tablet

Percaya utawa ora, tablet ora teka ing pasar minangka gadget sing mengilap, langsing, lan apik gayane saiki. Padha uga ora metu saka biru ing 2010 kaya iPad.

Ana sejarah sing sugih ing mburine sing meh limang dekade kepungkur. Tindakake kanthi ringkes babagan sejarah komputer cilik iki lan kemajuan teknologi sing ndadekake dheweke dadi saiki.

Sajarah tablet

Ing taun 1972, Alan Kay, ilmuwan komputer Amerika, ngusulake konsep tablet (disebut Dynabook), sing dirinci ing tulisane sing diterbitake mengko. Kay mbayangake piranti komputasi pribadi kanggo bocah-bocah sing bisa digunakake meh kaya PC.

Dynabook kasusun saka pena cahya lan nampilake awak ramping kanthi tampilan paling sethithik sak yuta piksel. Macem-macem insinyur komputer ngusulake piranti keras sing bisa digunakake kanggo nggawe ide kasebut sukses. Nanging, wektune durung ana, amarga laptop durung diciptakake.

1989: Era Brick

Komputer tablet pisanan debut ing pasar ing taun 1989 kanthi jeneng GRidPad, jeneng sing diciptakake saka Sistem Grid. Nanging, sadurunge, ana tablet grafis sing nyambung menyang workstation komputer. Tablet grafis iki ngidini nggawe antarmuka pangguna sing beda, kayata animasi, gambar lan grafis. Padha makarya kaya mouse saiki.

GRidPad ora ana cedhak karo rincian Dynabook. Dheweke gedhe banget, bobote kira-kira telung kilogram, lan layar kasebut adoh saka pathokan yuta piksel Kay. Piranti uga ora ditampilake ing werna abu-abu.

1991: munggah saka PDA

Ing wiwitan taun 90-an, asisten digital pribadi (PDA) nggegirisi pasar. Ora kaya GRidPad, piranti komputasi iki nduweni kecepatan pangolahan sing cukup, grafis sing adil, lan bisa njaga portofolio aplikasi sing akeh. Perusahaan kayata Nokia, Handspring, Apple, lan Palm dadi kasengsem ing PDA, nyebat teknologi komputasi pena.

Ora kaya GRidPads sing mbukak MS-DOS, piranti komputasi pena nggunakake PenPoint OS IBM lan sistem operasi liyane kayata Apple Newton Messenger.

1994: Tablet bener pisanan dirilis

Ing pungkasan taun 90-an, gagasan novel babagan gambar tablet Kay wis rampung. Ing taun 1994, Fujitsu ngetokake tablet Stylistic 500 sing didhukung dening prosesor Intel. Tablet iki dilengkapi Windows 95, sing uga muncul ing versi sing luwih apik, Stylistic 1000.

Nanging, ing taun 2002, kabeh diganti nalika Microsoft, dipimpin dening Bill Gates, ngenalaken Windows XP Tablet. Piranti iki didhukung dening teknologi Comdex lan bakal dadi wahyu ing mangsa ngarep. Sayange, Windows XP Tablet gagal kanggo manggon nganti hype sawijining amarga Microsoft ora bisa nggabungake sistem operasi Windows basis keyboard menyang piranti 100% tutul-aktif.

2010: Kesepakatan Nyata

Ora nganti 2010, perusahaan Steve Job, Apple, ngenalake iPad, tablet sing nawakake kabeh pangguna sing pengin ndeleng ing Dynabook Kay. Piranti anyar iki mlaku ing iOS, sistem operasi sing ngidini fitur pangaturan dhewe gampang, layar tutul intuisi lan nggunakake sadurunge nyeret.

Akeh perusahaan liyane ngetutake jejak Apple, ngluncurake desain iPad sing wis direncanakake maneh, sing nyebabake jenuh pasar. Mengko, Microsoft ndandani kesalahane sadurunge lan nggawe Windows Tablet sing luwih gampang disentuh, bisa dikonversi sing fungsine minangka laptop entheng.

tablet dina iki

Wiwit 2010, durung ana akeh terobosan ing teknologi tablet. Wiwit awal 2021, Apple, Microsoft lan Google saiki dadi pemain utama ing sektor kasebut.

Dina iki, sampeyan bakal nemokake piranti apik kaya Nexus, Galaxy Tab, iPad Air, lan Amazon Fire. Piranti kasebut nawakake atusan yuta piksel, mbukak macem-macem widget, lan meh ora nggunakake stylus kaya Kay. Mbok menawa kita wis ngluwihi apa sing dibayangke Kay. Wektu bakal mbukak apa kemajuan sing bisa ditindakake ing teknologi tablet ing mangsa ngarep.

TechnoBreak | Nawakake lan Reviews
Logo
Ngaktifake registrasi ing setelan - umume
Wadhah karanjang