Горива: Даноците не го запреа падот!

За жал, минатиот понеделник, зголемувањето на даночното оптоварување на горивата, поконкретно зголемувањето на интернет провајдерот, стави крај на она што веќе беше прекрасен тренд на намалување на цените на горивата, а кој почна да ги смирува духовите на потрошувачите.возачите.

Но, смири се! Ни Коста не можеше да ги запре падовите! На крајот на краиштата, сè укажува дека следниот понеделник ќе имаме нов (и добар) пад на цените, со тоа што дизелот ќе поевтини 10 центи за литар, а бензините за 8 центи, исто така за литар.

Горива: Даноците не го запреа падот!

Сервисна станица

Затоа, благодарение на новиот пад на цената на нафтата и девалвацијата на доларот во однос на еврото, ќе видиме нов пад на цените на референтните горива во Португалија од следниот 12 декември (понеделник).

Така, просечната цена на 95 Simple Benzin се искачува на 1.575 евра за литар, а многу е веројатно дека некои евтини станици ќе го достигнат долгоочекуваниот 1,49 евра за литар. Од своја страна, Simple Diesel ќе се намали на 1.547 евра за литар.

(Во ажурирање)

Исто така, што мислите за сето ова? Конечно гледате како животот се враќа во нормала? Вид на. За жал, сè што се зголеми благодарение на покачувањето на горивото нема да се намали или барем никогаш да не се намали со иста брзина. Инфлацијата е таква. Производите и услугите поскапуваат, никогаш повеќе да не се намалат.

Томи Бенкс
Ќе бидеме среќни да слушнеме што мислите

оставете одговор

ТехноБрејк | Понуди и прегледи
логото
Овозможете регистрација во поставките - општо
Количката