Gjyqtari i falimentimit Celsius urdhëron që t'u kthejë 50 milionë dollarë kripto zotëruesve të llogarive të kujdestarisë: Bloomberg

Celsius paraqiti një peticion në shtator për t'i kthyer kriptovalutat klientëve që kishin asete në ato llogari.

Gjykatësi amerikan i falimentimit i përfshirë në çështjen e falimentimit të Celsius Networks ka urdhëruar huadhënësin e kriptomonedhës që t'u kthejë përdoruesve të llogarisë së depozitave kriptomonedhë me vlerë 50 milionë dollarë, raportoi Bloomberg News të enjten.

Celsius, rreth një muaj pas paraqitjes së falimentimit në korrik, raportoi Coindesk, paraqiti kërkesë për kthimin e fondeve të kujdestarisë në shtator, përpara një seance dëgjimore të veçantë për t'iu përgjigjur pyetjeve të vazhdueshme në lidhje me përpjekjet e saj për ristrukturim dhe rimëkëmbjen e operacioneve të saj.

Sipas dosjes, Celsius ka afërsisht 58,300 përdorues të cilët kanë depozituar kolektivisht më shumë se 210 milion dollarë nën kujdestarinë dhe mbajtjen e tij, me 15,680 klientë që mbajnë "pasuri të pastra të kujdestarisë" me vlerë rreth 44 milion dollarë. Gjykata e Falimentimit për Distriktin Jugor të Nju Jorkut, e cila po mbikëqyr çështjen, ka caktuar një seancë dëgjimore për 6 tetor për të diskutuar rastin.

Porosia u dorëzua gojarisht në një seancë dëgjimore të mërkurën dhe vlen për një sasi kriptomonedhe që kap vlerën e rreth 44 milionë dollarëve në shtator. Celsius u detyrohet përdoruesve të tjerë monedha me vlerë miliarda dollarë.

Argumenti i Celsius ishte se, ndryshe nga klientët Celsius që përdorin produktet e tij Earn ose Borrow, klientët me llogari kujdestarie ruajnë gjithmonë pronësinë e aseteve të tyre të kriptomonedhës. Celsius thjesht po vepronte si një ofrues ruajtjeje. Prandaj, këto fonde i përkasin klientëve, jo pronës Celsius.

Tommy Banks
Ne do të jemi të lumtur të dëgjojmë atë që mendoni

lini një përgjigje

TechnoBreak | Oferta dhe komente
logo
Aktivizo regjistrimin në cilësime - të përgjithshme
Shporta