Како да ставите две фотографии на профилот на WhatsApp

Последно ажурирано: 2 април 2023 година

Ако сте неодлучна личност, веројатно сакате да учите како да ставите две фотографии во профилот на whatsapp да ја решиш оваа ситуација и да имаш нешто помалку од кое да бираш. Иако гласникот нема мајчин уредувач на слики, тоа не е проблем: само комбинирајте ги сликите на друга платформа и потоа прикачете ги како слика на профилот.

 • Како да направите слика на профилот на WhatsApp
 • Како да ја смените позадината на секој разговор на WhatsApp

Без разлика на причината, знајте дека сите чекори се многу брзи и удобни, особено затоа што ќе го користиме Instagram како уредник за спојување на сликите. Погледнете подолу за повеќе детали!

1. Спојте ги двете слики

Во овој прв чекор, она што можете да го направите е да ги споите двете слики користејќи уредувач по ваш избор. За овој пример, ќе го користиме Instagram.

 1. Отворете го Instagram на вашиот телефон и креирајте приказна нормално;
 2. Потоа кликнете на „Дизајн“ во менито лево. Ова ќе ви овозможи да ги споите сликите на поедноставен начин;
 3. Изберете распоред на поделен екран и фотографирајте или поставете ја сликата од камерата за да ја пополните левата и десната фотографија;
 4. Прилагодете ја положбата на сликите и допрете ја иконата „Потврди“ во центарот на екранот. Имајте на ум дека фотографијата на WhatsApp има квадратна форма, затоа обидете се да ги поставите фотографиите кои веќе размислуваат за сечење;
 5. Наместо да ја објавувате приказната, допрете ја иконата „Три точки“ во горниот десен агол и изберете „Зачувај“. Во овој момент, ако повеќе не сакате да правите никакви уредувања, можете да го затворите Instagram и да ја отфрлите објавата.

   

2. Променете ја сликата на профилот

Со сликата зачувана во вашата галерија, сега можете да ја поставите како слика на вашиот профил на WhatsApp.

 1. Откако ќе се завршат поставките, кликнете „OK“.

   

 2. Отворете WhatsApp и одете во табулаторот „Поставки“;
 3. Допрете ја вашата фотографија, а потоа иконата „Камера“;
 4. Во менито што се отвора, изберете „Галерија“;
 5. Изберете ја сликата што сте ја создале, вклопете ја во предвидениот простор. Ако сакате, еве како да користите целосна слика како слика на профилот;
Ви препорачуваме:  Сметка за струја: еве што треба да платите во дневната соба!

Томи Бенкс
Ќе бидеме среќни да слушнеме што мислите

оставете одговор

ТехноБрејк | Понуди и прегледи
логото
Количката