  • Dirating IP67 kanggo tahan banyu lan bledug, Galaxy A53 5G bisa tenggelam nganti 1m ing banyu seger nganti 30 menit. karo...

Nganyari pungkasan ing 2023-01-30 / Link afiliasi / Gambar saka Amazon Product Advertising API

Pangguna Anggota

0.0 saka 5
0
0
0
0
0
Tulis review

Durung ana review.

Dadi sing pertama mriksa "Samsung Galaxy A53 5G Review Lengkap"

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

Analisis lengkap Samsung Galaxy A53 5G
Analisis lengkap Samsung Galaxy A53 5G
TechnoBreak | Nawakake lan Reviews
Logo
Ngaktifake registrasi ing setelan - umume
Wadhah karanjang