Esai Makrografik: Peralatan, Teknik lan Rahasia Makrofotografi

Ana istilah sing tuwuh ing antarane penggemar fotografi, lan istilah iki duwe luwih saka siji jeneng: fotografi makro, fotografi makro utawa fotografi makro. Apa wae jenenge, iku spesialisasi ing bidang fotografi sing entuk pengikut lan ngasilake asil sing menarik.

Kamera adaptasi lan pasar uga ganti amarga fotografi makro, sing biasane digunakake kanggo motret alam.

Apa iku fotografi makro?

Kanggo mbantah apa fotografi makro, ayo miwiti kanthi menehi komentar babagan aspek iki. Istilah iki kedadeyan nalika, ing asas, foto sing nyekel obyek lan proyeksi ing film ukurane padha. Teknik iki dimaksudake kanggo nyorot proporsi data sing paling akeh ing foto.

Apa sampeyan ngerti saiki sampeyan isih ndeleng antena serangga sing digambarake? Iki minangka tujuan gedhe fotografi makro. Kasus conto sing luwih teknis: yen film kasebut 35mm, ukuran gambar pungkasan bakal ana ing rasio 24 x 36mm.

Fotografi makro, nanging, minangka seni sing larang banget, sing gumantung karo peralatan sing sithik. Kajaba iku, sampeyan kudu cedhak banget karo obyek sing arep difoto. Ana kamera kompak sing nduweni fungsi makro. Ing sampeyan, obyek sing dikarepake bakal fokus saka 5 sentimeter, utawa malah kurang!

ing kamera DSLR, jarak minimal langsung ana hubungane karo lensa kamera. Ana uga teknik lawas sing bisa ngowahi lensa lan asile apik banget. Kanggo nindakake iki, ngeculake lensa saka lensa kamera lan uga mbalikke kanggo nyedhaki obyek sing pengin dipotret.

Apa sing dibutuhake kanggo tes makrografi?

Apa sing dibutuhake kanggo tes makrografi?

Tes macrophotography, Nanging, ora prasaja. Ana sawetara poin sing kudu digatekake supaya bisa njupuk gambar sing apik. Kaping pisanan, cahya minangka titik penting, amarga teknik iki gumantung banget marang data obyek sing digambarake. Mulane cahya iku paling penting.

Sabanjure, pikirake babagan ambane lapangan, sing uga dadi perhatian sing penting. Ambane langsung ana hubungane karo pendekatan sing tepat kanggo obyek kasebut. Titik katelu, kanthi cara, uga ana hubungane karo nomer loro: tema sekunder gambar.

Yen sampeyan motret unsur ing lanskap sing duwe unsur liyane ing latar mburi, iku penting kanggo mbayar manungsa waé kanggo iki amarga padha duwe kamungkinan kanggo kurban aspek aktif lan apik tenan kanggo asil final saka foto. Nanging, waspada lan priksa manawa unsur sekunder kasebut ora ngganggu gambar sampeyan.

Kanggo iki, blur latar mburi penting kanggo narik kawigaten luwih akeh menyang obyek utama foto. Kamera, ing kasus kaya mengkono, lumebu ing pemandangan, nalika imbuhan mung sregep ing kamera tartamtu, ngendi sampeyan ngontrol aperture lensa. Gunakake nomer gratis sing luwih cilik.

Ing kamera sing ora spesifik, ana fungsi makro, sing nggawe pangaturan iki kanthi otomatis. Bayangan uga duweni potensi ngrusak asil pungkasan foto, mula kudu digatekake uga. Iki kedadeyan amarga jarak obyek sing mbutuhake teknik iki, kanthi kemungkinan nuduhake surplus.

Mangkono uga, pigura subyek sampeyan uga minangka titik fokus sing penting: goleki area sing peteng lan padhang sing ora cocog karo subyek sampeyan. Kabeh data sing kadhaptar iki nduweni kemungkinan penting supaya asil akhir fotografi makro sampeyan khusus.

Preparation kanggo tes macrographic

Preparation kanggo tes macrographic

Nyiapake esai fotografi makro iku paling penting. Sawetara barang sing dibutuhake, mula kudu waspada lan priksa kabeh sadurunge ninggalake omah supaya sampeyan ora kantun lelungan menyang situs pementasan. Saiki, kita bakal dhaptar poin-poin penting sing kudu dijlentrehake babagan adegan fotografi sadurunge miwiti njupuk gambar.

Minangka fokus Penting kanggo motret lan kanggo asil pungkasan foto, sampeyan butuh tripod, sing ngidini sampeyan ndandani kamera ing titik tartamtu sadurunge njupuk. Kajaba iku, sampeyan bakal bisa milih pigura sing paling apik lan sampeyan ora bakal ditinggal nganggo kamera sing luar biasa lan ngrusak foto khusus.

Sabanjure, sampeyan kudu nggawa kamera, mesthi. Padha duwe kamungkinan kamera khusus kanggo fotografi makro utawa ora, nanging mbayar manungsa waé kanggo njupuk kamera sing bakal nggawa sampeyan asil sregep paling apik banget. Ing kene, sampeyan kudu ngganti unsur penting kaya fokus, framing, lensa mundur, kacepetan rana, aperture, lan liya-liyane.

Kajaba iku, nggawa kaca tingal. Dheweke duwe kemungkinan nggawa asil sing beda-beda, mula luwih becik ngevaluasi lensa sing beda sajrone tes. Kanthi cara iki, sampeyan bakal entuk sawetara asil sing luar biasa lan sampeyan bakal bisa milih sing paling apik ing pungkasan.

Ing kasus tartamtu, sampeyan uga kudu nggawa piranti lampu kilat saka njaba, amarga cahya alami bisa uga ora cukup. Barel ekstensi uga duweni potensi sing migunani banget: kudu diselehake ing antarane lensa lan kamera, sing uga menehi ujung ekspresif.

Kamera tartamtu isih mbutuhake dering adaptor mbalikke lan bellow ekstensi. Kabeh produk kasebut duwe potensi sing tepat, mula priksa kabeh sing kudu digawa lan aja kantun asil pungkasan sesi fotografi makro sampeyan.

Close up X macro photography

Close up X macro photography

Fotografi makro lan close-up minangka 2 istilah sing umum digunakake ing jagad fotografi lan kayane padha, nanging loro kasebut duwe bedane cepet. Ing kahanan fotografi makro, kaya sing saiki wis rinci ing kene, gambar dijupuk kanthi fokus ing data cilik, nanging kanthi cara sing luwih gedhe, kanthi kopling lan lensa sing bener kanggo iki.

Ing bidikan pisanan, lensa persis padha, nanging foto dijupuk nganggo lensa sing luwih dawa fokus. Ing tembung liyane, fokus ngganti wayahe sampeyan nyedhaki obyek lan sampeyan kudu mindhah kamera nganti sampeyan entuk ketajaman sampurna.

Dadi tujuane pancen padha, nanging teknike beda, bedane utama yaiku pembesaran kamera.

Peralatan lan aksesoris sing tepat.

Pungkasan, ayo dhaptar peralatan sing dibutuhake kanggo nindakake tes makrofotografi:

  • Tripod
  • Kamera
  • Kacamata kacamata
  • lampu kilat njaba
  • silinder extension
  • Ring adaptor lensa kuwalik
  • ekstensi bellow

kesimpulan

Fotografi makro minangka seni sing apik banget, utamane yen sampeyan seneng foto kanthi macem-macem data. Data iku sing mbentuk uripe manungsa, mula nggambarake yen ing foto malah romantis. Pay manungsa waé menyang data lan sinau kathah, iku bisa cukup migunani minangka pakulinan lan malah minangka soko profesional.

Apa sampeyan seneng karo artikel kita? Sampeyan sinau soko? Ninggalake komentar ing ngisor iki!

sampeyan bisa uga seneng

Tommy Banks
Kita bakal seneng ngrungokake apa sing sampeyan pikirake

ninggalake wangsulan

TechnoBreak | Nawakake lan Reviews
Logo
Ngaktifake registrasi ing setelan - umume
Wadhah karanjang