Uber Flash ќе им овозможи на корисниците да бараат повеќе од една испорака во исто време

Малку по малку, испраќањето предмети со автомобил или мотор преку апликации за транспорт станува полесно. Најнови вести од Uber ветува уште поголема удобност во процесот. Сега ќе може да се бараат истовремени патувања во супер блиц и не uber flash мотоцикл.

Новата функција доаѓа со портал за активност, со информации за секоја испорака.

Досега, само една испорака беше можна во Flash. За повремени испораки, како што е испраќање подарок на пријател или предмет што член на семејството го оставил дома, ова обично не е проблем.

Оние со многу за испраќање, сепак, беа ограничени или мораа да се обратат до друга услуга. Сега ќе може да се вршат овие испораки истовремено.

Во соопштението за печатот испратено од Uber се објаснува дека, откако го побарал првото патување, сега корисникот ги има опциите „испрати“ и „прими“ на дното на екранот. Со нив е можно да се побараат повеќе патувања од Uber Flash и Flash Moto.

Uber Flash добива портал за активност

Uber Flash ќе им овозможи на корисниците да бараат повеќе од една испорака во исто време

Покрај истовремените патувања, апликацијата Uber ќе добие и посебен простор за нивно придружување: порталот за активност.

Таму, корисникот може да го провери статусот на сите тековни пратки, со информации како што се проценето време за подигнување или испорака, на пример. На екранот исто така е можно да побарате ново патување, со истите копчиња „испрати“ и „примање“.

Се чини дека Uber поправа некои тесни грла што ја попречуваа практичноста на неговите услуги.

Во мај, компанијата конечно лансираше функција која ви овозможува да нарачате автомобили за други патници. Дотогаш тоа беше можно само на малку импровизиран начин.

Сега, со Guest Trips, лицето кое патува има пристап до повеќе информации и возачот однапред знае кого ќе превезе.

Тагови:

Томи Бенкс
Ќе бидеме среќни да слушнеме што мислите

оставете одговор

ТехноБрејк | Понуди и прегледи
логото
Овозможете регистрација во поставките - општо
Количката