Може ли привремено да го оневозможам LinkedIn?

Ако веќе не можете да издржите и сакате да се одморите од социјалните мрежи, особено оние поврзани со работата, сигурно сте си го поставиле следното прашање: „дали можам привремено да го деактивирам LinkedIn?“

Иако социјалната мрежа е доста интересна за наоѓање добри врски и работни места, можеби сè уште не е многу добра и сакате да се извлечете од неа. Имајќи го тоа на ум, ги составивме овие и други важни информации за вас кои сакате малку да излезете од оваа средина; Погледнете подолу за повеќе детали!

Дали е можно привремено да се оневозможи LinkedIn?

Според LinkedIn, не е можно привремено да ја деактивирате вашата сметка. Сепак, платформата нуди опција која им овозможува на корисниците да ја менуваат видливоста на профилот, да контролираат кои информации се пристапуваат и користат. За да ја промените видливоста на профилот, сторете го следново:

 1. Отворете го LinkedIn, кликнете на вашата фотографија во горниот десен агол на страницата и кликнете на „Поставки и приватност“;
 2. Во менито лево, кликнете на „Видливост“;
 3. Потоа кликнете на „Опции за преглед на профилот“;

   

   

 4. Проверете ја опцијата „Ќе бидете во целосно приватен режим“. 

   

Отстранете ги вашите информации од пребарувачите

Друга опција што ја нуди LinkedIn е да побарате од пребарувачите да ги отстранат вашите лични податоци, на пример Google, Bing или Yahoo. Процесот може да се направи преку следните линкови:

LinkedIn не контролира што е или не се прикажува во пребарувачите. Затоа оваа постапка мора да ја побара корисникот.

Како да го избришете вашиот профил на LinkedIn

Ако навистина немате намера да продолжите на социјалната мрежа, можеби единствената опција е да ја избришете вашата сметка на LinkedIn.

 1. Одете во табулаторот „Поставки и приватност“ на LinkedIn;
 2. Во табулаторот „Преференци за сметка“, пронајдете и кликнете „Затвори сметка“;
 3. Изберете ја причината за бришење на сметката и внесете ја вашата лозинка за да го потврдите дејството. Запомнете дека може да бидат потребни најмалку 72 часа за да се отстрани профилот од социјалната мрежа.

   

   

Умен! Отсега, точно знаете дали е можно привремено да се деактивира LinkedIn или не, како и алтернативни опции за надминување на оваа ситуација.

Тагови:

Томи Бенкс
Ќе бидеме среќни да слушнеме што мислите

оставете одговор

ТехноБрејк | Понуди и прегледи
логото
Овозможете регистрација во поставките - општо
Количката