9 придобивки и предности на Google for Education

Предностите на Google for Education се многу подалеку од училницата, опфаќајќи административни, менаџерски, па дури и активности надвор од училишната средина.

И покрај големата побарувачка за технолошко знаење и вештини, постои загрижувачки јаз во дигиталната настава и практика во образовните институции. И ова, се разбира, стана уште поочигледно во периодот на пандемијата. Дури и предизвикувајќи а когнитивно доцнење и нагласена нееднаквост во писменоста🇧🇷

Меѓу главните причини се тешкотиите на наставниците да ракуваат со дигитални алатки, недостатокот на технолошка структура, малата посветеност на учениците. Во прилог, се разбира, на природните пречки на дигиталните интеракции.

Но, ако, од една страна, имаме општество кое ги бара овие вештини и, од друга страна, учење што не може да ги задоволи, оваа сметка не е затворена, нели? Токму затоа многу компании се грижат за новите професионалци.

И покрај можноста за преквалификација и создавање на универзитети и корпоративни курсеви фокусирани на технологијата, идеалот е ова учење да започне во основното образование. За ова, постојат бројни стратегии и алатки кои помагаат да се модернизира технолошката структура на училиштата.

Денес ќе зборуваме за еден од нив, продолжете да читате за да дознаете малку повеќе за главните предности на Google for Education. Покрај откривањето зошто оваа алатка е толку важна за обука на добри професионалци и Tizens!

Зошто да го користите Google за образование?

Google for Education е збир на алатки достапни во Google Workspace, фокусирани на подобрување на наставата и учењето. Платформата ја користат речиси 100 милиони студенти и наставници, дистрибуирани во приближно 200 земји.

Целта е да се понуди мултидисциплинарна платформа која покрива различни сектори и процеси на образование. Олеснување и оптимизирање на сите стратегии за настава и учење во и надвор од училницата.

За да се помогне демократизирањето на пристапот до придобивките на Google за образование, достапни се неколку пакети, со планови и ресурси соодветни на потребите и можностите на институцијата.

Меѓу ресурсите до кои можат да пристапат наставниците, вработените, студентите и туторите се:

 • гугл разговор;
 • Собери се🇧🇷
 • Класа🇧🇷
 • Gmail;
 • Возење;
 • Документи, табели, формулари, презентации (алатки кои ви дозволуваат да креирате, уредувате, соработувате и споделувате);
 • Центар за безбедност;
 • Извештаи и мониторинг;
 • меѓу другите.

Кои се придобивките и предностите на Google for Education

Комплетот алатки достапни на платформата дава пристап до бројните придобивки на Google for Education. Како:

 • оптимизација и подобрување на наставата и учењето;
 • зголемена продуктивност на вработените, наставниците и учениците;
 • подобрување на квалитетот на учењето, работата и активностите;
 • можност за модернизација на образованието;
 • поголема заштита и адаптација на RGPD🇧🇷
 • е многу повеќе!

Но, што е со вежбањето, од ден на ден? Кои се предностите на Google for Education? Набројуваме 9 придобивки на Google за образование за институцијата, студентите, наставниците и туторите! Потврди!

9 предностите на Google за образование, во пракса

1 – Многу поголема мобилност за настава и достапност на информации

Со цел сите да пристапат до функционалностите на Google Workspace, се користи cloud computing. На овој начин, корисниците не зависат од фиксна технолошка структура за пристап до документи, папки, алатки итн.

Децата можат, на пример, да започнат проект со помош на компјутерот во училницата, да продолжат на својот мобилен телефон и да завршат во тетратката дома. Ова создава многу поголема мобилност за учење, што може да се научи и пристапи во секое време, каде било.

Но, постојат и други алатки кои нудат платформи за компјутерски облак, зошто ова е една од предностите на Google for Education? Бидејќи компанијата достигнува високи нивоа на достапност на информации.

Така, мобилноста не наоѓа пречки во однос на флуидноста и ефикасноста на учењето на далечина. И најдобро од сè, за да се олесни видливоста на статусот на многуте алатки, доволно е да пристапите до Контролна табла за статус на Google Workspace🇧🇷

Затоа, олеснување на идентификацијата на можни грешки, прекини или недостапност во секоја од достапните алатки. Сепак, вреди да се спомене дека платформата нуди висока достапност и брза поправка.

2 – Овозможува имплементација на нови методологии, техники и иновации во училницата

Зборувавме овде, во некои постови, за активни методологии за учењекако превртената училница, интерактивни итн. И видовме дека технологијата е неопходна алатка за примена на овие иновации.

Впрочем, тоа е веќе дел од секојдневниот живот на учениците и може да се вметне во училишната средина како олеснувач на учењето. Дополнително, секако, да се генерира поголема идентификација со студентите, помагајќи во примената и следењето на бројни наставни методологии.

3 – Помош во управувањето со поголема автоматизација и ефикасност

Кога зборуваме за придобивките од Google Workspace, често мислиме на училницата и практиката за учење. Но, технолошките алатки се исто така одлични сојузници во управувањето и административната рутина на вработените и менаџерите во училиштата.

На крајот на краиштата, тие ви дозволуваат да ги автоматизирате повторливите и бирократски активности, како што се категоризација на е-пошта, потсетници за регистрација, регистрација и синхронизација на списоци со студенти. Покрај финансиските дејствија, евиденција на наплати и плаќања.

Затоа, автоматизацијата на менаџментот им овозможува на менаџерите да ги фокусираат напорите и времето на постратешки, сложени или чувствителни активности во институцијата.

4 – Ја зголемува идентификацијата на учениците со училишната средина, генерирајќи поголем ангажман

Погоре зборувавме за идентификација на ученикот со вметнување на технологија во училишната средина. И ова го олеснува спроведувањето на поактуелни методологии, како и дидактички стратегии, предлози за промени и динамиката на самата училница.

На крајот на краиштата, со алатки кои ја олеснуваат интеракцијата, учениците можат подобро да ја истражат својата креативност и да ја откријат алатката. Со ова тие почнуваат повеќе да учествуваат во предложените активности. Нудејќи многу повеќе учество во училишната средина.

5 – Ги намалува трошоците и инвестициите

Кога зборуваме за предностите на Google Workspace, многумина на крајот размислуваат: Уште еден трошок не е интересен за мојата институција!

Факт, сепак, е дека функционалностите на Google, обединети и подредени во интуитивна и комплетна платформа, и овозможуваат на компанијата да ги намали трошоците со други алатки кои дејствуваат специјално за секоја функција.

На тој начин се централизираат бројни активности, процеси и операции. Да не зборуваме, се разбира, за поддршката што ја дава Google и гаранцијата за ажурирања секогаш да нудиме услуги на високо ниво!

Покрај заштедата на хартија, белешки и банери. На крајот на краиштата, целиот овој материјал може да се сподели онлајн, за сите студенти, тутори и соработници.

6 – Минимизирајте ги неуспесите

Природно е дека акумулацијата на функции, активности и задачи го прави секојдневниот живот плодно место за неуспеси и бучава. И во делот на управување, да се вршат уписи, конференции и категоризација на студенти, како и во креирање, дистрибуција и евалуација на задачи и активности.

Со алатките на Google, можно е да се минимизира повторното работење, да се оптимизира времето на вработените, како и да се направат сите процеси потечни и поефикасни.

7 – Ја подобрува интеракцијата и комуникацијата помеѓу сите агенти, студенти, наставници, тутори и вработени

Друга предност на Google for Education е подобрувањето на интеракцијата и комуникацијата помеѓу училиштето, родителите и учениците. Со алатки како Google Meet и Classroom, наставниците можат да одржуваат дискусии, состаноци еден на еден и да споделуваат идеи со сите ученици.

Алатките на Google за образование, исто така, ја олеснуваат интеграцијата помеѓу училиштето и туторите. На крајот на краиштата, со технологијата, менаџерите можат да ги следат активностите, перформансите и рутината на учениците каде било и во секое време.

Дополнително, се разбира, да се биде комуникациски канал за одговарање на прашања, испраќање покани, известувања итн., со брзи одговори и течен дијалог.

8 – Неограничено складирање

Како што споменавме погоре, постојат различни пакети за задоволување на различни барања. Во бесплатниот план, институциите може да имаат простор за складирање од 10 Gb, што помага да се заштеди на физички датотеки и на нивните сопствени сервери. Покрај прилагодувањето на културата на одржливостсо помало производство и депонирање на отпад.

Ако вашата институција се одлучи за надградба, може да имате пристап до неограничен простор. Понатамошно зајакнување на економијата во технолошката инфраструктура, печатењето и физичките простори за складирање на бесконечни документи.

И најдобро од сè, со поголема безбедност отколку што податоците и информациите ќе бидат сместени во облакот, со робусни безбедносни бариери.

9 – Структура и безбедност на еден од најголемите специјалисти за иновации

Конечно, една од најголемите предности на Google for Education е да има безбедносни бариери и стратегии од една од најголемите компании во светот. Google ја гарантира безбедноста и приватноста на информациите, со шифрирање на податоците и контрола на пристапот.

На тој начин се намалуваат можностите за инвазии, напади и кражба на информации.

Сакате да ги добиете сите придобивки на Google за образование и сепак да добивате поддршка од технолошки експерт? Значи, сметајте на Safetec да ја модернизира вашата технолошка структура токму сега!

Станете во контакт со нашиот тим и научете како можеме да ви помогнеме да ја усогласите технологијата со вашиот наставен метод, за да обезбедите многу побогата средина за учење!

И најдоброто, со решенија прилагодени на вашите барања, очекувања и можности!

Томи Бенкс
Ќе бидеме среќни да слушнеме што мислите

оставете одговор

ТехноБрејк | Понуди и прегледи
логото
Овозможете регистрација во поставките - општо
Количката