Blanja online

Apa sampeyan ngerti sejarah perdagangan elektronik? Saiki saben dina ing urip ewonan wong, pangembangan perdagangan elektronik bisa uga katon anyar, nanging butuh latihan lan kesempurnaan pirang-pirang taun.

Sawise kabeh, modalitas iki, sing lair ing pertengahan 60-an ing Amerika Serikat, wis berkembang akeh sajrone dekade lan malah abad.

Kanggo mbantu sampeyan sinau babagan toko virtual ing saindenging jagad lan kepiye kedadeyane, TecnoBreak wis nyiapake artikel lengkap babagan sejarah e-commerce.

Waca lan temokake kepiye lan kenapa eCommerce muncul kanggo ngganti cara para konsumen kabeh umur blanja!

Apa iku perdagangan elektronik?

Sadurunge ngunjungi perdagangan elektronik kepungkur lan nemokake kepiye kedadeyan kasebut, ayo luwih ngerti apa transaksi elektronik iki, sing tambah sukses ing antarane konsumen ing macem-macem segmen.

Sampeyan ngerti yen sampeyan nggunakake ponsel utawa komputer lan nemokake produk sing pengin dituku, kanthi ngeklik sampeyan bakal diarahake menyang kaca ing toko virtual. Iki e-commerce!

Sejarah perdagangan elektronik: evolusi modalitas

Tegese, nalika proses tuku lan adol produk ditindakake kanthi elektronik. Iki kalebu aplikasi seluler lan Internet. Kanthi cara iki, sampeyan bisa nemokake toko virtual ing macem-macem wilayah lan kanthi transaksi online.

Nalika dagang elektronik muncul?

Kaya sing wis kasebut ing wiwitan artikel kasebut, perdagangan elektronik muncul ing pertengahan 1960-an ing Amerika Serikat. Ing wiwitan, fokus utama yaiku ijol-ijolan file panyuwunan pesenan, yaiku, mung nuduhake pemilik bisnis manawa pelanggan kepengin pesen produk tartamtu kanggo tuku.

Modalitas kasebut muncul nalika perusahaan telpon lan internet wiwit nggunakake Electronic Data Interchange, utawa ing terjemahan gratis, Electronic Data Interchange. Padha dimaksudake kanggo nuduhake file lan dokumen bisnis antarane perusahaan.

Mangkono, kanthi popularisasi alat kasebut, utamane ing antarane wong sing kerja dhewe, ing taun 90-an, loro raksasa ekonomi wiwit narik minat sistem kasebut, Amazon lan eBay.

Bebarengan, platform kasebut makarya kanggo ngrevolusi e-commerce ing Amerika Serikat, tansah ndadekake konsumen dadi pusat perhatian. Uga, mesthi, mbantu kanggo netepake sawetara Sastranegara digunakake kanggo dina iki!

Nanging, sajrone pirang-pirang taun lan kanthi sukses komputer lan Internet ing taun 90-an, e-commerce wiwit entuk papan sing luwih akeh ing negara sing kurang maju. Mangkono, ing taun 1996, cathetan pisanan saka toko virtual muncul ing Spanyol.

Nanging, mung kanthi sukses Submarino, ing taun 1999, konsumen narik minat kanggo tuku buku online, umpamane.

Cathetan e-commerce pisanan ing Spanyol!

Sajarah perdagangan elektronik ing negara kasebut anyar banget, nanging ing taun-taun awal, sanajan ing taun 1990-an, telpon lan komputer ora umum ing antarane wong Spanyol. Kanthi mangkono, bisa diarani sukses transaksi elektronik diwiwiti ing abad XNUMX, kanthi internet dial-up.

Nanging, kita ora bisa lali yen ing taun 1995, panulis lan ahli ekonomi Jack London ngluncurake Booknet. Toko buku virtual dadi pionir ing perdagangan elektronik Spanyol lan malah wani janji bakal nggawe pesenan sajrone 72 jam.

Sejarah perdagangan elektronik: evolusi modalitas

Ing taun 1999 toko iki dituku lan mung banjur dijenengi Submarino. Merek terkenal sing saiki kita kenal minangka bagean saka grup B2W, yaiku gabungan saka macem-macem perusahaan e-commerce, kayata Lojas Americanas, Submarino lan Shoptime.

Kajaba iku, ing taun sing padha, pemain gedhe muncul, yaiku, investor gedhe sing bisa ngoperasikake bank digital lan ngidini para konsumen mbayar luwih gampang.

Americanas.com lan Mercado Livre, contone, saiki dianggep loro toko e-commerce paling gedhe ing Amerika Latin karo pemain gedhe.

Keuntungan utama perdagangan elektronik saiki!

Mbayangno ing pungkasan abad XNUMX lan awal abad XNUMX, yen ana sing anyar kaya Internet bisa menehi akeh kaluwihan kanggo konsumen. Ya, iki minangka salah sawijining sebab sing nyebabake perdagangan elektronik dadi sukses minangka modalitas komersial ing wektu kasebut.

Sawise kabeh, ing tengah-tengah evolusi teknologi lan perkembangan ing abad anyar, transaksi elektronik luwih gampang kasedhiya, kanthi tuku 24/7.

Saliyane macem-macem produk lan layanan, akses cepet lan trep lan, mesthi, kauntungan paling gedhe kanggo toko e-commerce: jangkauan internasional!

Kepiye e-commerce wis diwasa sajrone pirang-pirang taun?

Pangarepan gedhe kanggo blanja online nyebabake ewonan perusahaan bangkrut sanajan sadurunge ana ing jagad maya. Mangkono, kanthi bledosan "gelembung internet" ing taun 1999, akeh pengusaha ora yakin carane miwiti nandur modal ing modalitas anyar iki.

Nanging mung rong taun sabanjure, ing taun 2001, mesin telusur kayata Cadê, Yahoo, Altavista lan Google wis dadi tuan rumah spanduk toko online. Taun iki, ritel digital pindhah watara R $ 550 yuta ing Spanyol.

Ing taun 2002, Submarino bisa njaga keseimbangan antara penghasilan lan biaya saka dodolan online, sing dadi conto kanggo mateng bisnis elektronik liyane ing negara kasebut.

Buktine, taun candhake, taun 2003, Gol dadi perusahaan pertama sing adol tiket pesawat online. Ing taun sing padha, rong jeneng gedhe ing e-commerce lair ing Spanyol, Flores Online lan Netshoes.

Dadi, ing taun 2003, omzet toko virtual Spanyol yaiku R $ 1,2 milyar. Penjualan tekan udakara 2,6 yuta konsumen ing saindenging negara.

Era anyar kanggo perdagangan elektronik!

Mung rong taun sabanjure, angka e-commerce ing Spanyol wis tikel kaping pindho! Iki amarga, meh dasawarsa sawisé sajarah perdagangan elektronik diwiwiti ing kene, ing taun 2005, modalitas tekan R$ 2,5 milyar ing dodolan kanthi total 4,6 yuta konsumen kanthi online.

Lan mundhake dodolan eCommerce ora mandheg! Ing taun 2006, dodolan toko online ing negara kasebut ngluwihi kabeh pangarepan lan tekan 76% ing sektor kasebut, kanthi total R $ 4,4 milyar lan 7 yuta pelanggan virtual.

Dadi merek gedhe kaya Pernambucanas, Marabraz, Boticário lan Sony uga wiwit adol ing Internet!

Ekspansi perdagangan elektronik ing taun ngarep!

Kanthi keunggulan perdagangan elektronik ing taun 2006, pangarepan kanggo taun-taun sing bakal teka malah luwih dhuwur. Mangkono, ing 2007, desentralisasi perdagangan elektronik Spanyol diwiwiti.

Popularisasi lan wutah cepet saka pranala sing disponsori Google ndadekake bisnis mikro lan cilik uga bisa miwiti nandur modal ing tips utama kanggo strategi pemasaran e-commerce lan digital. Akibaté, padha wiwit saingan ing sikil sing padha karo jeneng gedhe ing pasar.

Dadi, ing taun 2007, bathi e-commerce ing negara kasebut tekan R $ 6,3 milyar, kanthi 9,5 yuta konsumen.

Nanging wutah ora mandheg ing kono! Taun sabanjure nggawa kejutan liyane kanggo sejarah perdagangan elektronik. Iki amarga, ing 2008, fenomena media sosial diwiwiti ing Spanyol! Mangkono, toko virtual njupuk kauntungan saka perluasan saluran kayata Facebook lan Twitter kanggo nandur modal ing tumindak promosi produk.

Taun iki, bathi e-commerce bakal tekan R $ 8,2 milyar lan, pungkasane, Spanyol tekan tandha 10 yuta konsumen elektronik. Mung setaun mengko, ing 2009, tokoh e-commerce ing Spanyol makili R $ 10,5 milyar ing revenue lan 17 yuta pelanggan online!

Évolusi perdagangan elektronik ing dasawarsa pungkasan!

Lan, ora muspra, ing dekade pungkasan, modalitas kasebut makili 4% saka total volume ritel, kanthi potensial luwih akeh kanggo tuwuh ing sektor kasebut.

Ing seluler, contone, wis entuk liyane lan liyane kekuatan lan pinunjul ing transaksi elektronik. Kajaba iku, kanthi kemajuan teknologi ing dekade pungkasan, aksesibilitas lan kacepetan toko dadi luwih gedhe, nelukake jutaan konsumen anyar.

Kanthi inovasi, e-commerce wiwit nandur modal ing strategi sing nawakake diskon, penawaran eksklusif lan malah situs kanthi perbandingan rega. Akibaté, pembeli sing luwih enom weruh luwih akeh keuntungan saka blanja online.
Dasawarsa anyar kanggo sejarah perdagangan elektronik!

Ing taun 2010, kanthi ekspansi e-commerce seluler, dodolan online terus berkembang sacara signifikan ing negara kasebut. Mangkono, nomer tagihan sing ing taun 2011 yaiku R$ 18,7 milyar berkembang dadi meh 62 milyar ing taun 2019.

Salajengipun, ing taun 2020, miturut indeks MCC-ENET, e-commerce Spanyol tansaya 73,88%. Wutah 53,83% dibandhingake taun 2019. Perlu dielingake yen kenaikan iki utamane amarga jarak sosial minangka wujud pencegahan COVID-19.

Kanggo ngrampungake, sawetara artikel lan kategori uga nambah jumlah dodolan lan daya tarik konsumen. Ing blog Agensi FG sampeyan uga bakal nemokake artikel khusus babagan 10 produk paling laris sajrone pandemi koronavirus anyar!

Masa depan perdagangan elektronik ing Spanyol!

Siji bab sing mesthi, sejarah e-commerce isih akeh sing kudu ditindakake! Sawise kabeh, inovasi teknologi duwe pangarepan lan tantangan sing kudu disiapake perusahaan saka macem-macem segmen.

Ing pangertèn kasebut, sawetara owah-owahan utama sing ditindakake dening evolusi perdagangan elektronik yaiku, tanpa mangu, tuku liwat printah swara lan intelijen buatan. Iku amarga iki minangka wutah sing ora ana watesan lan kudu tansah waspada kanggo njamin mobilitas lan kepraktisan kanggo standar konsumsi sing beda-beda!

Tips kanggo tuku online

Nalika blanja elektronik lan gadget, ana sawetara perkara sing kudu dielingi. Salah sawijining faktor sing paling penting yaiku ing ngendi produk dituku. Tansah goleki tawaran paling apik lan diskon.

Langkah pisanan kanggo tuku online

Wangsulan: Bab ingkang sapisanan kudu milih panggonan sing aman kanggo tuku lan goleki rega sing paling apik. Sampeyan kudu menehi perhatian khusus kanggo titik iki, amarga umume produk sing didol ing Internet duwe rega sing luwih murah.

Toko lan situs web paling apik kanggo tuku online

Salah sawijining cara paling apik kanggo nemokake tawaran paling apik babagan produk teknologi yaiku nggunakake situs perbandingan rega. Iki bakal ngidini sampeyan kanthi gampang ndeleng toko online sing paling apik kanggo tuku kanthi klik siji.

Entuk tawaran bisa yen sampeyan nggoleki kanthi wektu lan kanthi tenang. Ing bagean TecnoBreak Store kita nuduhake sampeyan sawetara saka sudhut toko karo discounts paling apik lan nawakake.

Portal paling apik kanggo tuku online

Portal kanthi nawakake teknologi paling akeh yaiku eBay, Amazon, Komponen PC lan AliExpress. Dheweke minangka portal sing misuwur lan akeh kaluwihan. Sampeyan uga kudu nimbang cara pembayaran lan pengiriman.

Ing TecnoBreak, kita nawakake alat sing ngidini sampeyan mbandhingake rega paling apik lan diskon saka toko kayata Amazon, Komponen PC, AliExpress lan eBay. Iki bakal ngirit wektu lan dhuwit nalika blanja.

ndhuwur 10 gadget

Gadget kayata headphone game USB, pangisi daya USB-C kanggo iPad lan laptop utawa Samsung Galaxy S9 kalebu sing paling populer ing bagean iki.

ndhuwur 10 video game

Game kaya League of Legends, Call of Duty: Black Ops 2, lan FIFA 16 PS4 minangka sawetara sing paling populer.

Kanthi TecnoBreak.com sampeyan bakal duwe akses menyang discounts paling apik lan nawakake ing Gadgets lan video game.

10 game PC paling apik

Game PC kaya GTA V PlayStation 4, Far Cry 4, lan Call of Duty: Black Ops 2 minangka sawetara sing paling populer.

10 mobiles mid-range paling apik

Telpon mid-range kaya Samsung Galaxy J7, Motorola G5 utawa Samsung Galaxy Grand Premium sawetara sing paling populer.

Ing TecnoBreak kita nuduhake sampeyan nawakake paling apik lan diskon ing teknologi, elektronik, smartphone, video game lan Gadgets.

Top 10 televisi kanggo tuku online

Yen sampeyan lagi nggoleki TV anyar, pilihan bisa dadi angel. Begjanipun, ing toko virtual kita sampeyan bakal bisa ndeleng Top 10 televisi, karo tawaran paling apik lan diskon ing Internet.

Nalika tuku televisi, ana sawetara faktor sing kudu ditimbang, mula kita bakal nuduhake sampeyan Top 10 televisi, kanthi tawaran lan diskon paling apik.

Top 10 mesin ngumbah kanggo tuku online

Blanja kanggo mesin cuci anyar bisa dadi angel, amarga ana akeh model lan fitur sing kasedhiya. Mulane, ing kene kita nuduhake sampeyan Top 10 mesin cuci kanthi tawaran lan diskon paling apik kanthi online. Nalika tuku mesin cuci anyar, ana sawetara faktor sing kudu ditimbang.

TechnoBreak | Nawakake lan Reviews
Logo
Ngaktifake registrasi ing setelan - umume
Wadhah karanjang