bisa dianggo

Piranti teknologi apa wae sing bisa digunakake minangka aksesori utawa sing bisa kita gunakake yaiku sing bisa dipakai. Sawise kabeh, iki terjemahan saka istilah Inggris. Antarane wong-wong mau, sing paling populer saiki yaiku jam tangan pinter lan smartbands, piranti sing ciri utama yaiku pemantauan kesehatan.

Apa sing bisa dipakai lan teknologi sing bisa dipakai

Mula, kita bisa ujar manawa dheweke mbantu lan cenderung dadi sekutu kesehatan lan kegiatan fisik sing luwih apik. Nanging, ana panggunaan liyane kanggo piranti sing bisa dipakai iki sing terus berkembang lan mula kita bakal ngrembug kanthi luwih rinci.

Apa sing bisa dipakai lan kepiye cara kerjane?

Wearable ora mung babagan kesehatan. Sanajan akeh jam tangan pinter anyar fokus ing tema kasebut, kayata jam tangan cerdas Samsung Galaxy Watch Active 2 kanthi elektrokardiogram (ECG), ana fitur liyane kanggo piranti kasebut.

Kangge, smartbands Xiaomi Cina wis disiapake kanggo pembayaran jarak amarga teknologi NFC (Near Field Communication); Apple Watch uga karo Apple Pay lan jam tangan pinter liyane sing kompatibel karo Google Pay nindakake fungsi pembayaran jarak.

Kajaba iku, piranti sing bisa dipakai bisa dadi sekutu nalika ngontrol kabar, telpon seluler, biaya kalori, tingkat oksigen getih, ramalan cuaca, GPS, pangeling lan tingkat oksigen getih, lan liya-liyane.

Ing tembung liyane, wearables multitasking lan ngganggu, amarga padha ngganti cara wong muter olahraga, nggawe pembayaran, sesambungan karo spasi digital, lan malah turu.

Thanks kanggo sumbu sensor, sampeyan bisa ngukur sawetara aktivitas pangguna: ngawasi turu lan denyut jantung, counter langkah, tandha gaya urip sing ora aktif lan liya-liyane. Kanggo iki, accelerometer minangka sensor penting sing nyumbang akeh kanggo analisis kasebut, amarga ngukur tingkat osilasi. Yaiku, dikonfigurasi kanggo ngerteni gerakan lan karep. Mangkono, dheweke ngerti nalika kita njupuk langkah utawa nalika kita sepi.

Logika sing padha ditrapake kanggo ngawasi turu, sanajan ana sensor liyane sing melu fungsi iki. Denyut jantung uga mengaruhi analisis iki, amarga sensor piranti ngerteni penurunan metabolisme pangguna lan, mula, pemahaman babagan tingkat turu sing mudhun.

Ing cendhak, wearables nyedhiyani macem-macem fungsi, kiro-kiro saka ngawasi kesehatan kanggo nggunakake fashion, kita bakal weruh ing topik sabanjuré.

Apa sing diarani smartwatch?

Jam tangan cerdas dudu barang anyar. Malah ing taun 80-an, "jam tangan kalkulator" didol, contone. A bit boring, tengen? Nanging kabar apik yaiku dheweke tetep ngetutake perkembangan teknologi.

Saiki, dheweke uga dikenal minangka jam tangan pinter utawa jam tangan seluler, lan sing paling umum digunakake kanggo nggabungake jam tangan lan smartphone. Iki tegese ora mung aksesoris sing menehi tandha wektu, nanging uga bisa nggawe urip saben dina luwih gampang.

Contone, kanthi smartwatch terpadu menyang smartphone, sampeyan bisa ninggalake telpon ing kanthong utawa tas ransel lan nampa kabar saka jaringan sosial, maca SMS utawa malah njawab telpon, gumantung saka model smartwatch.

Ing tembung liyane, meh kabeh jam tangan pinter adhedhasar informasi sing ditampa saka smartphone, biasane liwat Bluetooth. Persamaan liyane antarane jam tangan pinter lan ponsel yaiku baterei, sing uga kudu diisi.

Kanthi cara sing padha, bisa digunakake kanggo mbantu olahraga, amarga ana model jam tangan pinter kanthi monitor jantung, supaya sampeyan bisa ngawasi detak jantung.

Kajaba iku, jam tangan pinter bisa duwe kontrol swara kanggo mbukak email, ngirim pesen, utawa malah njaluk jam tangan pinter nuduhake alamat utawa nuntun sampeyan menyang endi wae.

Nyatane, malah ana jam tangan pinter sing nganggo kamera lan malah sing nganggo sistem operasi kayata Android Wear utawa Tizen, sing ana ing model jam tangan Samsung, sing ngidini sampeyan nggunakake aplikasi ing jam tangan pinter.

Fungsi liyane sing menarik yaiku pambayaran invoice liwat sambungan NFC saka smartwatch. Iku fungsi sing durung nyebar ing model, nanging saiki ana ing smartwatch Apple, Apple Watch. Nanging elinga yen mung bisa digunakake karo iPhone 5 utawa versi piranti sing luwih anyar, kayata iPhone 6.

Kanggo desain jam tangan pinter, bisa ana ing macem-macem wujud: kothak, bunder, utawa kaya gelang, kaya Samsung Gear Fit. Lan malah ana model smartwatch karo layar tutul.

Kekurangan jam tangan pinter, tanpa mangu, yaiku regane. Nanging kaya teknologi apa wae, tren kasebut dadi populer lan merek bisa nggawe model sing luwih terjangkau.

Saiki, model sing kasedhiya bisa uga rada larang, nanging wis ana akeh fitur kanggo mbantu sampeyan saben dina.

Pengaruh saka wearables ing fashion

Minangka piranti sing digunakake minangka aksesoris, padha langsung mengaruhi fashion. Iki bisa dideleng kanthi anane model jam tangan pinter sing disesuaikan kanggo olahraga, kayata Apple Watch Nike+ Series 4, sing dilengkapi gelang sing dibedakake.

Kangge, Samsung wis mikir babagan fashion kanthi cara sing beda. Kanthi fitur Gayaku Galaxy Watch Active 2, pangguna bisa njupuk foto klambi lan nampa wallpaper khusus sing cocog karo warna lan hiasan liyane ing sandhangane. Kajaba iku, wis ana kaos pinter saka Ralph Lauren sing bisa ngukur detak jantung lan busana nganggo 150 lampu LED sing ngganti warna miturut reaksi ing jaringan sosial.

Ing cendhak, tren kanggo industri fashion kanggo nyedhaki logika saka wearables, apa kanggo tujuan kesehatan utawa interaksi digital.

Apa piranti IoT (Internet of Things) sing bisa dipakai?

Jawaban iki kontroversial, amarga bisa uga ya lan ora. Lan iku: wearables wis muncul minangka gejala transformasi digital lan nggawe piranti IoT, nanging ora kabeh duwe sambungan internet. Pramila angel kanggo nggawe pratelan kasebut.

Smartband minangka piranti sing bisa dipakai sing gumantung ing ponsel, amarga kabeh informasi sing diklumpukake mung bisa diakses liwat smartphone, dikirim liwat Bluetooth. Mulane, dheweke ora nyambung menyang internet. Kangge, smartwatches duwe kamardikan tartamtu, bisa duwe sambungan nirkabel.

Sing penting yaiku elinga yen akses internet minangka faktor sing ngatur piranti kayata IoT.

Wearables ing transformasi digital

Kaya sing dakkandhakake ing ndhuwur, jam tangan pinter lan smartbands paling populer, nanging ora ateges mung siji-sijine. Google Glass lan HoloLens Microsoft teka karo proposal kasunyatan ditambah kanggo tujuan perusahaan, tren transformasi digital. Mulane, bisa dibayangake yen bakal entuk sawetara wektu kanggo jinis sing bisa dipakai kanggo dadi bagian saka urip saben dina.

Kontroversi saka wearables

Kita wis weruh manawa piranti sing bisa dipakai ngumpulake data, ta? Iki ora ala, amarga kita biasane tuku piranti kasebut kanthi kesadaran iki. Kajaba iku, pengumpulan data iki teka kanggo mbantu kita ing kegiatan, kaya sing wis kita deleng sadurunge. Nanging, ora mesthi jelas kanggo konsumen informasi apa sing bakal dikumpulake lan kepiye carane.

Mulane wis ana undang-undang ing pirang-pirang negara ing saindenging jagad, sing ditindakake kanggo nglindhungi pangguna saka penyalahgunaan data, njamin kontrol privasi sing luwih gedhe. Mula, perhatikan syarat panggunaan lan privasi aplikasi sing bisa dipakai lan coba ngerti cara kerja pengumpulan data.

kesimpulan

Kegunaan saka wearables kanggo urip saben dina lan aktivitas olahraga ora bisa dipungkiri. Sawise kabeh, informasi penting bisa diakses luwih cepet kanthi nggunakake smartwatch utawa smartband, contone. Kajaba iku, perawatan kesehatan uga minangka salah sawijining tujuan utama piranti jinis iki.

Ing tembung liyane, dheweke dadi target sing relevan lan potensial kanggo nggawe aplikasi sing darmabakti kanggo teknologi sing bisa dipakai.

TechnoBreak | Nawakake lan Reviews
Logo
Ngaktifake registrasi ing setelan - umume
Wadhah karanjang