Како да го смените името на страницата на Фејсбук

Паметен звучник Echo Dot

Преименувањето на страницата на Фејсбук е брз процес, но сепак има некои барања. Откупот може да го изврши само сопственикот на страницата или лице кое добило позиција администратор.

Проверете го чекор-по-чекор водичот подолу за да ја направите промената, како и други информации за тоа што можете и што не можете да правите кога го менувате вашето име.

Како да го смените името на страницата на Фејсбук

Променете го името на која било страница, било да е тоа фан страна, комерцијална или која било друга страница на социјалната мрежа. Исто така, можно е да се промени URL-то на страницата, оставајќи ја исто како новото име. За да видите други промени на информациите на страницата, проверете го текстот на страната и видете што можете да промените.

По промената, нарачката поминува низ период на одобрување кој трае до 3 работни дена, а за тоа време Facebook може да бара повеќе информации и, доколку биде одобрена, промената е автоматска. Сепак, невозможно е да се тргне страницата од етерот или пак да се смени нејзиното име во следните седум дена.

Пред да направите промена, обрнете внимание на следниве мерки на претпазливост:

 • Името на страницата мора да биде долго до 75 знаци;
 • Таа мора верно да ја претставува темата на страницата;
 • Мора да го има истото име како вашата компанија, бренд или организација;
 • Не користете имиња на луѓе, компании или организации кои не се ваши;
 • Не вклучувајте варијации на зборот „Фејсбук“ или зборот „официјален“;
 • Не користете погрдни термини.

PC

 1. Во страничното мени, лево од екранот, пронајдете и кликнете на „Страници“;
 2. Ќе се појави список со страниците што ги управувате, изберете ја онаа на која сакате да го промените името;
 3. Повторно во менито од левата страна, кликнете на „Уреди информации за страницата“;
 4. Потоа внесете го саканото име и потврдете ја нарачката.
Променете го името на страницата на Фејсбук преку информации за страницата (слика од екранот: Родриго Фолтер)

Cellелија

 1. Допрете на трите ризици во менито во горниот десен агол на екранот;
 2. Скролувајте надолу до делот „Сите кратенки“ и допрете на „Страници“;
 3. Изберете ја страницата и допрете „Уреди страница“ во менито под името;
 4. Допрете „Информации за страницата“ и можете да го уредите името на страницата на Фејсбук;
 5. Потоа допрете „Продолжи“ и потоа „Побарајте промена“.
Преименувајте страница на Фејсбук во информации за страницата (слика од екранот: Родриго Фолтер)

Вака Facebook ви дозволува да го промените името на страницата со која управува корисникот.

Дали ви се допадна овој напис?

Внесете ја вашата адреса за е-пошта на TecnoBreak за да добивате дневни ажурирања со најновите вести од светот на технологијата.

Томи Бенкс
Ќе бидеме среќни да слушнеме што мислите

оставете одговор

ТехноБрејк | Понуди и прегледи
логото
Овозможете регистрација во поставките - општо
Количката