Jak usunąć konto Uber Eats w kilku krokach z komputera?

Inteligentny głośnik Echo Dot

Jeśli chcesz wiedzieć, jak usunąć swoje konto Uber Eats, aplikację, za pomocą której możesz zamawiać jedzenie w miejscu zamieszkania, powinieneś najpierw wiedzieć, że proces ten jest ściśle powiązany z aplikacją podróżną Uber, ponieważ obie usługi korzystają z tego samego użytkownika.

Po stronie dostawy zamówienia możliwe jest, że mają aż dwa różne konta do pracy w Uber Eats, ponieważ firma ta oferuje możliwość pracy z dwoma środkami dostawy: motocyklami i rowerami.

Różnice między Uberem a Uber Eats

Jeśli skupimy się na koncie, które mogą uzyskać zwykli użytkownicy, którzy zamierzają skorzystać z którejkolwiek usługi (do podróży lub zamawiania jedzenia), nie ma różnicy. W przypadku tego typu użytkownika usunięcie konta Uber Eats jest podobne do usunięcia konta Uber.

Platforma firmy Uber nie rozróżnia kont swoich dwóch różnych usług, chociaż ma dla nich dwie odrębne aplikacje. Oznacza to, że jeśli chcesz korzystać z Uber Eats, musisz wcześniej założyć konto w Uber, usłudze turystycznej.

Negatywnym punktem obu kont połączonych w ten sposób jest to, że jeśli użytkownik chce anulować konto Uber Eats, nieuchronnie konto Uber również zostanie anulowane.

Biorąc pod uwagę ten nieco ograniczony scenariusz dla użytkownika, najlepszym rozwiązaniem, aby usunąć konto Uber Eats, ale nadal mieć konto Uber, jest odinstalowanie aplikacji spożywczej z urządzenia i nieużywanie tej usługi ponownie.

Z drugiej strony w przypadku osób odpowiedzialnych za przesyłki (pracowników) proces usuwania konta Uber Eats jest inny. Kierowcy, którzy już korzystają z aplikacji przejazdowej do pracy, powinni włączyć usługę Uber Eats na tym samym koncie, chociaż mogą również utworzyć osobne konto.

Wyjaśnienie tego jest takie, że Uber Eats współpracuje nie tylko z dostawcami, którzy już pracują jako kierowcy Ubera, ale także z pracownikami odpowiedzialnymi za transport zamówień na swoich rowerach lub motocyklach.

Jak usunąć konto Uber Eats

W każdym razie proces anulowania konta Uber Eats jest taki sam, jak w przypadku rezygnacji z subskrypcji Uber:

Ingresa al sitio web de Uber utilizando tus datos de acceso.
Dirígete a la sección de Ayuda > Opciones de pago y cuenta > Configuración de la cuenta y calificaciones.
Ve a la opción «Eliminar mi cuenta de Uber». Ingresa tu contraseña.
En la próxima pantalla, haz click en «Continuar».

Jeśli nie możesz go usunąć, będziesz musiał wejść w poniższy link i wypełnić formularz:

https://www.help.uber.com/riders/article/no-he-podido-eliminar-mi-cuenta?nodeId=62f59228-7e48-4cdb-9062-2e9c887c21bb

Uwaga: musisz być zalogowany na swoim koncie, aby móc wypełnić i przesłać formularz.

Po zakończeniu procesu Uber zachowa wszystkie dane konta przez 30 dni, aby jeśli użytkownik żałował, że je usunął, mógł ponownie użyć swojego konta. Po tym czasie zostanie trwale usunięty i nie będzie można go odzyskać. Zastanów się więc, czy naprawdę chcesz usunąć konto Uber Eats.

tagi:

Tommy'ego Banksa
Chętnie usłyszymy, co myślisz

zostaw odpowiedź

TechnoBreak | Oferty i recenzje
logo
Włącz rejestrację w ustawieniach - ogólne
Koszyk