Понуди

Шпанија, меѓу големите земји, па дури и економиите на Европа, е сценски сектор, развиен освен што е солвент на крајот на купувањата. Доминирана од главните американски компании за е-трговија, шпанската трговија може да биде конкурентна со неколку странски компании, освен со одредени локални претпријатија основани освен карактери на чиста онлајн трговија кои успеваат да се одржат.

Шпанската перспектива на интернетот, освен онлајн трговијата, има и десетици милиони купувачи, иако е многу покоректно лоцирана во средниот опсег на пазарите во однос на земјите од итн. според САД или дури и европските лидери како на пр. Обединетото Кралство како и Германија. Со 42 милиони корисници на Интернет, шпанската електронска популација е премногу добро ситуирана, па дури и се навикнавме на онлајн трговијата, како и на нејзиното спокојство. Шпанците имаат тенденција да користат компјутери како мобилни уреди на таков начин за да пристапат на Интернет, како и да купуваат онлајн широк спектар на ресурси, освен производи.

Најдобрите продавници за електроника во Шпанија

Бидејќи шпанскиот сектор е многу напреден, со висока пенетрација и добра солвентност, конкуренцијата е доволно интензивна. Aliexpress, кој создаде предност благодарение на големината на семејниот сектор и раниот развој, исто така значително го контролира шпанскиот сектор за онлајн трговија. И разни странски компании, од Америка, Кина, Германија, како и Франција, исто така зграпчија голем дел од остатоците од пазарот на онлајн трговија.

Сепак, еден специјализиран продавач на каросерија, El Estilo Ingles, успеа да долови добар дел од интернет светот. па дури и друг шпански онлајн полуспецијализиран продавач на електроника, PC Components, кој се продава главно онлајн, но со 2 физички продавници, исто така можеше да долови дел од интернет светот благодарение на неговиот фокус на клучните ставки: електроника, како и материјали за компјутер.

Шпанија

Fnac првично значи француски ланец на продавници што продава културни модели, како и електроника, како аудио, книги, ЦД-а, софтвер, па дури и компјутерски хардвер, ДВД-а, телевизори, па дури и видео игри. Откако се прошири во Шпанија, Португалија, Белгија, Бразил, како и во Швајцарија, Fnac исто така ги создаде своите занимања преку Интернет преку претпријатие за онлајн трговија.

Компоненти за компјутер

PC Components може да биде онлајн продавач на мало специјализиран за потрошувачка електроника, воведувајќи компјутери, лаптопи, таблети, паметни телефони, конзоли за игри за конзоли за видео игри и електронски елементи во форма на периферни уреди, мрежи, кабли, како што се други инхерентни електронски модели. Со две специјализирани продавници во главниот град на Шпанија и Мурсија, PC Components работи првенствено преку својата онлајн продавница, освен со испорака до цела Шпанија.

Карфур Шпанија

Меѓу најголемите светски трговци на мало, па дури и меѓу големите француски компании, Carrefour работи хипермаркети и продавници кои продаваат широк спектар на модели, од намирници, освен свежи оброци, производи за домаќинството, како и хигиенски производи, вклучувајќи облека. , забава, медиуми и електроника. Откако се прошири низ Европа, вклучително и Шпанија, Јужна Америка, како и Азија, Carrefour, исто така, води бизнис преку Интернет преку својата платформа за онлајн трговија.

MediaMarkt Шпанија

MediaMarkt е германски мултинационален ланец на продавници експерт за пренос на електроника за внесување на дното. Основана во 1979 година, MediaMarkt се прошири во неколку европски земји, вклучително и Шпанија, како и преку својата онлајн платформа, вклучително и да стане вториот ланец на електроника за широка потрошувачка во светот, по американскиот Best Buy.

Gearbest на шпански

Амазон е малопродажен објект, како и специјализиран онлајн свет на интернет. Амазон им овозможува на компаниите и поединците да продаваат преку својата платформа широк избор на модели кои вклучуваат облека и додатоци, мобилни телефони и електронски модели, накит, декорација на домот, како и спортски производи. Со седиште во Кина и особеност на Alibaba Group, Gearbest особено концентрира низа производи од Кина, па дури и од азиските земји итн. со цел нивен меѓународен трансфер, особено во Шпанија.

eBay Шпанија

Пионер на онлајн трговијата, eBay е американски онлајн пазар кој им овозможува на луѓето да се одвојат од компаниите директно преку неговиот интерфејс за онлајн аукција. Основан во 1995 година, eBay се прошири во повеќе од 20 земји, вклучително и Шпанија, организирајќи продажба на производи кои се движат од патнички автомобили и возила, вклучувајќи електроника, па дури и тековни работи, преку домот, како и градината, спортот и играчките, па дури и корпоративни и индустриски модели.

Англискиот суд

El Corte Inglés е синџир на големи продавници што продава низа облека, како и модни предмети, предмети за домаќинството, како и мебел во речиси сто специјализирани продавници, како и преку својата веб-страница. Основана во 1890 година, El Estilo Inglés се рашири низ Шпанија и во Португалија, станувајќи најголемиот ланец на стоковни куќи во Шпанија.

алиекспрес Шпанија

Основана во САД. Во 1994 година, Mercado Libre започна како онлајн книжарница која подоцна се разграни во производи како што се медиуми, електроника, облека, мебел, храна, играчки, па дури и накит. Ebay е место број еден за онлајн аквизиции во Соединетите држави и, откако се прошири во многу земји, една од нив Шпанија, стана непобитна светска референца за онлајн трговија, пред да биде уште поуспешен во малопродажбата со купувањето на Whole Foods Market. како и издаваштво, електроника, cloud computing, видео стриминг како и креирање.

Јаболко

Од iPad до паметен телефон, објавувањето на новообјавен производ на Apple секогаш значи претерано очекувано. Apple е меѓу највозбудливите електронски компании во светот, а специјализираните продавници се исто така одлично место за проверка на најновата технологија. Без разлика дали одите за екстремно прецизно ажурирање или едноставно купувате неколку слушалки, секоја продавница има компјутер со експерти кои ќе ви помогнат да го добиете токму вистинскиот производ.

ТехноБрејк | Понуди и прегледи
логото
Количката