Паметни часовници кои ќе добијат или веќе добиле Wear OS 3

Во моментов, сè уште нема многу потврди за паметни часовници за да го добијат новиот оперативен систем Wear OS 3, развиен од Google. Еден од првите што има потврда дека ќе го користи новиот оперативен систем е Самсунг галакси часовник 4, кој има изменета верзија (Tizen) од страна на јужнокорејската компанија во партнерство со Google.

Во Wear OS 3 ќе имаме неколку подобрувања за паметните часовници базирани на Android. Сепак, за жал, огромното мнозинство на паметни часовници кои се веќе објавени нема да го добијат ова ажурирање, вклучително и оние со чипот Snapdragon Wear 3100. Паметните часовници кои имаат Snapdragon Wear 4100, од ​​друга страна, треба да добијат Wear OS 3.

За Snapdragon Wear 4100

Кога Qualcomm ги надгради чиповите наменети за паметните часовници Snapdragon Wear 2100 на 3100, немаше толку забележлив хит на перформансите за носење.

Меѓутоа, во случајот со Snapdragon Wear 4100 беше поинаку, северноамериканскиот развивач на мобилни процесори успеа да донесе значителна еволуција во својата линија на чипсети наменети за паметни часовници.

Оваа разлика во перформансите веројатно е поврзана со тоа зошто многу паметни часовници не се надоградуваат на Wear OS 3.

За Wear OS

Wear OS е платформа развиена од Google за работа на паметни часовници, наречени паметни часовници. Станува збор за изменета верзија на оперативниот систем Андроид што ја користат различни производители како што се Fossil, Mobvoi, Garmin, Samsung, меѓу другите.

Платформата на Google за уреди за носење беше дизајнирана да се синхронизира со паметните телефони, со што овозможува размена на информации и добивање функции преку процесите и апликациите на мобилниот телефон.

Централно место во работењето на паметните часовници со Wear OS е употребата на Google Assistant, виртуелниот гласовен асистент на Google дизајниран да одговори на гласовните команди на корисникот со снимање аудио од микрофон поврзан со часовникот.

Паметни часовници кои ќе добијат или веќе добиле Wear OS 3

За Google Assistant

Google Assistant е виртуелен гласовен асистент развиен од Google за да одговара на прашања, автоматски да исполнува барања, да активира кратенки, меѓу многу други функции. Присутен е практично во сите уреди кои имаат оперативен систем Андроид и се активира преку клучен збор (Ok Google) за да се даде команда или да се постави прашање.

Гласовниот асистент на Google е способен да комуницира со различни апликации од Play Store, продавницата за апликации на Google создадена за уреди со Android. Ова му овозможува на корисникот да постигне голема флуидност во пристапот до функционалностите достапни во апликациите.

Список на паметни часовници што ќе се ажурираат на Wear OS 3

Погледнете подолу за списокот на паметни часовници за кои веќе е потврдено дека го добиваат ажурирањето на Wear OS 3.

  • Серија фосилни генерации 6
  • Мајкл Корс генерал 6 Бредшо
  • Skagen Falster Gen 6
  • GPS на Mobvoi TicWatch Pro 3
  • Mobvoi TicWatch Pro 3 LTE
  • TicWatch Pro 3 Ultra
  • Mobvoi TicWatch E3
  • Претстојни Mobvoi часовници

Преку | Андроид Централна

Томи Бенкс
Ќе бидеме среќни да слушнеме што мислите

оставете одговор

ТехноБрејк | Понуди и прегледи
логото
Овозможете регистрација во поставките - општо
Количката