Како да ја избришете сметката на Uber Eats во неколку чекори од компјутерот

Паметен звучник Echo Dot

Почетна » Софтвер и апликации » Како да ја избришете сметката на Uber Eats во неколку чекори од PCSoftware и апликации Zoe Zárate 24 септември 2021 година

Ако сакате да знаете како да ја избришете вашата сметка на Uber Eats, апликацијата со која можете да нарачате храна каде што живеете, прво треба да знаете дека овој процес е тесно поврзан со Апликација за возење Uber, бидејќи во двете услуги се користи истиот корисник.

На страната за испорака на нарачки, можно е да имаат до две различни сметки за работа на Uber Eats, бидејќи оваа компанија нуди можност за работа со две средства за испорака: мотоцикли и велосипеди.

Ако се фокусираме на сметката што може да ја добијат обичните корисници кои имаат намера да користат која било услуга (за патување или нарачување храна), нема разлика. За овој тип на корисници, откажете ја вашата сметка на Uber Eats Слично е како ако сакате да ја откажете сметката на Uber.

Платформата на компанијата Uber не прави никаква разлика помеѓу сметките на нејзините две различни услуги, иако има две посебни апликации за нив. Ова значи дека ако сакате да користите Uber јаде, ќе биде неопходно претходно да имате креирано сметка во Uber, туристичката услуга.

Негативната поента на двете сметки што се поврзани на овој начин е дека ако некој корисник сака да ја откаже сметката на Uber Eats, неизбежно ќе Сметката на Uber ќе биде откажана.

Избришете ја сметката на Uber Eats

Соочени со ова малку ограничено сценарио за корисникот, најдоброто решение за избришете ја сметката на uber eats но за да продолжите да ја имате сметката на Uber, тоа е со деинсталирање на апликацијата за храна од уредот и не користење на споменатата услуга повторно.

Маркетинг

Од друга страна, за луѓето кои тие се грижат за пратките (работници), процесот за бришење на вашата сметка на Uber Eats е различен. На возачите кои веќе ја користат апликацијата за возење на работа им се препорачува да ја овозможат услугата Uber Eats на истата сметка, иако можат да креираат и посебна сметка.

Објаснувањето за ова е дека Uber Eats не работи само со доставувачи кои веќе работат како возачи на Uber, туку вклучува и работници кои се задолжени за транспорт на нарачки на нивните велосипеди или мотоцикли.

Како да избришете сметка на Uber Eats

Во секој случај, процесот за откажување на сметката на Uber Eats е ист како оној што се користи за отпишување од Uber:

  • Најавете се на веб-страницата на Uber користејќи ги вашите детали за најава.
  • Одете во делот Помош > Опции за плаќање и сметка > Поставки и оценки на сметката.
  • Одете во опцијата „Избриши ја мојата сметка на Uber“. Внесете ја вашата лозинка.
  • На следниот екран, кликнете на „Продолжи“.

Во случај на не може да го отстрани, ќе треба да го внесете следниот линк и да го пополните формуларот:

https://www.help.uber.com/riders/article/no-he-podido-eliminar-mi-cuenta?nodeId=62f59228-7e48-4cdb-9062-2e9c887c21bb

[su_note]Забелешка: мора да сте најавени со вашата сметка за да можете да го пополните и испратите формуларот.[/su_note]

Откако ќе заврши процесот, Uber ќе ги задржи сите податоци за сметката 30 дена, така што ако корисникот се кае што го избришал, може повторно да ја користи својата сметка. По ова време, тој ќе биде трајно избришан и ќе биде невозможно да се врати. Затоа, размислете добро дали навистина сакате да ја избришете сметката на Uber Eats.

Томи Бенкс
Ќе бидеме среќни да слушнеме што мислите

оставете одговор

ТехноБрејк | Понуди и прегледи
логото
Овозможете регистрација во поставките - општо
Количката