Desktopi në distancë i Chrome | Si të hyni në PC nga celulari

Nëse jeni larg shtëpisë, por ende duhet të bëni gjërat tuaja nga distanca, ndoshta dëshironi ta dini. si të hyni në kompjuter nga celulari. Për fat të mirë, kjo mund të bëhet duke përdorur një platformë të quajtur Chrome Remote Desktop.

Me të, përdoruesit mund të kontrollojnë të gjitha proceset e kompjuterit direkt në telefonin celular, shumë shpejt dhe me lehtësi. Shihni më poshtë për më shumë detaje se si ta bëni këtë!

 1. Para fillimit të procedurës, është e nevojshme të instaloni shtesën Desktop në distancë Chrome në Google Chrome;
 2. Klikimi në ikonën e shtesës do t'ju çojë në një faqe të re, kështu që brenda seksionit "Ndani ekranin tuaj", shkarkoni dhe instaloni programin Chrome Remote Desktop në kompjuterin tuaj;

  Hyni në faqen shtesë të "Desktopit në distancë të Chrome" dhe shkarkoni aplikacionin e platformës në kompjuterin tuaj (Pamja e ekranit: Matheus Bigogno)

 3. Kthehuni në faqen e platformës, shkruani "Remote Access" në menunë e majtë dhe klikoni "Aktivizo" për të krijuar një desktop në distancë;

  Shkoni te skeda "Qasja në distancë" dhe klikoni "Aktivizo", brenda seksionit "Konfiguro qasjen në distancë" (Pamja e ekranit: Matheus Bigogno)

 4. Jepni një emër kompjuteri tuaj virtual dhe klikoni "Next";

  Jepni një emër desktopin tuaj në distancë dhe klikoni "Tjetër" (Pamja e ekranit: Matheus Bigogno)

 5. Zgjidhni një PIN që duhet të përmbajë të paktën gjashtë numra dhe klikoni "Start";

  Zgjidhni një PIN që duhet të futni sa herë që hyni në PC nga distanca (Pamja e ekranit: Matheus Bigogno)

 6. Në celular, shkarkoni aplikacionin "Kompjuteri në distancë" (Android | iOS) dhe sigurohuni që jeni identifikuar në të njëjtën llogari Google si në aplikacion ashtu edhe në Chrome;
 7. Me PC të konfiguruar, ai automatikisht do të shfaqet në ekranin kryesor të aplikacionit, kështu që klikoni mbi të;
 8. Futni kodin PIN që keni krijuar në fushën e dhënë dhe trokitni lehtë mbi "Lidhu". Nëse dëshironi, mund ta konfiguroni që të mos kërkojë PIN-in tuaj herën tjetër, por kjo procedurë do ta bëjë aksesin shumë më të cenueshëm;

  Shkarkoni aplikacionin e platformës në celularin tuaj, hapni desktopin virtual dhe futni PIN-in që keni krijuar (Pamja e ekranit: Matheus Bigogno)

 9. Tani mund të përdorni kompjuterin tuaj nëpërmjet aplikacionit celular shpejt dhe me lehtësi: përdorni menynë e sipërme për të kontrolluar miun dhe tastierën;
 10. Për të përfunduar transmetimin, klikoni në ikonën "Tre pika" dhe zgjidhni "Shkëputje";

  Shihni se si të hyni në PC nga celulari duke përdorur platformën Chrome Remote Desktop (Pamja e ekranit: Matheus Bigogno)

Për cilat platforma ofrohet Chrome Remote Desktop?

Duke qenë se shërbimi i Google është ndër-platformë, ai është i disponueshëm për shumicën e sistemeve operative, si p.sh.

 • dritare;
 • MacOS;
 • Linux;
 • android;
 • iOS.

I zgjuar! Që tani e tutje ju e dini se si të përdorni kompjuterin tuaj nga telefoni juaj celular duke përdorur platformën Chrome Remote Desktop.

A ju pëlqeu ky artikull?

Fusni adresën tuaj të emailit në TecnoBreak për të marrë përditësime ditore me të rejat më të fundit nga bota e teknologjisë.

Tommy Banks
Ne do të jemi të lumtur të dëgjojmë atë që mendoni

lini një përgjigje

TechnoBreak | Oferta dhe komente
logo
Aktivizo regjistrimin në cilësime - të përgjithshme
Shporta