Зошто фотографиите на Инстаграм нема да се зачуваат во Галерија?

Паметен звучник Echo Dot

Инстаграм е една од најпопуларните апликации за социјални медиуми во светот, со корисници кои споделуваат фотографии, видеа и приказни на платформата за комерцијални, забавни и масовни цели. Со текот на годините, тој стана културен центар кој е дом на многу влијателни луѓе.

Постојат неколку бизниси кои генерираа огромен раст само преку нивната онлајн публика на Инстаграм. За различни случаи на употреба, луѓето на Инстаграм често чувствуваат потреба да ги зачуваат своите фотографии од платформата на својот паметен телефон и постои лесен начин да го направат тоа.

Можете да зачувате споделени фотографии на вашиот профил на Instagram на вашиот паметен телефон со неколку едноставни чекори. Фотографијата може да се зачува во Галеријата на телефонот и може да се пристапи во секое време, дури и без интернет конекција.

Сепак, тоа не е нешто што секогаш функционира, па затоа е многу вообичаено да се видат некои луѓе кои прашуваат на форумите како да ја решат грешката при зачувувањето на нивните фотографии на Инстаграм.

Моите фотографии на Инстаграм не се зачувуваат во Галеријата

За да ги зачувате фотографиите на вашиот профил на Инстаграм на телефонот, проверете дали сте ја презеле апликацијата, сте се најавиле и дека имате функционална интернет конекција.

Во картичката на вашиот профил, можете да ги видите сите фотографии што сте ги споделиле во текот на годините што сте ги споделувале на Instagram. Корисниците можат лесно да ги зачуваат своите фотографии назад во Галеријата на нивниот телефон следејќи ги чекорите споменати подолу:

  • Внесете го вашиот профил и притиснете ги трите хоризонтални линии во горниот десен агол.
  • Оттаму, допрете на опцијата „Поставки“ на дното од менито.
  • Следно, кликнете на опцијата „Сметка“.
  • Изберете „Оригинални објави“ (за корисници на Android) или изберете „Оригинални фотографии“ (за корисници на iPhone).
  • Во оваа опција, кликнете на прекинувачот за „Зачувај објавени фотографии“ и активирај го. Корисниците на iPhone треба да ја активираат опцијата „Зачувај оригинални фотографии“.

Заклучок за грешката за зачувување фотографии на мобилниот

Со активирани овие опции, сите фотографии што ги објавувате на Instagram ќе бидат зачувани и во Галеријата (библиотеката) на телефонот.

Вашата галерија треба да прикаже посебен албум со име Instagram Photos. Компанијата забележува дека луѓето кои користат Инстаграм на Андроид може да видат доцнење во појавувањето на фотографиите во фото албумот на Инстаграм на нивниот телефон.

Тагови:

Томи Бенкс
Ќе бидеме среќни да слушнеме што мислите

оставете одговор

ТехноБрејк | Понуди и прегледи
логото
Овозможете регистрација во поставките - општо
Количката