Spotify: Има нова алатка толку популарна што дури и не успева!

Слушаме музика цела година на Spotify. Сепак, само во една прилика, накратко, можеме да разбереме сè што свириме во однос на песни, уметници, албуми и плејлисти. Сега нема да чекаме толку долго за да добиеме преглед на нашиот вкус. Ова е благодарение на новата алатка наречена Icebergify. Алатката е толку популарна за Spotify што страницата понекогаш паѓа доста често.

Spotify: Има нова алатка толку популарна што дури и не успева!

O Icebergify собира податоци за нашите најдобри 50 изведувачи и нашите долгорочни, краткорочни и среднорочни трендови на слушање за да создаде табела во облик на санта мраз на омилените уметници. Тоа, рече, потоа подредете ги по популарност, со најголемите или најпопуларните на врвот на ледениот брег и оние што не ги играме секогаш на дното.

spotify алатка

O мразат Многу е лесен за употреба. Едноставно одете на веб-локацијата, најавете се на вашата сметка на Spotify и потоа дајте ѝ дозвола на алатката да пристапи до вашата сметка.

Таму веднаш се генерира графикон базиран на вашите омилени песни, кој можете да го зачувате или снимите.

Сепак, важно е да се забележи дека алатката е многу популарна во моментот и страницата редовно паѓа. Ова е само за да ви кажеме дека може да бидат потребни неколку обиди или освежување на страницата пред да ја добиете табелата.

Но, постои уште една подеднакво интересна алатка. Зборувам за Spotify Pie кој ги прикажува сите жанрови што ги слушате.

Дарен Хуанг постави еден вид жанр и гледач на уметници на GitHub наречен Spotify Pie. Сè што треба да направиме е да се најавиме на нашата Spotify сметка и да ги прифатиме дозволите што се побарани од нас. Веб-страницата потоа генерира пита-табела на жанровите на Spotify што најмногу ги слушаме. Дефинитивно е нешто многу интересно.

Додека се движиме низ секој дел од табелата, го гледаме името на жанрот заедно со листа на поврзани уметници. Нема бројки за овие податоци, но жанровите се подредени. Од најслушаните до најмалку. Можеме и да отстраниме или прикажеме некои жанрови.

Сепак, можеме да видиме и листа на најдобрите уметници.

Томи Бенкс
Ќе бидеме среќни да слушнеме што мислите

оставете одговор

ТехноБрејк | Понуди и прегледи
логото
Овозможете регистрација во поставките - општо
Количката