Како да ја избришете сметката на Uber Eats во неколку чекори од компјутерот

Ако сакате да знаете како да ја избришете вашата сметка на Uber Eats, апликацијата со која можете да нарачате храна каде што живеете, прво треба да знаете дека овој процес е тесно поврзан со апликацијата за патување Uber, бидејќи и двете услуги користат ист корисник.

На страната за испорака на нарачки, можно е да имаат до две различни сметки за работа на Uber Eats, бидејќи оваа компанија нуди можност за работа со две средства за испорака: мотоцикли и велосипеди.

Разлики помеѓу Uber и Uber Eats

Ако се фокусираме на сметката што може да ја добијат обичните корисници кои имаат намера да користат која било услуга (за патување или нарачување храна), нема разлика. За овој тип на корисници, бришењето на сметката на Uber Eats е слично на бришењето на сметката на Uber.

Платформата на компанијата Uber не прави никаква разлика помеѓу сметките на нејзините две различни услуги, иако има две посебни апликации за нив. Ова значи дека ако сакате да користите Uber Eats, ќе треба претходно да имате креирано сметка со Uber, туристичката услуга.

Негативната поента на двете сметки што се поврзани на овој начин е дека ако корисникот сака да ја откаже сметката на Uber Eats, неизбежно ќе биде откажана и сметката на Uber.

Со оглед на ова малку ограничено сценарио за корисникот, најдобро решение за бришење на сметката на Uber Eats, но и понатаму да ја имате сметката на Uber е да ја деинсталирате апликацијата за храна од уредот и повторно да не ја користите наведената услуга.

Од друга страна, за луѓето кои се задолжени за пратките (работниците), процесот на бришење на сметката на Uber Eats е различен. На возачите кои веќе ја користат апликацијата за возење на работа им се препорачува да ја овозможат услугата Uber Eats на истата сметка, иако можат да креираат и посебна сметка.

Објаснувањето за ова е дека Uber Eats не работи само со доставувачи кои веќе работат како возачи на Uber, туку вклучува и работници кои се задолжени за транспорт на нарачки на нивните велосипеди или мотоцикли.

Како да избришете сметка на Uber Eats

Во секој случај, процесот за откажување на сметката на Uber Eats е ист како оној што се користи за отпишување од Uber:

Ingresa al sitio web de Uber utilizando tus datos de acceso.
Dirígete a la sección de Ayuda > Opciones de pago y cuenta > Configuración de la cuenta y calificaciones.
Ve a la opción «Eliminar mi cuenta de Uber». Ingresa tu contraseña.
En la próxima pantalla, haz click en «Continuar».

Ако не можете да го отстраните, ќе мора да ја внесете следната врска и да го пополните формуларот:

https://www.help.uber.com/riders/article/no-he-podido-eliminar-mi-cuenta?nodeId=62f59228-7e48-4cdb-9062-2e9c887c21bb

Забелешка: мора да бидете најавени со вашата сметка за да го пополните и поднесете формуларот.

Откако ќе заврши процесот, Uber ќе ги задржи сите податоци на сметката 30 дена, така што ако корисникот се кае што ја избришал, може повторно да ја користи својата сметка. По ова време, тој ќе биде трајно избришан и ќе биде невозможно да се врати. Затоа, размислете добро дали навистина сакате да ја избришете сметката на Uber Eats.

Тагови:

Томи Бенкс
Ќе бидеме среќни да слушнеме што мислите

оставете одговор

ТехноБрејк | Понуди и прегледи
логото
Овозможете регистрација во поставките - општо
Количката