Како да додадете администратор на Инстаграм

Паметен звучник Echo Dot

Сабја како да додадете администратор на Инстаграм Важен чекор е доколку имате профил од кој било вид на социјалната мрежа. Преку ова, можно е да се одржува календарот на објавување и да се биде свесен за сè што се случува на сметката.

 • Како да знаете кој го посетил вашиот профил на Инстаграм
 • Како да поставите автоодговори на Инстаграм

Важно е да се каже дека е неопходно веќе да сте се префрлиле на компаниска сметка на Инстаграм, што овозможува поголема персонализација и контрола на податоците. Со тоа што е направено, само проверете го упатството подолу.

Промената може да се изврши само преку платформата Meta Business Suite во прелистувачот; мобилната верзија не ви дозволува да поставите нов админ, а покрај тоа, треба да ја поврзете и вашата сметка на Инстаграм со Facebook.

-
Придружете се на ГРУПНИТЕ ПОНУДИ на TecnoBreak на Telegram и секогаш гарантирајте ја најниската цена за вашите набавки на технолошки производи.
-

Со додавање на сметката на Инстаграм на вашата страница на Фејсбук, сите сте подготвени да назначите лице за администратор. Погледнете го чекор по чекор подолу:

 1. Пристапете до Meta Business Suite и, во страничното мени, кликнете на „Административни функции“;
 2. Во делот „Доделете нова улога на администратор“, изберете „Администратор“ ако сакате да ја контролирате страницата и сите поврзани апликации;
 3. Ако не, допрете „Прилагоди“ и внесете „Управување со карактеристики“;

  Пристапете до управувањето со улоги за да им дозволите на луѓето да управуваат со сметките на Инстаграм (слика од екранот: Родриго Фолтер)
 4. На новата страница, изберете од страничното мени, на левата страна на екранот, „Сметки на Инстаграм“;
 5. Ќе се појави профилот на Инстаграм поврзан со Фејсбук, сега само кликнете на „Додај луѓе“ и изберете што можат или не можат да прават.
  Додајте луѓе за управување со профилите на Инстаграм преку Мета бизнис пакет (слика од екранот: Родриго Фолтер)

Ова е местото каде што сопственикот на сметката на Инстаграм може, покрај додавањето администратори, да ги отфрли партнерските сметки, да уредува кој има пристап до нивната сметка, па дури и да ги отстрани.

Со улогата на администратор, лицето може да ги изврши следните дејства на Instagram преку Meta Business Suite преку прелистувач, Android или iOS:

 • Креирајте, управувајте и бришете содржина за Instagram;
 • Испраќајте директни пораки на сметката на Инстаграм;
 • Анализирајте и одговарајте на коментарите, отстранете ја несаканата содржина и извршувајте извештаи;
 • Креирајте, управувајте и бришете реклами на Instagram;
 • Погледнете ги перформансите на вашата сметка, содржината и рекламите на вашата сметка на Инстаграм.

Меѓу овие дејства, испраќањето директни пораки може да се врши само преку апликацијата Instagram, но Meta Business Suite секогаш ве известува кога ќе пристигне нова порака. Покрај администраторот, кој има целосна контрола врз Instagram, можете да ги изберете и функциите:

 • Издавач: Пристап до Facebook со делумна контрола;
 • Модератор: можете да гледате задачи за одговори на пораки, активност на заедницата, соопштенија и информации;
 • Огласувач: пристап до задачи за соопштенија и информации;
 • Аналитичар: Можете да ги видите задачите за информации.

Ова е како да додавате администратори или други улоги на Instagram, сето тоа директно од Meta Business Suite и ви овозможува да ги контролирате сите функции и до кои сметки лицето може да има пристап.

Прочитајте ја статијата за TecnoBreak.

Тренд во TecnoBreak:

 • Сајбер камион Тесла | Протечените фотографии покажуваат не толку футуристички ентериер
 • Која е најдолгата автобуска рута во светот?
 • чудни работи | Теоријата сугерира дека Векна се појавила во други сезони
 • Колку литри бензин имате во резервоарот на вашиот автомобил?
 • Небото не е граница | Гранчиња на Марс, галактички сигнал, BR во вселената и повеќе!

Томи Бенкс
Ќе бидеме среќни да слушнеме што мислите

оставете одговор

ТехноБрејк | Понуди и прегледи
логото
Овозможете регистрација во поставките - општо
Количката