Toyota Corolla 2023 е обновена, повеќе моќ и ефикасност!

Кога бараме семеен автомобил, сигурен и, се разбира, ефикасен, вистината е дека името на Toyota Corolla речиси доаѓа на маса. На крајот на краиштата, репутацијата на брендот за доверливост не постои само заради тоа! Тојота е репер во доверливоста, бидејќи може да опреми огромно мнозинство од својот возен парк со исклучително издржливи и ефикасни мотори.

Така, со оглед на тоа што Toyota Corolla штотуку добива надградба, време е одблизу да погледнеме што овој автомобил има да им понуди на возачите. На крајот на краиштата, покрај дизајнерските допири, имаме и поголема моќ и ефикасност.

Значи, пред сè, знајте дека Корола е на автомобилскиот пазар од 1966 година, и вкупно веќе има повеќе од 50 милиони продадени единици ширум светот.

Всушност, нејзината сегашна форма е веќе во 12-та генерација.

Повеќе моќ и ефикасност!

Па, за да го надмине својот претходник, оваа варијанта за 2023 година ќе го задржи истите 1.8-литарски и 2-литарски хибридни мотори. Сепак, според компанијата, ќе имаме малку повеќе моќ на патот, како и подинамичен одговор и поголема ефикасност што пак се преведува во конечно намалување на емисиите.

За да се случи ова, треба да се истакнат многу важни мали детали, како што е вкупната тежина на целото пакување. Впрочем, само во неговиот акумулатор имаме еден Намалување за 18 кг!

Сепак, покрај ова, за да се заштеди гориво, дури и педалот за гас е калибриран за поефикасен одговор.

Ајде да одиме на бројките!

Хибридниот мотор со Моторот 1.8 надминува 138 КС на моќ и е способен за забрзување на 0-100 km / h сам 9,2 секунда Односно, 1,7 секунди помалку од неговиот претходник. Сепак, подинамичен и помоќен моторот 2.0 веќе надминува 193 КС и оди од 0-100 km / h en 7,5 секунди!

Тојота Корола 2023 година

Накратко, „новата“ Toyota Corolla 2023 доби мали промени во надворешноста и внатрешноста до доаѓањето на нов екран од 12,3 инчи. Сепак, големото изненадување е она каде што е најважно со поспособни и поефикасни мотори на патот.

Извор

Томи Бенкс
Ќе бидеме среќни да слушнеме што мислите

оставете одговор

ТехноБрејк | Понуди и прегледи
логото
Овозможете регистрација во поставките - општо
Количката