Разлики помеѓу глобалната и кинеската верзија на Xiaomi Mi Band 7

Само еден месец од лансирањето, Xiaomi го претстави кинескиот Xiaomi Mi Band 7 на светот во мај 2022 година и глобалната верзија во јуни. Сепак, има ли разлики меѓу нив што го оправдуваат изборот на едното или другото?

Вистината е дека и покрај тоа што спецификациите се практично исти, имаме некои промени кои можат да тежат при изборот. Затоа, ќе ги претставам главните несовпаѓања помеѓу моделите.

Кинескиот Mi Band 7 има шпански превод

Разлики помеѓу глобалната и кинеската верзија на Xiaomi Mi Band 7

Доколку ве интересира кинеската опција на Xiaomi Mi Band 7, не мора да се грижите за јазикот на оперативниот систем. Нуди можност да ставите сè на шпански, само поврзете го со вашиот уред за тоа да се случи автоматски.

Во однос на карактеристиките и функционалноста, двете верзии се идентични. Со други зборови, новитетите на линијата 2022 вклучуваат: поголем AMOLED екран, повеќе од 120 регистрирани физички вежби кои можат да се следат, покрај целото следење на метаболичките функции (отчукување на срцето, оксигенација на крвта, квалитет на спиење).

Разлики помеѓу глобалната и кинеската верзија на Xiaomi Mi Band 7

Сепак, на кинескиот пазар има два добро диференцирани модели. Една што носи технологија NFC (Комуникација во близина на терен) и друга без неа. Значи, ако корисникот сака да користи NFC, тој мора да го избере оној со ресурсот.

Во глобалната верзија засега постои само опцијата без NFC. И во случај да размислувате да го купите Xiaomi Mi Band 7 NFC директно од Кина за да го користите во Шпанија, нема да бидете во право.

Оваа технологија има регионален блок, така што нема да можете да плаќате далечински со паметниот опсег во Шпанија. Останува да видиме дали ќе имаме нов глобален модел со NFC.

Глобалниот Xiaomi Mi Band 7 е поскап од кинескиот

Друг фактор што може да тежи на вашиот избор е цената. Како што беше кажано претходно, нема да имате загуба во однос на искуството ако одите на кинеската верзија. Ќе ги имате истите ресурси и шпанскиот јазик.

Додадено на ова, ја имаме разликата во цената, бидејќи како понова верзија, на светскиот пазар цената на Xiaomi Mi Band 7 е повисока.

Затоа, во вашите пребарувања, не заборавајте да ги земете предвид кинеските трговци на мало, како што е AliExpress, бидејќи најверојатно ќе најдете поатрактивни и поконкурентни цени. Секогаш не заборавајте да ја проверите репутацијата на продавницата и коментарите на купувачите за квалитетот и потеклото на производот.

Очигледно, како што одминуваат месеците, глобалната верзија ќе почне да опаѓа и ќе достигне поправедна пазарна вредност. Сепак, ова може да потрае некое време за да се случи.

Дознајте која е верзијата на вашиот Mi Band 7

Конечно, ќе додадам мал совет за да знаете која верзија на Mi Band 7 ја купувате. Ова е прилично лесно да се провери и само треба внимателно да го погледнете оригиналното пакување на производот.

Разлики помеѓу глобалната и кинеската верзија на Xiaomi Mi Band 7

Ако информацијата е напишана на кинески, тоа е кинеската верзија, но ако ја најдете на англиски, тоа е ново лансираната глобална опција.

Затоа е од суштинско значење да имате пристап до оригиналното пакување, бидејќи без да го вклучите уредот, ова е единствениот начин да се знае потеклото на паметната нараквица.

Со тоа, се надевам дека ви помогнав да донесете помирна одлука, бидејќи немаме големи разлики, во пракса, меѓу кинескиот и глобалниот Mi Band 7.

Тагови:

Томи Бенкс
Ќе бидеме среќни да слушнеме што мислите

оставете одговор

ТехноБрејк | Понуди и прегледи
логото
Овозможете регистрација во поставките - општо
Количката