Sistem

Dina iki angel golek wong sing ora duwe ponsel, tablet utawa malah komputer. Saliyane minangka piranti kerja, piranti kasebut penting kanggo fungsi luang, kayata panggunaan jaringan sosial lan aplikasi obrolan, kayata WhatsApp.

Nanging, supaya bisa mlaku kanthi bener, piranti kasebut mbutuhake sistem operasi. Yen sampeyan ora ngerti apa iku, sampeyan kudu ngerti, kanthi cara sing prasaja lan prasaja, sistem operasi (OS) minangka program (perangkat lunak) sing fungsine kanggo ngatur sumber daya sistem, nyedhiyakake antarmuka supaya saben kita bisa nggunakake piranti.

Sanajan rada teknologi, iku dudu konsep sing angel dingerteni. Ing artikel iki, kita nuduhake informasi babagan sistem operasi utama sing saiki ana, njelasake kanthi luwih rinci babagan apa lan apa sing digunakake.

Tip lan trik Google Docs

Nyambungake Google plus Docs minangka pembaca dokumen artikel Google plus Drive standar wis digunakake dening mayuta-yuta pelanggan ing saindenging jagad. Apa sampeyan pengin mbukak utawa ...

Pandhuan Instalasi Windows 8

Cara nyiyapake windows 8 langkah demi langkahTutorial iki mulang sampeyan carane nyiyapake Windows 8 kanthi cara sing praktis lan disederhanakake.Persyaratan sistem minimal Windows 8Sadurunge miwiti instalasi, ...

Apa Sistem Operasi?

Kaya sing wis kasebut, sistem operasi minangka piranti lunak sing tanggung jawab kanggo operasi komputer utawa smartphone. Iku struktur sing ngidini kabeh program lan bagean saka komputer bisa digunakake lan ngidini pangguna kanggo sesambungan karo mesin, liwat antarmuka intuisi.

Nalika sampeyan nguripake salah siji piranti, sistem operasi mbukak lan wiwit ngatur sumber daya komputer. Ing stroke prasaja, iku ndadekake urip luwih gampang kanggo pangguna, nggawe nggunakake piranti luwih praktis lan uga luwih aman, awit iku sistem operasi sing nemtokake apa sing kudu dilakoni kanggo komputer, seluler utawa tablet.

Sawetara fungsi sistem operasi

Sumber daya: sistem kudu duwe kapasitas lan memori sing cukup supaya kabeh fungsi bisa dileksanakake kanthi bener, iki bisa uga minangka salah sawijining fungsi sistem operasi sing paling penting.

Memori: iku apa njamin sing saben aplikasi utawa tumindak occupies mung memori strictly perlu kanggo operasi, aman lan ninggalake papan kanggo fungsi liyane.

File: padha tanggung jawab kanggo nyimpen informasi, wiwit memori utama biasane winates.

Data: kontrol data input lan output, supaya informasi ora ilang lan kabeh bisa rampung kanthi aman.

Proses: nggawe transisi antarane tugas siji lan liyane, supaya pangguna bisa nindakake / nglakokaké sawetara tugas / aplikasi ing wektu sing padha.

Fungsi sistem operasi iki bisa diaktifake kanthi tombol, piranti kayata mouse lan keyboard sing kontak karo antarmuka grafis (sing katon ing layar), kanthi tutul langsung ing layar (layar demek), ing kasus smartphone lan tablet, utawa malah liwat printah swara wis kasedhiya ing sawetara piranti lan aplikasi.

Minangka aturan umum, sistem operasi wis diinstal kanthi gawan ing piranti. Mulane, iku penting sing sing nggunakake smartphone, tablet lan komputer ngerti sethitik liyane babagan lan ngerti sistem operasi utama kasedhiya. Kita bakal ngomong babagan dheweke mengko.

sistem operasi kanggo komputer

Umumé, sistem operasi komputer (desktop utawa laptop) luwih rumit tinimbang sing digunakake ing piranti seluler, kayata tablet lan ponsel. Ing ngisor iki, kita ndeleng telung ndhuwur kanthi luwih rinci.

Windows

Dikembangake ing taun 80-an dening Microsoft, iku salah siji saka sistem operasi paling populer ing donya, kang diadopsi dening meh kabeh merek Produsèn komputer utama ing donya. Swara wektu wis gained versi anyar dianyari (Windows 95, Windows 98, Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8 lan Windows 10).

Cukup kanggo wong sing mbutuhake panggunaan dhasar lan fungsional, kanggo sinau utawa kerja, duwe antarmuka sing intuisi banget.

MacOS

Dikembangake dening Apple, iku sistem operasi eksklusif kanggo komputer lan laptop merek, sing diarani Mac (Macintosh). Iku, bebarengan karo Windows, sistem operasi sing paling akeh digunakake ing donya, sing wis nampa nganyari lan versi anyar kanggo dekade. Sanajan ora mung siji, nanging sistem operasi sing paling akeh digunakake dening para profesional ing seni, yaiku sing nggarap produksi video, desain grafis utawa wilayah sing gegandhengan.

Linux

Iki minangka sistem operasi sing paling akeh digunakake ing perusahaan, amarga mbukak sumber, tegese ngidini akses lengkap menyang kode sumber (ora kaya sistem operasi sadurunge). Iku banget Versatile, gampang kanggo ngatur lan dianggep banget aman. Nanging, ora umum banget ing omah utawa komputer pribadi.

Sistem operasi seluler lan tablet

Ing piranti seluler (kayata telpon seluler lan tablet) sistem operasi luwih prasaja lan digawe khusus kanggo jinis piranti iki. Sanajan ana liyane, sing utama yaiku:

iOS

Iki minangka sistem operasi eksklusif kanggo smartphone lan tablet merek Apple lan minangka sistem operasi pisanan kanggo ponsel sing digawe. Cepet banget, akeh pilihan aplikasi kanggo didownload lan antarmuka sing gampang, apik lan gampang diatur.

Android

Iki minangka sistem operasi mayoritas smartphone saka macem-macem merek, sing njamin luwih akeh pilihan nalika milih ponsel anyar, saka segi model lan rega. Iki digawe dening Google lan saiki dadi sistem operasi sing paling akeh digunakake ing donya.

Apa bedane antarane sistem operasi?

Prinsip dhasar operasi saben sistem padha preduli saka sistem operasi, karo sawetara rincian sing kudu dijupuk menyang akun gumantung apa saben wong looking for nalika tuku smartphone anyar.

Bentenipun utama ing antarmuka saben (yaiku, apa sing katon ing layar), supaya saben sistem operasi duwe tampilan dhewe. Iku normal kanggo wong sing wis tansah nggunakake Windows duwe sawetara kangelan njaluk digunakake kanggo Mac lan kosok balene. Nanging, ora ana wektu sing ora ngrampungake.

Sanajan bisa nganyarke utawa ngganti sistem operasi, umume wong ora nindakake. Dadi luwih apik kanggo milih sistem operasi sing bakal digunakake sadurunge tuku piranti kasebut lan sinau luwih lengkap babagan cara kerjane.

TechnoBreak | Nawakake lan Reviews
Logo
Ngaktifake registrasi ing setelan - umume
Wadhah karanjang